یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۲:۱۷ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۰۴۳
سیاست داخلی

طیبه سیاوشی: سرنوشت مملکت را به حجاب گره زده و از سایر مشکلات غافل شده‌اند

طیبه سیاوشی,صحبت های طیبه سیاوشی درباره برخورد با بی حجابی
یک نماینده پیشین مجلس عنوان کرد: مردم می‌گویند عجیب است آن همه امکاناتی که مقامات انتظامی از آن نام بردند، برای مقابله با حجاب به کار می‌گیرند اما چرا برای مقابله با مسمومیت‌های دختران در مدارس این کار را نمی‌کنند که این موضوع برای مردم یک علامت سوال بزرگ ایجاد کرده است.

به گزارش ایلنا، طیبه سیاووشی در پاسخ به این سوال که موضوع حجاب امروز به مساله‌ای مورد بحث و مورد مناقشه بین جامعه، حاکمیت، فعالین سیاسی و دستگاه‌ها تبدیل شده است. چه راهکارهایی وجود دارد که ضمن تامین رضایت مردم، عرف جامعه هم در مورد حداقلی از حجاب رعایت شود، گفت: اول یک موضوعی را بگویم. زیرا به هرحال این موضوع مهم است که در نظر گرفته شود. متاسفانه بحث حجاب در کشور ما به شکلی نبوده که به صورت مصالحه‌آمیز، با گفت‌وگو و مفاهمه‌ای بین جامعه و حاکمیت برقرار باشد، به همین دلیل در ۴۰ سال گذشته بر این چالش افزوده شده و اخیرا مسائلی که در ۶ ماه گذشته شاهد بودیم کشیده شده است.

نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: این مساله به دلیل تحکمی که از طرف بخشی از حاکمیت وجود دارد، درحال‌حاضر نمی‌توانیم بگوییم با یک اقدام فوری می‌تواند راه‌حل عاجلی داشته باشد. به همین دلیل راه‌حل‌های قضایی و انتظامی که آخرین مورد آن را اخیرا شنیدم برای من نگران‌کننده شد. زیرا احساس کردم برخی به نوعی سرنوشت مملکت را به بحث حجاب گره می‌زنند و متاسفانه از تمام مسائل و مشکلات دیگر غافل می‌شوند و این روند بسیار نگران‌کننده است.

این فعال سیاسی تصریح کرد: خوب است که در ابتدا یک راه‌حل مدنی برای این مساله پیدا شود. راه‌حلی که براساس مفاهمه و گفت‌وگو صورت بگیرد. یعنی حاکمیت برای اولین بار بیاید راه‌حل دیگری را امتحان کند. یعنی دستورالعمل‌های سیاسی و انتظامی و قضایی که صادر می‌شود و این بگیر و ببندها نتیجه نمی‌دهد؛ یعنی درگیری و نزاع با جامعه زنان کل جامعه را درگیر می‌کند. چیزی که ما در این ۶ ماه گذشته شاهد آن بودیم. به همین دلیل من فکر می‌کنم اگر این راه‌حل‌های امنیتی کنار گذاشته شود و راه‌حل دیگری را در نظر بگیرند، قطعا همان حداقل‌هایی که مطرح شده، مانند همان شکلی که در کشورهای اسلامی شاهد هستیم که حجاب اجباری ندارند، حفظ می‌شود. 

سیاووشی در پاسخ به این سوال که به چه شکل می‌توان از الگوهای کشورهای مسلمان در کشور ما هم استفاده کرد، گفت: متاسفانه در مملکت‌ خودمان درباره موضوعات فرهنگی الگوبرداری نمی‌کنیم و این یک تلاش آموزشی و فرهنگی می‌خواهد که زمان‌بر است. یعنی ضرب‌الاجل در یکسال جواب نمی‌دهد. یعنی آقایان باید متوجه باشند اقداماتی که در اوایل انقلاب انجام شد با توجه به شور و هیجانات بعد از انقلاب و مسائلی که حول محور انقلاب اسلامی مطرح بود، الان نمی‌تواند با این دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها اجرایی شود.

وی تصریح کرد: خیلی خوب است که آقایان توجه کنند که راه‌حل‌های فرهنگی و تلاش‌هایی که در دیگر کشورهای دیگر اسلامی می‌شود، چیست و راه‌ گفت‌وگو را نبندند. متاسفانه راه گفت‌وگو در کشور ما کاملا بسته است. یعنی آقایان باید بنشینند با جامعه زنان صحبت کنند و این موضوع را قبول داشته باشند که در جامعه زنان یک گروه نخبگانی وجود دارند که می‌توانند در صورت گفت‌وگو با آنها و کسانی که در جامعه هستند یکسری از ارزش‌هایی که در این حوزه در کشور ما همیشه وجود داشته را حفظ کنند و به این شکل نبوده که افراد دنبال مسائلی مانند فرهنگ برهنگی و ترویج فساد که برخی مطرح می‌کنند، باشند.

سیاووشی تصریح کرد: اگر حاکمیت تلاش‌ خود را بر این بگذارد که با جامعه زنان گفت‌وگو کند، نشست‌هایی گذاشته شود، آموزش‌هایی مطرح شود که این آموزش‌ها صرفا از طرف حاکمیت نباشد، یعنی دستگاه‌های دیگر هم مشارکت کنند، سرمایه‌گذاری روی این تلاش نتیجه خواهد داد وگرنه با این دستورالعمل‌ها و بگیر ببندها نتیجه نمی‌دهد. وی افزود: این برخوردها موجب می‌شود که بخشی از جامعه روی دنده لجبازی افتاده و نه آن طرف می‌پذیرد که حداقل‌ها را داشته باشند نه این طرف می‌پذیرند که بخواهند اعمال قدرت نکند که ادامه این روند اصلا نتیجه خوبی نمی‌تواند داشته باشد. بنابراین بار دیگر تاکید می‌کنم راه‌حل‌های صلح‌آمیز و مدنی را باید به جای دستورالعمل‌ها امنیتی امتحان کرد.

سیاووشی در پاسخ به این سوال که آقای رادان در مورد مساله حجاب و سیستم کنترل آن صحبت‌هایی انجام دادند و اعلام کردند که قرار است از شنبه کسانی که حجاب‌ را رعایت نمی‌کنند به وسیله دوربین شناسایی شوند که در مرحله اول تذکر و در مرحله بعد پرونده تشکیل می‌شود. اجرای چنین تصمیماتی چه اثراتی را در جامعه دارد و آیا باعث شکاف در جامعه نخواهد شد، گفت: باید از این مقام انتظامی پرسیده شود براساس کدام قانون و براساس کدام حکم شرعی و فقهی چنین اقدامی می‌کنند؟ جامعه زنان خاطره خوبی از ادبیات و این شیوه رفتار و خصوصا آقای رادان ندارد. به همین دلیل دستوراتی که ایشان مطرح می‌کنند و ضرب‌الاجلی که از روز شنبه تعیین کرده است، اصلا فکر نمی‌کنم موثر باشد. یعنی راه بیهوده‌ای را می‌روند و برخورد دو طرف را تندتر می‌کنند. اصلا این روند به نفع کشور نیست. ما مشکلات و مسائل مهم‌تری داریم که باید روی آنها توجه کنیم نه آنکه روی درگیری با بخشی از جامعه که در اسفندماه سال جاری نیاز داریم که پای صندوق‌ها بیایند و مشارکت داشته باشند تمرکز کنیم. 

وی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید اگر این اتفاق رخ دهد چه سناریوها و پیش‌بینی‌هایی می‌شود از الان انجام داد که بتوان این اتفاقات را کنترل کرد، گفت: انجام این موضوع خیلی تحریک‌کننده است. یعنی متاسفانه آن‌ها جامعه را دچار یک هیجان کاذب می‌کنند و این موضوع اصلا راه‌حل آن نیست. این فعال سیاسی تصریح کرد: بحث این است که مقامات امنیتی راه‌حلی پیدا کنند. مردم می‌گویند عجیب است آن همه امکاناتی که مقامات انتظامی از آن نام بردند، برای مقابله با حجاب به کار می‌گیرند اما چرا برای مقابله با مسمومیت‌های دختران در مدارس این کار را نمی‌کنند که این موضوع برای مردم یک علامت سوال بزرگ ایجاد کرده است. آیا شما این امکانات را دارید یا ندارید؟ اگر این امکانات را دارید و می‌توانید کنترل کنید چرا استفاده نمی‌کنید؟ نباید این تصور ایجاد شود که بخشی می‌خوهاد هر قیمتی علیه جامعه زنان اعمال قدرت کند که متاسفانه این روند جز خسارت عظیم برای منابع انسانی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور چیزی را دربرندارد.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش