دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۶ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۰۸۲
سیاست داخلی

واکنش‌ها به رسوایی 'رضا ثقتی' مدیرکل سابق ارشاد گیلان/ قالیباف: تشهیر نیازمند حکم قاضی است

رضا ثقتی,واکنش‌ها به رسوایی مدیرکل ارشاد گیلان
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرش در جلسه شورای عالی امنیت ملی پیرامون موضوع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تاکید کرد: تشهیر این موضوع در صورت اثبات نیازمند حکم قاضی است.

به گزارش دیده بان ایران، انتشار فیلم منتسب به رضا ثقتی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، موجی از واکنش‌ها را به همراه داشته است.

روز گذشته مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در تذکری شفاهی ماجرای مدیر کل ارشاد گیلان را «اوج مصیبت» دانست و خواهان استعفای وزیر ارشاد شد. در مقابل برخی دیگر از نمایندگان از جمله کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه‌سرا و مجتی ذوالنور، نایب رئیس مجلس انگشت اتهام را به سوی منتشرکنندگان آن فیلم گرفتند.

کاظم دلخوش اباتری در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: در قرآن کریم آمده است که کسانی که علاقه‌مند هستند حرف‌هایی در مورد مومنان بزنند که آبروی آنها را تحت تاثیر قرار دهد، خداوند متعال وعده داده تا به عذابی دردناک هم در دنیا و هم در آخرت گرفتار خواهند شد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: حضرت امام خمینی (ره) فرمودند افرادی که علیه نظام حرف می‌زنند، اگر دشمن باشند حرف آنها غیرواقعی است و قصد دارند تا مردم را گمراه کنند.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس با بیان اینکه افراد شیطان صفت حرفی را مطرح کردند که توجه به این موضوع براساس آیات قرآن کریم و احادیث ضروری است، تصریح کرد: مردم گیلان شریف هستند و تاریخ ۷ هزار ساله دارند و حضور مردم گیلان در جبهه‌های جنگ بر کسی پوشیده نیست.

وی در ادامه گفت: بر همین اساس اجازه ندهید حقی بر گردن شما بماند و این قضاوت‌های بیجا را کنار بگذارید و از رئیس مجلس شورای اسلامی نیز انتظار دارم در این زمینه تذکر دهند و اجازه داده شود تا کارگزاران قانونی و مسئولان ذیربط کار خود را در این زمینه پیش ببرند و تا وجه مردم انقلابی گیلان خدشه دار نشود.

در ادامه محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: در جلسه شورای عالی امنیت ملی به این نوع روش هایی که خلاف قانون و شرع است و افرادی این کار را انجام می دهند،‌ متذکر شدم. تشهیر این موضوع در صورت اثبات نیازمند حکم قاضی است.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع تذکر داده شده و به نوبه خودم باز هم این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

بهرام پارسایی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دهم درخصوص اقدام قانونی که نمایندگان مجلس می‌توانند درباره این پرونده داشته باشند، امروز به دیده‌بان ایران گفت: یک نماینده می‌تواند از گزینش مدیران یا هر موضوعی که به ذهنش می‌رسد شاکی شود و به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه دهد و آن‌ها هم رسیدگی کنند اما در نهایت پرونده‌ها برای رسیدگی به قوه قضاییه می‌رود، مگر اینکه به صورت کلی از چنین مواردی گزارشی تهیه و در مجلس ارائه کنند. همچنین مجلس می‌تواند وزیر ارشاد را استیضاح کند. به نظر من این مجلس اگر مجلس مردمی بود بدون شک وزیری که چنین شخصی را به عنوان مدیر کل در این منصب حساس انتخاب کرده را پاسخگو می‌کرد.

