به گزارش ایسنا؛ سیدمحمدنبی موسوی فرد در خطبه های نماز جمعه امروز (۲ دی) اظهار کرد: به تعبیر رهبری, جامعه اسلامی بدون بهره مندی از نهاد خانواده سالم، سرزنده و با نشاط اصلا امکان ندارد پیشرفت کند. رکن خانواده زن است و زن و خانواده برای کشور جزو مسائل درجه یک است و به تعبیر مقام معظم رهبری، یک خانواده برای اینکه محکم بماند باید حواسش به دشمن باشد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: امروز دشمن روی سست کردن بنیان خانواده سرمایهگذاری کرده و خیلی تلاش می کند. دشمنی که باعث شد کانون و بنیان خانواده در غرب از هم بپاشد؛ دقیقا همان رفتاری که شیطان انجام داد و سرمایه ۶ هزار سال خود را در لحظهای به باد داد. کسی که ایمان خود را به باد داد نمیگذارد ایمان و ولایت در دل مسلمانان ثابت بماند.
امام جمعه اهواز ادامه داد: غرب برای برنامه توسعه خود همه چیز را به باد میدهد تا به توسعه برسد. دو جریان از صدر خلقت وجود داشته است یکی جربان خانواده گرا که جامعه براساس آن شکل می گیرد و دیگری جریان خانواده ستیز است که شیطان و جنودش به دنبال سیاست تفرقه بین زن و شوهر است. شیطان تلاش می کند که فرزند به گونه ای نباشد که به نفع جامعه باشد اما انبیا و اوصیاء و علمای واقعی دینی، بنیانگذاران و پرچم داران خانواده گرایی هستند.
موسویفرد گفت: دشمن دارد برای از هم پاشیدن خانواده سرمایه گذاری میکند. تبیین مسایل و مفاهیم دینی باید به خانواده منتقل شود. آنهایی که می گویند اسلام چه حرفی برای زن دارد؟ موجودی که محور اصلی کانون گرم خانواده است و پایه خانه و خانواده، زن است.
وی با اشاره به اهمیت وجود زن یادآورد شد: زن به خود ببالد؛ اگر در جایی مطابق حکمت خدا ارث زن باید نصف باشد چون مسئول ارتزاق و معیشت در خانواده مرد است. اگر ایمان را می خواهید بسنجید ببینید چقدر به همسر خود علاقه مند هستید. ما در رفتارها، اهل بیت را الگو داریم الگوی اهل بیت فاطمه زهرا (س) است. خدمت به همسر کفارهای برای گناهان کبیره است و غضب خدا را خاموش و درجات را بالا میبرد. آنچه کانون خانواده را گرم می کند ابراز محبت است.
امام جمعه اهواز عنوان کرد: چهار نوع خانواده در قرآن ذکر شده است. خانوادهای که هر دو آسمانی هستند مانند امیرالمومنین (ع) و زهرا (س)، حضرت ابراهیم(ع) و همسرش و... . خانوادهای که زن و مرد بد هستند مانند خانواده ابولهب. مرد خوب است و زن بد، مانند حضرت نوح (ع) و همسرش. زن خوب است و مرد پلید، آسیه (ع) و همسرش فرعون. رفتارهای آرامبخش برای تحکم خانواده شامل عشق و محبت در خانواده است.
وی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) عنوان کرد: الگوی ما فاطمه زهرا (س) است. در زمانی که هیچ کس زبانش باز نمی شد آنکس که علی (ع) را حفظ کرد فاطمه بود. در یک جمله فاطمه زهرا یک مکتب است. نرم افزار مدیریتی تمام مدیران الهی از صدر خلقت، مکتب فاطمه است.
امام جمعه اهواز افزود: پیشرفت در منطق اسلامی ابعاد وسیعی دارد. پیشرفت علم، اخلاق، عدالت، اقتصاد، عزت و اعتبار بین المللی و... قبل از انقلاب وقتی اسمی از ایران می آمد باید می رفتند در نقشه دنبال نقطهای می گشتند. مردم به منزله صفر بودند، عزت کجا بود؟ کی به ما اعتبار می داد؟
حجتاسلام و المسلمین موسویفرد گفت: پیشرفت در عزت و اعتبار و استقلال سیاسی و پیشرفت در بندگی از جمله منطق اسلام در پیشرفت است. قوه محرک در پیشرفت و امید است. ملتی که ناامید باشد، ملتی که خود را تحقیر کند هرگز پیشرفت نخواهد کرد. امروز تمام اسکتبار در راس آن آمریکا، از تمام توان برای القای ناامیدی و به بنبست رسیدن استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: ما باید در امید بدمیم. ما قبل از انقلاب کجا بودیم؟ هشت سال یک دولت منحرف کشور را به قعر دره برد. چهار سال اول فریب خوردید در چهار سال دوم چرا؟ امروز این دولت حداقل باید دو سه سال تلاش کند. هر جا پا می گذارد مثل میدان مینی است که منفجر می شود و الان دارند تلاش می کنند.
امام جمعه اهواز ادامه داد: در تمام سالها رهبری بر اقتصاد مقاومتی تاکید کردند. گرانیها ریلگذاری از قبل است. قطعا وضعیت مطلوب خواهد شد و در خصوص اشتغال کارهای خوبی در برنامه دولت است.
وی با اشاره به ابراز نظر وزیر امور خارجه آمریکا و چند کشور مبنی بر اینکه چشم اندازی درباره احیای برنامه برجام وجود ندارد، گفت: در تمام این سه ماه اغتشاشات، این سه چهار کشور فرانسه، آمریکا، انگلیس و المان، می گویند توجه به اعتراضات شجاعانه جوانان و زنان معطوف است و ما از این حرکت با تمام توان حمایت می کنیم! این موضع رسمی چند کشور است که همه فتنه های عالم زیر سر آنها است. برخی مسئولان از آمادگی مذاکرات میگویند. البته نگاه آن ها مثبت است اما چه دیدهاید که برای مذاکرات اعلام آمادگی میکنید؟
فلاحتپیشه: سیاست خارجی ایران اسیر افراد متوهم است
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم:«آنچه از آن به عنوان تحلیل متوهمانه یاد می شود، من اسمش را غافلگیری مسئولان سیاست خارجی جمهوری اسلامی در مقابل واقعیات عرصه بینالملل میگذارم. دلیل این غافلگیری هم این است که نوعی تحلیلهای جزمی در سیاست خارجی ایران حاکم است که سالهاست جایگاه خود را در عرصه سیاست خارجی دنیا از دست داده است. تحلیلهایی همچون رابطه راهبردی، تفسیر تکواره تحولات بینالملل ازجمله تفسیر برجام فقط در موضوع انرژی، از مواردی است که بسیار شکل گرفته است.»
وی ادامه داد: «با این حال به یکباره میبینیم آنچه رابطه راهبردی خواندیم، عکس آن اثبات میشود. بدان معنا که مثلا برخی از کشورهای شرقی به جای اینکه دوست راهبردی ایران باشند، یک سری ضربات راهبردی به ایران میزنند یا حتی برخی از کشورهایی که دوست کشورهای غربی یا دوستان امریکا هستند، به یکباره خارج از اردوگاه غرب قراردادهایی را منقعد میکنند. نتیجه هم این است که مسئولان سیاست خارجی ما به یکباره غافلگیر میشوند. من اینها را نه ناشی از توهم بلکه ناشی از حاکمیت یک سری از تحلیلهای جزمی، سنتی و البته تاریخ مصرف گذشته در ذهن سیاستگذاران سیاست خارجی ایران میدانم.»
این استاد دانشگاه ضمن تاکید بر اینکه کشور اکنون نیاز به نو شدن نگاه به سیاست خارجی دارد، گفت: «هنگامی که نگاه به سیاست خارجی نو شود، در این صورت وقتی اروپا و امریکا، سه برابر تحریمهای ایران را علیه روسیه انجام میدهند، بازهم روسها در بازار انرژی نقش تعیینکننده را دارند، ولی ایران به گونهای از بازار انرژی رانده میشود که روزانه صدها میلیارد تومان برای فروش نفت تخفیف میدهد. با این شرایط بازهم مشاهده میکنیم که مسئولان وزارت نفت این را با افتخار و به عنوان یک پیروزی قلمداد میکنند که کشور دارد نفت را بیشتر میفروشد. درصورتی که نفت ایران دارد تاراج میشود.»
فلاحتپیشه به مقایسه سیاست انرژی ایران و عربستان پرداخت و عنوان کرد: «عربستانیها از پنج سال پیش، در یک دوره ده ساله، ۸۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری کردند. این بدان معناست که تا پنج سال آینده سعی میکنند به قدر زیادی خام فروشی را کنار بگذارند و فرآورده بفروشند. به بیانی دیگر، استیلایی که در بازار نفت دارند را به استیلا در بازار فرآوردههای نفتی منتقل کنند. اما در مقابل میبینیم که مسئولان حوزه نفت کشور ما افتخار میکنند که نفت را دارند به صورت تاراج گونهای میفروشند و برای اینکه نفت ایران به فروش برود، روزانه هزاران میلیارد تومان تخفیف میدهند. معتقدم امریکا و هر کشوری که تحت عنوان دشمن ایران مطرح میشود، از شکلگیری این شرایط علیه ایران خرسند هستند؛ چراکه ایران دارد بیشترین آسیبها را از تحریمها میبیند.»
نماینده مجلس دهم ادامه داد: «متاسفانه وقتی هم نقدی میشود، بلافاصله واکنشهای توهینآمیزی صورت میگیرد. نقطه تلخ ماجرا این است که در طول چند سال اخیر، بیشتر پیشبینیها و دغدغههای امثال بنده، تحقق پیدا کرده است. بیشتر هشدارهایی که ما به مسئولان کشور دادیم، توجه نشده و میبینیم علیه منافع ملی تحقق پیدا کرده است. ولی بازهم کسانی در جایگاه تصمیمگیری هستند که علاوه بر تداوم تصمیمگیریها، تداوم توهین و اتهام زنیها را از طرف آنها داریم. جالب این است که کسانی برای تصمیمگیریهای اشتباه در کشور دارند حقوق میگیرند، اما افراد متخصص این مملکت برای هشدارهایی که میدهند نه تنها حقوقی دریافت نمیکنند، بلکه با سیاستهای توهین، ترد و.. مواجه میشوند.»
فلاحتپیشه با تاکید براینکه آنچه برای ما باید مهم باشد منافع ملی کشور است، بیان کرد: «معتقدم نیازمند یک روح تازه در سیاست خارجی کشور هستیم. در دنیای امروز تنها کشورهایی که موفق بودند، سیاستهای تنشزدایی را توام با حفظ مولفههای قدرت خود دنبال کردند، برای اینکه کشور به سرنوشت کشوری مثل لیبی گرفتار نشود. مثلا بنده زمانی که در کمیسیون تلفیق بودجه بودم، همواره بیشترین دفاع را برای بودجههای دفاعی کشور انجام میدادم و سعی میکردم بودجه دفاعی کشور همیشه به سطحی که در قانون برنامه پنج ساله و سیاستهای کلی، یعنی حداقل به ۵ درصد بودجه عمومی کشور ارتقا پیدا کند. چون معتقدم ایران کشور پر دشمنی است و مظلومیت و غریبی ایران در دوران جنگ تحمیلی اثبات شده است.»
وی ادامه داد: «شاید بتوان گفت تنها سیاست قابل دفاع کشور، بخش سیاستهای دفاعی است؛ بنابراین ایران هیچ وقت به سرنوشت کشوری مثل لیبی گرفتار نخواهد شد. وقتی یک کشوری به توان دفاع خوداتکا رسیده است، هر چه در راستای تنشزدایی گام بردارد، همه سود است و به منافع ملی منتهی میشود بنابراین در این شرایط کشور نیازمند تنشزدایی در خارج و توسعه در داخل، دارد. کمااینکه در شرایط اخیر هم ما دیدیم که امریکا و اروپا مثل همیشه از تنشهای داخلی در ایران استفاده و سعی کردند توان چانهزنی ایران را تضعیف کنند. هرچه بیشتر کندی ساز و کارهای حل اختلاف در ایران مشهود شد، سو استفاده دشمنان این مملکت هم بیشتر شد.»
این کارشناس سیاست خارجی خاطرنشان کرد: «اتفاقی که اکنون باید بیافتد، این است که کشور در درجه اول ساز و کارهای حل مسالمتآمیز اختلافات را در پیش گیرد و بعد از آن به سمت تنشزدایی گام بردارد. معتقدم مواضع دوگانه امروز امریکا و اروپا مواضع پایداری نیست. این مواضع قدر زیادی با هدف ضربه زدن به توان چانهزنی ایران شکل میگیرد، ولی وقتی امریکا و اروپا بفهمند که ایرانیها اقدامات داخلی خود را تعدیل کردهاند، همه در راستای منافع ملی عمل میکنند و البته تصمیمگیران سیاست خارجی منافع ملی کشور را خوب درک کردهاند، آن هم نه در راستای اشتباهات مکرری که از تیم سیاست خارجی دولت کنونی داشتهایم، معتقدم هستم که در این صورت امریکا و اروپا برای مذاکره بازخواهند گشت و بازهم امتیاز خواهند داد.»
فلاحتپیشه در پایان مطرح کرد: «باید این واقعیت را در نظر بگیریم که کشور در موضوع احیای برجام فرصتهای زیادی را از دست داد. منافع ملی کشور آخرین موضوعی بود که توسط برخی از مسئولان ایران مورد توجه قرار گرفت و همگان منافع برجامی خود را بردند، ولی کماکان چالشهایی متوجه ایران است.»
- 18
- 2