روزنامه شرق نوشت: در فیلمی چنددقیقهای از علیاکبر رائفیپور که در شبکههای اجتماعی پربازدید شده است، سخنانی درباره ایلان ماسک، توییتر و خودش بیان کرده است که هم خلاف واقع است و هم این سؤال مطرح میشود که چگونه میتوان در چند جمله، چند اطلاع غلط را بیان کرد.
این نظریهپرداز اصولگرایان در این فیلم گفته است: «داماد ترامپ بهشدت نزدیک به اسرائیل است. ایلان ماسک هم با اینها میچرخد. آمد توییتر را براشون خرید تا بتوانند شبکه رسانهای داشته باشند. بهسرعت مخالفان را حذف میکنند. بارها من را از توییتر بیرون انداختند، مگه من چی گفتم؟ مگه شما نمیگویید آزادی بیان! دارند حذف میکنند تا یکطرفه بتوانند حرف بزنند».
برخی با این سخنان نتیجه گرفتند که این نظریهپرداز اصولگرا بر این باور است که «ایلان ماسک توییتر را خریده که او را بندازه بیرون!».
اما اطلاعات غلط در این چند جمله را میتوان بررسی کرد.
*ایلان ماسک پس از دعواهای حقوقی چندماهه، عاقبت توانست شرکت توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کند. او ششم آبان ۱۴۰۱ با در دست داشتن سینک دستشویی وارد ساختمان توییتر شد و از آن روز به بعد سیاستهای او باعث شد تا امنیت و اعتبار این شبکه اجتماعی دچار مشکل شود. همچنین خودش تا همین چند روز پیش عنوان ثروتمندترین فرد جهان را از دست داده بود.
*در ۲۸ آبان، پس از یک نظرسنجی چندمیلیونی، ایلان ماسک حساب کاربری دونالد ترامپ را که بعد از حمله به کنگره بسته شده بود، باز کرد. اما از آن تاریخ تاکنون دونالد ترامپ هیچ توییتی منتشر نکرده است. ترامپ بارها گفته بود به این رسانه بازنمیگردد و در شبکه اجتماعی که خودش راهاندازی کرده به فعالیت ادامه میدهد.
*رائفیپور یا طالبان؟ یکی از مسائلی که در توییتر زیر سلطه ایلان ماسک مطرح است، حضور افراد با هرگونه سابقه است. در چند ماهی که مالکیت توییتر تغییر یافته است، چندین کمپین و هشتگ برای بیرونکردن طالبان در توییتر راه افتاده است اما ایلان ماسک به این موضوع توجهی نمیکند. حتی در آخرین واکنش که شش روز پیش بوده است، این مسئله را تأیید کرده که طالبان در توییتر وقتگذرانی میکنند.
یکی از مسائلی که مطرح است حتی فروختن تیک آبی به شماری از اعضای طالبان در توییتر است و آنها با مبلغ حدود هشت دلار ماهانه جزء افراد دارای تیک آبی هستند. ایلان ماسک با ریتوییت بخشی از مقاله تلگراف به طالبان توجه کرده است. در این مقاله نوشته شده است که طالبان با نشر ویدئوهای زنده در رسانههای مجازی روزگذرانی میکنند. تلگراف افزوده است که طالبان که روستاهایشان را رها کرده و وارد کابل شدهاند، از ترافیک خسته شده، از جرائم خیابانی هراس دارند و در توییتر روزگار میگذرانند.
در واکنش به این توجه «محمد جلال»، از اعضای طالبان نوشته که افغانستان دارای ذخایر لیتیومی است که ارزش آن یک تریلیون دلار یا بیشتر تخمین زده میشود و از ماسک خواسته است تا او در این صنعت سرمایهگذاری کند. از نظر کاربران این دعوت بهمثابه سرمایهگذاری در عرصه ساخت بمب و تسلیحات است. در عین حال به نظر میرسد این ماسک، ترامپ یا... نیست که «رائفیپور» را از توییتر طرد میکنند بلکه این کاربران هستند که در برابر گفتارهای او واکنش نشان میدهند. شاید او نیز بتواند مانند اکانت رسمی بعضی از رؤسای بانکها، با پرداخت پول تیک آبی خریداری کند و در این شبکه اجتماعی سخنان خود را بازگو کند؛ سخنانی که احتمالا مانند این فیلم کوتاهشده، پر از اطلاعات غلط است.
- 15
- 3