مرتضی محمودوند که روز گذشته در صحن علنی نسبت به این موضوع تذکر داد، در پاسخ به این پرسش دیده‌بان ایران که آیا قصد شکایت به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس را دارد، گفت: «نوع نطق بنده به عنوان خدمتگزار مردم یک شکایت است که من در کمیسیون امنیت ملی قبل از رسانه‌ای شدن این ماجرا تذکر داده بودم و گفتیم که وزیر ارشاد باید درموردش توضیح دهد. قرار بود آقای اسماعیلی همین هفته به کمیسیون بیایند که به تعطیلات  برخوردیم.»

وی ادامه داد: «پیش از اینکه علنی موضع بگیرم در کمیسیون امنیت ملی موضوع مدیر کل را تذکر داده بودم. ما پیش از منتشر شدن این فیلم، اطلاعات داشتیم و تذکر داده بودیم و بر اساس همین هم بود که از تریبون ملت و به احترام ملت تذکر و درخواست بررسی دادم.»

این نماینده مجلس تاکید کرد: «این تخلف یا صورت گرفته یا نگرفته است. اگر صورت گرفته که طبق عرف و قانون اعلام و برخورد کنند تا افکار عمومی بیش از این آسیب نبیند و مردم از کشور، دولت و نظام فاصله نگیرند. من به عنوان یک  رزمنده دلسوز نظام و خون شهدا اگر قبول کنم که یک مدیر رسمی آن هم در جایگاه فرهنگی اینطور جنایت و تخلفی را مرتکب شود، خودم مسئله‌دار می‌شوم چه رسد به آن فردی که هیچ عرقی هم ندارد. متاسفانه چندین فیلم از ایشان در فضای مجازی منتشر شده است؛ اگر ادعا دارند که فیلم متعلق به آقای ثقتی نیست، ثابت کنند تا منی که شان نظارتی دارم از ایشان تشکر هم بکنم.»

محمودوند در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه پیش از منتشر شدن فیلم، زمانی که نمایندگان نسبت به این مدیر به وزیر ارشاد تذکر دادند، توضیح وزیر چه بود، به دیده بان ایران گفت: «این را بدانید که این موضوع ریشه‌ها و ابعاد پنهانی دارد که با صراحت نمی‌توان پشت تریبون آن را بیان کرد. این فیلم که منتشر شد، افکار عمومی را جریحه‌دار کرد. تمام قشر جوان پیام می‌دهند و ابراز ناراحتی می‌کنند. سرمایه ما هم جوانان هستند و نمی‌خواهیم این ملت را از دست دهیم. چاره این است که راه راستی و صداقت را در پیش گیریم و طبق قانون اساسی و قرآن با فرد خاطی برخورد کنیم . اگر هم فیلم متعلق به آقای ثقتی نبوده است که ثابت کنند؛ در آن صورت من رسما از وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس جمهور تشکر می‌کنم.»

وی همچنین در پاسخ به اینکه باتوجه به اینکه برخی از نمایندگان مجلس به نوعی قصد لاپوشانی پرونده مدیر کل ارشاد استان گیلان را دارند، آیا استیضاح وزیر ارشاد رقم می‌خورد، عنوان کرد: «هر کسی که این قضیه را بداند و لاپوشانی کند، از دید من خائن به این آب و خاک و خون شهداست. هر کسی هم نمی‌داند و از سر نادانی چنین اظهاراتی دارد که دیگر عسر و حرجی نیست چون نادان است. اما اگر کسی که می‌داند، بخواهد عقب‌نشینی کند، یک انسان منفعل، ترسو و بزدل است که نه پیش خدا و نه پیش بنده خدا نمی‌تواند پاسخی دهد و در هر دو دنیا روسیاه است.»

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
یارو داشت توی مسجد کار زشتی انجام می داد یک نفر وارد شد این صحنه را دید تف کرد و گفت خجالت نمی کشی توی خانه خدا اون فرد گفت توی خانه خدا تف می کنی می گم پدرت را در بیارن ... حالا شده قضیه تخلفات و مجرمان غالبا البته در ایران اول منتشر کننده مجازات میشه اصل تخلف سر پوش گذاشته میشه ...
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش