سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۳ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۲۸۱
سیاست داخلی

آقای میرسلیم! این که پرویز پرستویی را نمی‌شناسید هیچ افتخاری ندارد بلکه شرم آور است

مصطفی میرسلیم,عدم شناخت پرویز پرستویی توسط میرسلیم
اگر میرسلیم به عنوان وزیر ارشاد سابق واقعا پرویز پرستویی را نمی‌شناسد که وای به حال فرهنگ و هنر مملکت که چنین وزیری را از سر گذرانده است و اگر تجاهل می‌کند، چرا؟

عصرایران نوشت: در هفته گذشته مصاحبه مصطفی میرسلیم با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران بسیار مورد توجه قرار گرفت علی الخصوص آن بخش از حرف‌های میرسلیم که درباره اینستاگرام بود و او گفت: « من ۱۰۰ درصد فیلترینگ اینستاگرام را تائید می‌کنم ؛ اینستاگرام فاجعه است. بدترین شبکه در دنیاست. من کاری به نظر مردم ندارم»!

اما در آخرهای این مصاحبه یک ساعت و چهل و دو دقیقه‌ای اتفاقی دیگر رخ داده که می‌توان گفت هولناک است. تصاویری بر روی صفحه نمایش قرار گرفته و مجری از میرسلیم می‌خواهد نظرش را درباره آن اشخاص یا تصویر مربوطه بگوید، وقتی تصویر پرویز پرستویی را نشان می‌دهند، میرسلیم ادعا می‌کند که نمی‌شناسم! مجری از اینکه ایشان وزیر ارشاد بوده تعجب می‌کند و یادآوری می‌کند که ایشون پرویز پرستویی، آزانس شیشه‌ای است باز میرسلیم تکرار می‌کند که نمی‌شناسم، بعد هم می‌گوید از این هنرپیشه‌ها اینقدر زیاد بوده، اون موقع که اصلا ایشون مطرح نبوده و ...

چند نکته دردناک در همین ۲۴ ثانیه وجود دارد: مصطفی میرسلیم از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۷۶ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و به عنوان شخص اول متولی در حوزه فرهنگ و هنر ادعا دارد که پرویز پرستویی را نمی‌شناسد! 

مجری برنامه برای نمونه فیلم آژانس شیشه‌ای ابراهیم حاتمی‌کیا را به میرسلیم می‌گوید که البته در واقع آژانس شیشه‌ای درسال ۱۳۷۶ همزمان با به پایان رسیدن وزارت میرسلیم ساخته شده است، ولی به دلیل مطرح شدن و مباحثی که بعد از پخش آن پیش آمد بسیار معروف است و پرویز پرستویی در آن بسیار دیده شد.

اما نکته مهم در زمان وزارت میرسلیم فیلم سینمایی «لیلی با من است» ساخته کمال تبریزی در سال ۱۳۷۴ است، که یکی از مطرح ترین و مهمترین فیلم‌های سینمای دفاع مقدس است و در همان زمان هم اکران شده و یک مینی سریال ۵ قسمتی هم از همین فیلم از تلویزیون پخش شد که در زمان خود بسیار مورد توجه قرار گرفت. آیا این فیلم را هم ندیده، فیلمی که در زمان وزارت خودش از جشنواره فیلم فجر جایزه گرفته است.

آقای میرسلیم در مراسم اختتامیه فجر چهاردهم که در سالن حضور داشتید و پرویز پرستویی دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد را گرفت، مقابل چشمان شما و همه کسانی که در سالن بودند!

فیلم لیلی با من است چون نگاهی متفاوت به جنگ داشت در زمان خود بسیار مورد بحث قرار گرفته بود که اصلا در جشنواره فجر باشد یا خیر؟ بعدتر اکران شود یا خیر؟ و ... مگر می‌شود وزیر ارشاد در جریان چنین بحث‌هایی نبوده باشد؟ مگر می‌شود درباره چنین اموری بدون دیدن فیلم لیلی با من است تصمیم گرفته باشد؟ 

مگر می‌تواند کسی ذره‌ای دست اندرکار فرهنگ و هنر باشد و بازی پرستویی در آن فیلم را در ذهنش نمانده باشد؟ حال چه برسد به کسی که در آن زمان وزیر ارشاد بوده است! 

فیلم آدم برفی ساخته داوود میرباقری هم در سال ۱۳۷۳ ساخته شده است و بعد از نمایش در جشنواره سیزدهم فیلم فجر توقیف شد، در آن فیلم هم پرویز پرستویی حضور داشت و شما هم وزیر وزارتخانه‌ای بودید که حکم به توقیف آن فیلم داد، آن فیلم را هم ندیده توقیف کردید؟ چون اگر دیده بودید حتما پرستویی را دیده و الان می‌شناختید.

اگر به قول خود میرسلیم آن موقع پرویز پرستویی "مطرح و سرشناس نبوده" و نمی‌شناسد، از پایان وزارت میرسلیم (سال ۱۳۷۶) تا به امروز ۲۵ سال گذشته است و در این ۲۵ سال پرویز پرستویی کاملا سرشناس و مطرح شده است، آقای میرسلیم در این ۲۵ سال کجا بوده‌ای که هنوز پرویز پرستویی را نمی‌شناسید؟ 

در بهار سال ۷۶ و بعد از موج حمایت هنرمندان از سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری میرسلیم به آنان هشدار داد به بعد از انتخابات هم بیندیشند. یعنی فردای شکست کاندیدای مورد علاقه آنها البته داستان به عکس شد و خاتمی رئیس جمهوری شد و میرسلیم از وزارت ارشاد رفت و حوزه تخصصی و مورد علاقه خود را پی گرفت که موتورهای احتراق درون سوز بود‌‌. (کسی با تحصیلات در چنین رشته‌ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است!)

سال ها بعد وقتی خبرنگار روزنامه همشهری از او درباره آخرین فیلمی که دیده پرسید پاسخ داد: «خوش بختانه بعد از وزارت ارشاد دیگر ناچار نیستم فیلم ببینم.»

این ۲۴ ثانیه از این حیث عجیب و قابل تامل است که اگر میرسلیم چه در گذشته و چه در زمان حال واقعا پرویز پرستویی را نمی‌شناسد که وای به حال فرهنگ و هنر مملکت که چنین وزیری را از سر گذرانده است. 

اگر میرسلیم می‌شناسد و تجاهل کرده است باز باید پرسید چرا؟ این انکار برای چیست؟ 

آیا به این دلیل نیست که پرویز پرستویی در ۲۳ آذر ماه امسال نسبت به برخی حرف‌های شما واکنش نشان داد و نوشت« خدا رو شکر که شما رییس قوه قضاییه نشدید! چرا که اگر چنین سمتی داشتید حتما نصف جوانان امروز ایران را تا الان اعدام کرده بودید».

نهال موسوی

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش