روزنامه «هممیهن» نوشت: وقتیکه هنوز جانشینی امام مطرح نبود و معلوم بود که آقای هاشمی قرار است رئیسجمهور باشند، آقای هاشمی از کسانی بود که معتقد بود میشود رهبری و رئیسجمهوری را یکی کرد.
محورهای گفتوگوی حسین مرعشی را در ادامه میخوانید:
وقتیکه هنوز جانشینی امام مطرح نبود و معلوم بود که آقای هاشمی قرار است رئیسجمهور باشند، آقای هاشمی از کسانی بود که معتقد بود میشود رهبری و رئیسجمهوری را یکی کرد؛ یعنی اساساً برای بعد از امام، اگر ایشان تصمیمگیر بود، حتماً این فکر را قبول داشت که دوگانگی در بالای حکومت، مفید برای کشور نیست.
میگویند انسانهای بزرگ، اشتباهاتشان هم بزرگ است. این را نمیشود کتمان کرد. من اگر بخواهم الآن از دو تا از اشتباهات آقای هاشمی به شما بگویم، میگویم یکی اصرار آقای هاشمی برای اینکه روحانیت به دولت و به مناصب حکومتی ورود کنند، این اصلاً تصمیم درستی نبود.
اشتباه دوم این بود که بیشازحد از اینکه اختلافی در درون جمهوری اسلامی بهوجود بیاید، پرهیز میکرد. درحالیکه میتواند اختلاف وجود داشته باشد و اگر این اختلاف را به رسمیت میشناختیم و در مورد مبانی آن و در مورد کارکرد این اختلاف با هم صحبت میکردیم یعنی میپذیرفتیم یکی بشود اقلیت و یکی میشود اکثریت. آقای هاشمی سالها تلاش کرد اختلافات را پنهان بکند. حتی ماهایی که نزدیک آقای هاشمی بودیم، نمیدانستیم که چرا آقای هاشمی سعی میکند بگوید اختلاف نیست!
بعد از رحلت امام و استقرار آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر جدید، آقای هاشمی میخواست آقای منتظری را بهعنوان مرجع نظام احیا کند. آقای هاشمی یک تدبیری کرد و پشت پرده با آقای خامنهای و آقای منتظری یک توافقی کرد که آقای منتظری یک پیام تبریک به آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر جدید بدهد. گفت شما یک پیام به آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر جدید بدهید. ایشان هم به آقای منتظری بهعنوان آیتاللهالعظمی منتظری پاسخ بدهند. بخش اول این کار عمل شد. آقای منتظری پیام تبریک به آقای خامنهای دادند و این پیام تبریک ساعت ۲ بعدازظهر از رادیوی ایران خوانده شد. ساعت سه و نیم بعدازظهر سه نفر پیش آقای هاشمی آمدند (آقای کروبی، آقای امام جمارانی، آقای محتشمی)و اعتراض سنگین در حد خیلی تند و خیلی جدی کردند. این کارها چیست میکنی و... پروژه در همین مرحله متوقف شد و ادامه پیدا نکرد.
- 15
- 3