یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۹۱۴
سیاست داخلی

بازداشت مدیران حافظیه شیراز، التهاب‌آفرینی و ادامه رویه «دولت در دولت» ارزیابی شد؛

غلتیدن در گل‌ولای بی‌تدبیری همیشگی | چرا زاکانی بازداشت  نمی‌شود؟!

بازداشت مدیران حافظیه شیراز,واکنش ها به بازداشت مدیران حافظیه شیراز

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: انگار سیاست و اراده‌ای در کار باشد که نخواهد در ایران صنعت گردشگری رونق بگیرد. هربار خبر بدی در این حوزه منتشر می‌شود که از دل سیاست‌‌های اشتباه برمی‌خیزد و طوری افکار عمومی را شوکه می‌کند که دافعه‌ مخابره‌ جهانی آن در عصر ارتباطات به کسی جرات ندهد پا به ایرانی با این همه جاذبه بگذارد!  

از اسیدپاشی در اصفهان که مقصرانش ناشناس ماندند تا نزاعی که چند هفته پیش در باغ شازده ماهان اتفاق افتاد و منجر به مرگ یک زن شد تا پلمب مراکز گردشگری به دلیل رعایت نشدن حجاب در آنها. تازه‌ترین نمونه نیز این است که انتشار ویدئویی از خواستگاری یک جوان از دختر مورد علاقه‌اش در حافظیه، موجب بازداشت مدیر مجموعه شده است!

آن هم مدیری که یکی دو هفته قبل مورد تقدیر عزت‌الله ضرغامی، وزیر گردشگری قرار گرفته بود.

حیرت و  افسوس از موضع‌گیری استاندار   و  دادستان فارس

علی دارابی، قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتشار متنی با عنوان «دولت در دولت» در صفحه اینستاگرام خود؛ درباره آنچه در آرامگاه حافظ رخ داده است، نوشت: «وضعیت نامناسب لباس و حجاب خانم اصلا قابل دفاع نیست. این‌که چطور این برنامه از دید ماموران حافظیه مغفول مانده و آن‌ها با تأخیر فراوان وارد عمل شده‌اند، مستوجب نکوهش و تخلف از وظایف قانونی آن‌هاست.. قانون تکلیف هر دو گروه (ماموران و هنجار شکنان) را مشخص کرده است؛ اما حیرت و افسوس نوع موضع‌گیری و سخنان و رفتار استاندار فارس و از آن بدتر اقدام دادستانی شیراز در جلب و بازداشت مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و مدیر مجموعه تاریخی حافظیه است. تکلیف این همه ماموران دولتی از ترس این‌که با آن‌ها نیز چنین برخورد ناحقی صورت گیرد، چیست؟»

وی ادامه داده است:‌«به‌راستی به کجا چنین شتابان؟! با این رفتار‌ها و احکام غیر قابل قبول قضایی به دنبال اثبات چه چیزی هستیم؟!»

معاون میراث فرهنگی با اشاره به اینکه مدیر حافظیه دو شب است در بازداشت به سر برده، تصریح کرده که «جاى مدیر نمونه فرهنگى که در هفته میراث فرهنگى (دو هفته قبل) از او تجلیل شد، زندان نیست!»

گرچه موضوع خیلی زود با وساطت شخص ضرغامی حل و فصل شد، اما اتفاقی که نباید افتاد. برخورد قهری با یک مدیر زن موفق به خاطر اشتباه دیگران!

چرا   زاکانی بازداشت  نمی‌شود؟!

در همین باره احسان بداغی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی در توئیتر خود نوشت: «یک خواستگاری باعث تعلیق مدیرکل میراث فرهنگی فارس و بازداشت ۲ مدیر حافظیه شد. این درحالی‌ست که همزمان آرامگاه سعدی در خطر ریزش است، چندین خانه‌ بافت تاریخی را برای تخریب پلمب کرده‌اند و کمی قبل هم نرگس آبیار برای فیلمش در ۳ بنای تاریخی شیراز کلی خرابی به بار آورد، اما بابت اینها کسی ککش نمی‌گزد.»

یک روحانی به نام علی صداقت نیز درباره این  ماجرا در توئیتر نوشت: «مدیری که بازداشت شده در آن صحنه باید چه می‌کرد؟ می‌رفت و از وسط جمعیت دور آنها، آن دو نفر را بیرون می‌انداخت؟ بعد نمی‌گفتند چرا اغتشاش ایجاد کردی؟ با این حساب باید شهردار تهران را هم برای همه اتفاقاتی که این روزها در پارک‌های تهران می‌افتد، بازداشت کرد!»

اشاره او به شرایط مشابه و حتی غیرعرفی‌تری است که در پارک‌های تهران بسیار دیده می‌شود؛ اما نهادهای قضایی بابت آن با زاکانی برخورد نمی‌کنند و حتی او را مقصر هم نمی‌دانند، چه برسد به اینکه بازداشتش کنند!

جرقه‌ یک شورش دیگر را نزنید

بسیاری از روانشناسان و جامعه‌شناسان معتقدند که آستانه تحمل در سطح جامعه پایین آمده است و هر اتفاقی چه کوچک و چه بزرگ ممکن است به موج خروشان و البته تندتر از قبل تبدیل شود. در همین ماجرای اعتراضات پاییز پارسال، حمیدرضا جلایی‌پور  دانشیار دانشگاه تهران معتقد بود چهار اشتباه بزرگ از سوی حکومت عامل ایجاد اعتراضات شده: تمنای مهندسی فرهنگی از بالا، تنگ‌کردن حلقه حکمرانی، ناکارآمدی اقتصادی و سیاست خارجی دشمن‌ساز.

اما عجیب آنکه به نظر می‌رسد با گذشتن از اتفاقات پاییز امسال دوباره مسئولان به تکرار همان سیاست‌های تنش‌زا روآورده‌اند! یعنی گمان کرده‌اند آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت؛ اما پیمانه‌های دیگری هم می‌تواند در راه باشد چنانچه پیش از پاییز ۱۴۰۱ هم آبان و دی ۹۶ و ۹۸ را داشته‌ایم و اتفاقا فاصله میان تنش‌های اجتماعی جامعه ایران هر بار کمتر هم شده است.

اما با وجود اینکه اخیرا شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هشدار داده است که ضمن درک حساسیت متدینین نسبت به کشف حجاب، برخورد با بی‌حجابی نباید باعث ایجاد تنش و درگیری در جامعه شود. مشخص نیست چرا در برخی شهرستان‌ها مسئولان محلی دولتی یا قضایی برخلاف رویه‌ رئیس دستگاه قضا شخصا و در حرکت‌هایی فردی وارد عمل می‌شوند.

مثلا درحالی که غلامحسین محسنی اژه‌ای بر ضرورت کم کردن از التهاب اجتماعی در جامعه تاکید دارد و دنبال تصویب لایحه جریمه به جای برخورد قهری و قضایی در مجلس است، مشخص نیست چرا در برخی شهرستان‌ها مسئولان دولتی و قضایی سیاست دیگری را برخلاف رویه مرکز دنبال می‌کنند؟

پس از تاخت و تاز اخیر دادستان برخی شهرستان‌ها مانند مسئولی در سیرجان و پلمب معدود مراکز تفریحی یک شهر بدون امکانات و محرومیت عموم مردم از مراکز تفریحی فقط به خاطر جرم چند نفر، حالا نوبت به مسئولان کلانشهر شیراز رسیده است!؟ درحالی که دادستان شیراز و شخص استاندار متوجه نیستند در عصر فضای مجازی و با وجود گوشی در جیب هر فرد، چنین حرکت‌های ضد عرفی ممکن است بدون هماهنگی و بداهه اتفاق بیافتد و مدیر یک مجموعه گردشگری از آن بی‌خبر باشد و حتی در صورت خبردار شدن نتواند به موضوع ورود کند.

در ماه‌های گذشته بسیاری از تحلیلگران سیاسی و اجتماعی و دلسوزان کشور بارها هشدار داده‌اند که با وجود فشارهای اقتصادی بر جامعه، افزودن همزمان فشارهای اجتماعی و فرهنگی ممکن است منجر به تکرار قضایایی مثل ماجرای گشت ارشاد و مهسا امینی و التهاب پس از آن بشود اما کو گوش شنوا؟

بازداشت یک مدیر زن جوان که بازداشتش هرچند از سوی استاندار فارس کار موجهی اعلام شد؛ خیلی زود واکنش منفی افکار عمومی را برانگیخت تا بار دیگر ثابت شود که مسئولان کشور هنوز از ماجرای مهسا امینی درس عبرت نگرفته‌اند و هر آن ممکن است باز با کاری ناگهانی و به دور از تدبیر، آتش به خرمن زنند و سپس آن را برگردن دشمن خارجی بیندازند!

حسام الدین اسلاملو

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش