دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۵۸۸
سیاست داخلی

ادامه فشار بر روزنامه‌نگاران و بازداشتی‌ها | واکنش‌ها به اعلام اتهامات الهه محمدی و نیلوفر حامدی

بازداشت روزنامه نگاران,واکنش‌ها به اعلام اتهامات الهه محمدی و نیلوفر حامدی
با گذشت بیش از ۲۲۰ روز از آغاز بازداشت‌ها همچنان وضعیت بر اهالی رسانه و قلم مثل سابق است. سه روزنامه‌نگار سعیده شفیعی، مهرنوش زارعی و نسیم سلطان‌بیگی برای ارائه آخرین دفاع به دادسرای اوین احضار شده‌اند و همچنین از ارائه دارو به کیوان مهندی خودداری می‌شود.

با گذشت بیش از ۲۲۰ روز از آغاز بازداشت‌ها همچنان وضعیت بر اهالی رسانه و قلم مثل سابق است. سه روزنامه‌نگار سعیده شفیعی، مهرنوش زارعی و نسیم سلطان‌بیگی برای ارائه آخرین دفاع به دادسرای اوین احضار شده‌اند و همچنین از ارائه دارو به کیوان مهندی خودداری می‌شود.

دیوار کوتاه روزنامه‌نگاران

در این روزگار و شرایط سخت روزنامه‌نگاران، علاوه بر فشارهایی که از سوی دستگاه‌های مختلف بر خبرنگاران وارد می‌شود، برخی مسئولان نیز به ساحت روزنامه‌نگاری توهین می‌کنند. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نسبت به این ماجرا اعتراض کرده و این رفتارها را محکوم کرده است. در بیانیه این انجمن صنفی آمده است: «دو اتفاق رسانه‌ای در روزهای اخیر، نشان از وضعیت نابسامان جایگاه روزنامه‌نگاری در ایران است. در یکی از این دو رویداد، مسعود درخشان میهمان یک برنامه تلویزیونی به صراحت روزنامه‌نگاران را «منحط» می‌خواند و در رویداد دیگر علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، حتی یک کلمه انتقادی را برنمی‌تابد و در نامؤدبانه‌ترین شکل ممکن، به خبرنگاری که از وی سؤال کرده است، توهین می‌کند و حکم به اخراج خبرنگار از جلسه می‌دهد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران ضمن حمایت از خبرنگاران حاضر در جلسه، با محکوم‌کردن توهین و اخراج خبرنگاران از حوزه کاری ایشان، بر ارزش‌های اجتماعی فعالیت روزنامه‌نگاران در شرایط سخت فعلی تأکید می‌کند و به همکاران خود پیشنهاد می‌دهد در برخورد با مسئولانی که جایگاه روزنامه‌نگاری را درک نکرده و توهین روا می‌دارند، به‌طور منسجم اعتراض کرده و از پوشش خبری فعالیت‌های آنان خودداری کنند».

واکنش‌ها به اعلام اتهامات الهه محمدی و نیلوفر حامدی

در روز پنجم اردیبهشت سخنگوی قوه‌ قضائیه از صدور کیفرخواست علیه «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی»، روزنامه‌نگاران دو روزنامه «شرق» و «هم‌میهن»، خبر داده بود. سخنگوی قوه قضائیه بعد از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از بازداشت «موقت» این دو روزنامه‌نگار، اتهامات آنها را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام کرد.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با وکلا‌پرس اصل بازداشت موقت آنها را محل سؤال دانست و گفت: «وقتی متهم آدرس و مکان مشخصی دارد و فردی شناخته‌شده است، بنابراین دسترسی به او آسان و بازداشت موقت سخت‌ترین قرار است‌». این حقوق‌دان افزود: «هر کسی که تحت تعقیب قرار می‌گیرد، پرونده حداکثر باید تا ۲۴ ساعت تکمیل شود و به دادسرا ارجاع داده شود و در دادسرا هم باید طبق قانون برای دسترسی آسان به متهم، قرار صادر شود. این قرار از التزام به حضور است تا کفالت و وثیقه و در موارد خاص بازداشت موقت».

کامبیز نوروزی، حقوق‌دان، نسبت به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا نیز واکنش نشان داد و نوشت: «نمی‌توان دولت ایران و آمریکا را دولت‌های متخاصم شناخت؛ چراکه هم از لحاظ حقوق بین‌الملل و هم از نظر حقوق داخلی دارای آثار گسترده و مهمی خواهد بود. دولت‌های ایران و آمریکا هیچ‌گاه بعد از انقلاب در حالت دولت‌های متخاصم از لحاظ حقوق نبوده‌اند. در برخی پرونده‌های خاص اتهاماتی از این دست وارد می‌شود که حتی پایه‌های آن هم محل ایراد است که شایسته دستگاه قضائی ایران نیست».

ادامه احضار روزنامه‌نگاران

سعیده شفیعی، مهرنوش زارعی و نسیم سلطان‌بیگی سه روزنامه‌نگار به دادسرای زندان اوین احضار شده‌اند. این سه روزنامه‌نگار که در جریان ناآرامی‌ها بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بودند، حالا طی ابلاغیه‌های جداگانه‌ای برای ارائه آخرین دفاع احضار شده‌اند.

قوه‌ قضائیه در ابلاغ صادر‌شده برای این روزنامه‌نگاران به آنها از تاریخ صدور پنج روز فرصت داده است تا برای ارائه آخرین دفاع، به دادسرای اوین مراجعه کنند. از‌جمله اتهاماتی که این روزنامه‌نگاران با آن مواجه هستند، می‌توان به «تبلیغ علیه نظام» اشاره کرد که مصداق طرح این اتهام «نوشته‌های مختلف آنان» عنوان شده است.

نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگار، در دی‌ ۱۴۰۱، هنگامی که قصد سفر به خارج از ایران را داشت، در فرودگاه بین‌المللی تهران بازداشت شد.

سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی، دو روزنامه‌نگار شناخته‌شده دیگر نیز دوم بهمن ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بودند.

عدم تحویل داروی کیوان مهتدی

آنیشا اسداللهی، همسر کیوان مهتدی، از وضعیت نامساعد همسرش و فشارهای مضاعف بر او می‌نویسد. او نوشته است که کیوان مهتدی از گرفتن داروهایش در زندان محروم است. به گفته او، پنجم اردیبهشت نزدیک به دو ماه شد که اجازه دریافت هیچ دارویی را به این نویسنده نمی‌دهند. همسر او تشریح کرده است:

۱. اسفند‌ پارسال اعلام کردند کیوان مهتدی ممنوع‌الملاقات است و ایشان را عملا چهار هفته و از آخرین ملاقات سال محروم کردند.

۲. از اوایل اسفند از تحویل داروهای ‎کیوان مهتدی به بهانه تهیه نسخه خودداری کردند؛ درحالی‌که پس از تهیه نسخه پزشک، آن‌هم از داخل زندان، مجددا اواخر اسفند برای تحویل دارو کارشکنی‌‌ها ادامه پیدا کرد.

علی‌رغم اینکه در آیین‌نامه اجرائی زندان‌ها پیش‌بینی شده است که مسئولان زندان باید تدابیر لازم برای درمان و دسترسی زندانیان به داروهای لازم را پیش‌بینی کنند. اولین جلسه دادگاه این نویسنده در ۹ آبان برگزار شد و روز دوشنبه ۱۹ دی‌ ۱۴۰۱، حکم کیوان مهتدی، نویسنده و مترجم، به وکیل او امیر رئیسیان ابلاغ شده است. طبق این حکم او به اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش