قرن نو نوشت: از عمر دولت ابراهیم رئیسی کمتر از بیست ماه میگذرد؛ اما در این مدت اعضای کابینه او درگیر حواشی و حوادث مختلفی بودند. یکی از حوادث مهم دولت رئیسی اعتراضات و تجمعات طی این ماههای اخیر است که از آن بهعنوان اعتراضات زنانه نام برده میشود.
در این میان، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری، در گفتوگویی با اشاره به اعتراضات اخیر در کشور گفت: «در این ماجرا باز هم مظلومیت زنان بروز و ظهور یافت. زنان دوباره به ابزاری بدل شدند تا استکبار به مطامع خود برسد. در بسیاری از حرکتها و تبلیغات این ناآرامیها زنان وسیله قرار داده شدند. طبق آمار تنها ۱۲ درصد از دستگیرشدگان در اغتشاشات از خانمها بودند و ۸۸ درصد بقیه از مردان بودند ولی میبینیم که به غلط این کارها حرکتی زنانه معرفی میشود. ولی همهچیز را به نام آنها و با شعار «زن زندگی آزادی» تمام کردند. این استفاده ابزاری از زن را در بسیاری از امور دیگر هم شاهد هستیم. این یک جنگ همهجانبه شناختی و رسانهای علیه ایران، زن و خانواده ایرانی بود.» اظهارات او با واکنشهایی از سوی سیاسیون بهخصوص زنان سیاستمدار روبهرو شد و برخی معتقد هستند که اظهارنظرهای گاهوبیگاه او در مورد زنان آنقدر نابجاست که شاید عدم حضور خزعلی و خالیبودن جایگاه این معاونت بیشتر به نفع منافع زنان و خانواده باشد.
چرا فرزند ما پس از آزادی خودکشی میکند؟
بر همین اساس، پروانه سلحشوری، فعال سیاسی اصلاحطلب، با اشاره به مواضع انسیه خزغلی درباره اعتراضات اخیر گفت: این نشان میدهند ایشان از اتفاقاتی که رخ میدهد، اطلاع چندانی ندارند. ایشان بهعنوان کسی که معاونت امور زنان را برعهده دارد، باید حامی بازداشتشدگان باشد. باید حامی زنان و دختران باشد. امروز خواندم یکی از دخترانی که مدتی در بازداشت بوده پس از آزادی، خودکشی کرده است. چه اتفاقی برای آنان رخ میدهد که فرزند ما پس از آزادی باید خودکشی کند؟
وی ادامه داد: ایشان وظایف خود را بهدرستی انجام نمیدهد. کار بسیار مهمی را که خانم خزعلی باید انجام میدادند که هم مجلس و هم معاونت امور زنان آن را بهدرستی انجام ندادند، لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را تصویب کنند و مانع خشونت برای زنان در فضای عمومی و خصوصی شوند؛ اما از انجام همین کار هم تاکنون عاجز بودند.نماینده اسبق مجلس گفت: این لایجه دستخوش تغییرات جدی هم شده بود و در کارنامه دولت رئیسی و مجلس یازدهم بسیار تأثیرگذار بود؛ ولی این کار را هم نکردند و در کل دولت عملکردی نداشت که قابل بررسی باشد.
معاونت زنان نه قدرت اجرایی دارد نه بودجه نه استقلال
او با اشاره به کمتوجهی معاونت زنان در همه دولتها گفت: موضوع این نیست که معاونت زنان نخواهد کاری کند. من خودم شاهد زحمات خانم مولاوردی و خانم ابتکار بودم؛ اما معاونت زنان، نه قدرت اجرایی دارد نه بودجهای و نه استقلالی.سلحشوری گفت: از طرف دیگر با توجه به اتفاقات اخیر، زنان خط قرمز بوده و هستند؛ یعنی هرگونه فعالیتی که بخواهد به زنان ارتقا ببخشد، بهنحوی خنثی میشود. بنابراین، دولتها در این زمینه موفق نبودند.
- 16
- 6