جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۰۷ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۳۲۷
سیاست داخلی

مواضع اخیر، اتهام سنگینی را متوجه برادر بزرگ لاریجانی‌ها کرده است؛

جواد لاریجانی و تندروی‌های «جاسوسانه»!

جواد لاریجانی,اظهارات جنجالی جواد لاریجانی
تاخت و تاز پسر بزرگ میرزا هاشم بر نعش برجام در حالی است که برادر کوچکتر او یعنی علی لاریجانی که اتفاقا برجام در دوران ریاست او بر مجلس به تصویب رسید، بارها تاکید کرده که برجام تصمیم نظام بود

روزنامه توسعه ایرانی: محمدجواد لاریجانی، پسر بزرگ میرزا هاشم آملی، روحانی برجسته شیعه و برادر بزرگ چهار پسر دیگر میرزا هاشم یعنی علی، باقر، صادق و فاضل است؛ برادر بزرگتری که این روزها به واسطه اظهاراتش مورد اتهامات زیادی قرار گرفته است؛ از «هتاک و یاوه‌گو» گرفته تا اتهام همسویی با یک جاسوس اعدامی.

چند ماهی بود که خبر خاصی از خانواده پُررجال! لاریجانی‌ها نبود؛ اما ناگهان محمدجواد لاریجانی با ربط دادن مسجد مکی زاهدان به مسجد ضرار سر و صدای زیادی به پا کرد.

مسجد ضرار، مسجد بدنامی در تاریخ اسلام است که گفته می‌شود منافقین آن را با حیله و نیرنگ ساختند تا در پوشش آن اسلحه و سلاح فراهم و با حمایت هراکلیوس، امپراطور بیزانس، آماده جنگ با پیامبر اسلام شوند.

اخیرا اما پسر بزرگ میرزا هاشم هفته‌ها پس از جمعه خونین زاهدان، طی اظهاراتی گفت که «مسجد مکی کاملاً مصداق مسجد ضرار است، یعنی مسجد نیست و آنجا دقیقاً محل توطئه است. از آنجا حرف‌های متعفن بیرون می‌آید. برای پیامبر اسلام هم تخریب مسجد ضرار خیلی سخت بود اما مسجد توسط عده‌ای درست شده بود برای اشاعه افکار انحرافی و پیامبر دستور داد تا آن مسجد را خراب کنند. اکنون هم کار جبهه انقلاب در این باره کاملاً روشن است و باید در این زمینه محکم ایستادگی کند.»

درباره مولوی عبدالحمید هم محمدجواد لاریجانی به حاکمیت توصیه کرد که تعارف با او را کنار بگذارد. لاریجانی، عبدالحمید را متهم کرد به اینکه فاقد صلاحیت علمی است، دشمن زنان است و پروژه دشمن را پیش می‌برد.

 معمای بزرگ فارغ‌التحصیل دانشگاه برکلی!

با این اظهارات سیل انتقادات و بیانیه‌ها علیه لاریجانی به راه افتاد. جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مجلس در توئیتی نوشت که گفته‌های جواد لاریجانی نشان‌دهنده بی‌درایتی کامل اوست و سپس خطاب به لاریجانی نوشت که «نه شما پیامبری؛ نه ‎مسجد مکی ‎مسجد ضرار و نه هموطنان ما منافق؛ کشور نیازمند آرامش، آشتی و برادری است. داغ دل بلوچستان را با کم خردی تازه نکن!»

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار، جواد لاریجانی را یک ورشکسته سیاسی خواند که در زمین دشمن بازی می‌کند و با اشاره به روابط لاریجانی با سفارتخانه‌های خارجی، ابراز امیدواری کرد که او در دام دشمن نیفتاده باشد.

در واکنشی دیگر احمدزیدآبادی نوشت که «تلاش موثر و واقعی برای براندازی،  توصیه‌های محمدجواد لاریجانی است نه آنچه عده‌ای تحت این عنوان خود را به آن مشغول داشته‌اند.»

زیدآبادی با اشاره به اینکه جواد لاریجانی تحصیلکرده دانشگاه برکلی آمریکاست و نه یک فرد ناآشنا با مسائل داخلی و خارجی، ادامه داده بود: «قصد نیت‌خوانی ندارم، اما به نظرم اظهارنظرهای سال‌های اخیر آقای لاریجانی با سطح فهم و دانش او خیلی فاصله دارد و این معمای بزرگی است.»

 زبان مشترک جواد لاریجانی و علیرضا اکبری

سخنگوی دولت خاتمی اما دیروز توئیتی زد که گویی تلاش برای گره‌گشایی از این معمای بزرگ بود. عبدالله رمضان‌زاده نوشت: «مواضع جواد لاریجانی در مورد برجام و سیاست خارجی را با مواضع جاسوس اعدام شده مقایسه کنید تا متوجه خط‌دهی استعمارگر پیر شوید و ببینید چه کسانی منافع ملی را فدا می‌کنند.»

پس از اعدام علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی برخی به بازخوانی اظهارات او درباره برجام پرداختند و یادآوری کردند که اکبری به عنوان مخالف سرسخت برجام گفته بود: «در برجام شمشیر داموکلوس تحریم بر گردن ایران حفظ شده؛ هزینه‌های پرداختی ایران در آن مافوق تصور است و از برجام چیزی جز خلع توانمندی ایران نصیب‌مان نمی‌شود.»

او ضمن آنکه معتقد بوده جواد ظریف در تخیلات به سر می‌برد، درباره اف ای تی اف هم تاکید داشته که تصویب این لوایح مسیرهای انتقال ارز به داخل کشور را مسدود می‌کند و بهای دلار را بالا می‌برد.

حال جواد لاریجانی از آن رو با اکبری مقایسه شده که از قضا او نیز چند روز پیش حسابی بر جسد برجام تاخته و گفته است که نعشش بو گرفته است.

لاریجانی با بیان اینکه استراتژی دولت ابراهیم رئیسی برای اینکه کارمان را بدون برجام ادامه دهیم استراتژی خوبی است، ادامه داده: «در انتخابات آینده کسانی که از جناح اصلاح‌طلب می‌خواهند وارد میدان شوند احتمالاً می‌خواهند بگویند که شما بهترین فرصت‌ها را از دست دادید و اگر ما بودیم برجام را فلان می‌کردیم و بهمان می‌کردیم! ولی برجام سند فضاحت جبهه اصلاحات است.»

البته این گفته‌های پسر بزرگ میرزا هاشم در حالی است که برادر کوچکتر او یعنی علی لاریجانی که اتفاقا برجام در دوران ریاست او بر مجلس به تصویب رسید، بارها تاکید کرده که برجام تصمیم نظام بود.

رمضان‌زاده برای اینکه به اتهام «خط‌دهی استعمارگر پیر» به جواد لاریجانی قوام بخشد؛ در توئیت خود به سابقه دیدار جواد لاریجانی با نیک براون، رئیس میز ایران در وزارت خارجه انگلیس هم اشاره کرده و ادامه داده که این دیدار و مطالب رد و بدل شده در آن هم گویاست!

سایه سنگین نیک براون

به هر ترتیب مواضع لاریجانی او را در مظان اتهام قرار داده و رمضان‌زاده برای اینکه به ادعای خود قوام بخشد، در توئیت خود به سابقه دیدار جواد لاریجانی با نیک براون، رئیس میز ایران در وزارت خارجه انگلیس هم اشاره کرده و ادامه داده که این دیدار و مطالب رد و بدل شده در آن هم گویاست!

اشاره او به دیدار محرمانه جواد لاریجانی با نیک براون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ است؛ زمانی که لاریجانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بود و رئیس او یعنی ناطق نوری به عنوان نماینده جریان راست، سودای ریاست‌جمهوری در سر داشت.

جواد لاریجانی به عنوان متحد سیاسی ناطق با نیک براون گفت‌وگو کرد و انتشار بخش‌هایی از آن گفت‌وگو به یک رسوایی سیاسی برای برادر ارشد لاریجانی‌ها تبدیل شد. بر اساس آنچه منتشر شد، لاریجانی به نیک براون گفته بود که اگر ناطق در انتخابات پیروز شود، می‌تواند منافع غرب و انگلیس را تامین کند. او کوشیده بود نگاه غرب را به جریان راست معطوف کند و در عین حال از جریان چپ، چهره‌ای افراطی به نمایش بگذارد تا جایی که بنا به گزارش‌ها، این جریان را عامل اصلی فتوای قتل سلمان رشدی معرفی کرده بود.

سایه آن دیدار همواره بر سر جواد لاریجانی سنگینی می‌کند. البته نباید از این نکته گذشت که بخشی از آنچه رمضان‌زاده و چهره‌هایی چون او درباره جواد لاریجانی می‌گویند، بیش از آنکه ناظر بر فحوای کلام او باشد، دعوای جناحی و سیاسی است؛ خصوصا که لاریجانی هم برجام را «افتضاح اصلاحات» خوانده و هم درباره مولوی عبدالحمید مدعی شده که در زمان اصلاحات خیلی به او پر و بال داده شده و در واقع در خصوص وقایع زاهدان نیز تقصیر را به گردن اصلاحات انداخته است.

اما اظهارات تفرقه‌آمیز اخیر او موجب شده که به باور بسیاری اتهام رفتن زیر جلد جاسوسی یا بازی در زمین دشمن به او بچسبد؛ به ویژه که او چندان چهره سیاسی خوش‌سابقه و محبوبی هم نیست و همین امر فضا را علیه او مستعد می‌کند. از اتهام زمین‌خواری که در دولت احمدی‌نژاد به او زده شد تا حمایتش از مجازات سنگسار در حالی که سال‌ها دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بود، همگی موید این مطلب است که گویا بهتر است او یک سیاستمدار بازنشسته ساکت باشد!

محبوبه ولی

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
غالبا در دنیای سیاست اونهایی که جاسوس هستند دو دسته بوده اند دستها اول دو آتیشه هایی که دایه مهربان تر از ماد هستند اما هدفشان منافع پشت پرده و رانت اختلاس و ی؟ژه خواری است این افراد هر طرفی بیشتر پول بدهد اون طرفی غش می کنن و معلومه که این افراد با اولین پولهای حاصل ارز هر چی بچه هاشون را می فرستند امریکا واروپا و کانادا . دسته دوم اونهایی هستند که یا پیشرفت شغلی تنها کاری که انجام می دهند بکار گیری افراد در جایی که تخصصش را ندارند یعنی مملکت را با نرم ترین روش فلج می کنن که الان اینگونه است فارغ التحصلان فلان دانشگاه را چون ظاهر انقلابی دارند به اسم حفظ نظام در پست هایی بکار گیری می کنند که نتیجه اش می شود همین وضع بی ثبات شدن اقتصاد و....
شک نکنيد
امام فرمودند به فرندام میرزا هاشم پست ندهید همانطور در خصوص مصباح هم همین نظر را داشتند.(البته کسی نتونسته ثابت کنه که این جملات از امام نیست چون در اون صورت جملات مطرح شده در جلسه مجلس خبرگان بعد از فوت امام هم زیر سوال می رود.). چیزی که مسلم است آقا اردشیر! در زمین اسراییل توپ می زند پس احتمال جاسوس بودنش خیلی محکم است. کسی که اطلاعات به بروان انگلیسی میداده(ام ای سیکس قدیمی).
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش