روزنامه توسعه ایرانی نوشت: «یک موسسه مشهور دیگر به دلیل حجاب تعلیق شد»؛ خبر پرتکرار دیروز بود.
تسنیم در مورد آن نوشت: «هنجارشکنی کارمندان شرکت ازکی منجر به برخورد قانونی بیمه مرکزی با این شرکت و تعلیق مجوز فعالیت آن تا اطلاع ثانوی شد.»
این خبرگزاری در ادامه نیز متذکر شد: «طی روزهای گذشته تصاویری از کشف حجاب کارمندان شرکت ازکی (خرید بیمهنامه) منتشر شد و در پی این هنجارشکنی، نهاد ناظر ورود کرده و پس از بررسی همه جوانب این ماجرا تصمیم گرفت که فعالیت این شرکت تا بررسی نهایی موضوع متوقف شود.»
در ادامه نیز با تأکید گفته شد که «هرچند که این موسسه استارتاپی بیمهای در صفحه مجازی خود اعلام کرده که تصاویر منتشر شده مواضع رسمی ازکی نیست و این شرکت خود را به عنوان یک کسب و کار پیشروی ایرانی ملزم به رعایت قوانین رسمی کشور میداند، لکن تا اطلاع ثانوی و بررسی نهایی پرونده فعالیت بیمه ای این موسسه موقتا تعلیق میشود.»
در پایان هم به بیمهگذاران اطمینان داده شده که «این شرکت استارتاپی بیمه، بهعنوان واسطه خرید بیمه نامه بوده و بیمهنامهها از طریق شرکتهای بیمه دارای مجوز از سوی بیمه مرکزی صادر شدهاند، برهمین اساس تعهدات بیمهای به بیمهگذاران به قوت خود باقی است و اخلالی در روند صدور و یا دریافت خسارت بیمه نامه های صادر شده از سوی این استارتاپ بوجود نخواهد آمد.»
ازکی چیست؟
در ۵ سال گذشته و در پی افزایش حضور و فعالیت استارتاپها در صنایع مختلفی چون تاکسی اینترنتی، فروش کالا، خدمات بلیط سفر، بیمه و... ازکی» با آدرس اینترنتی AZKI.com نیز شروع به کار کرد و اینطور که مسئولان آن میگویند یکی از بزرگترین استارتاپهای فناوری اطلاعات فعال در صنعت بیمه است که سرمایه قابل توجهی را از خارج از کشور جذب کرده و متخصصان مجرب صنعت بیمه را برای ارائه خدمات مشاوره تخصصی به کار گرفته است. به این ترتیب کمک بزرگی به افراد حقیقی و حقوقی است که به دنبال یک شرکت بیمه معتبر با خدمات بیمهای باکیفیت هستند. میتوان «ازکی» را یک مشاور قدرتمند، صادق و معتبر دانست که بهترین شرکتهای بیمه را فراخور نیاز شما معرفی میکند و فعالیت آن تنها به فروش بیمه محدود نمیشود.
اینطور که در معرفی این استارتاپ آمده: «ازکی» به عنوان «مرکز مشاوره و انتخاب آنلاین بیمه» و با شعار “از کی بیمه بگیرم” توانسته با رویکردی متفاوت، شرایط مشاوره، مقایسه و خرید انواع خدمات بیمه با پوششهای مختلف از شرکتهای بیمهای مختلف را فراهم کند و ب مخاطبان این استارتآپ، میتوانند با آگاهی و پس از دریافت مشاوره، نوع شرکت بیمهای خود را انتخاب کنند.
دیجی کالا و از پی آن طاقچه
در اتفاقی مشابه، هفته گذشته انتشار تصاویری بی حجاب از کارکنان زن دیجی کالا نیز جنجالبرانگیز شده بود. پس از انتشار این تصاویر، قوه قضاییه از تشکیل پرونده برای شرکت دیجی کالا خبر داد و تعدادی از دفاتر اداری اصلی دیجی کالا نیز پلمب شد.
همچنین در روزهای گذشته چند عکس دسته جمعی از کارکنان اپلیکیشن طاقچه در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن ها برخی کارکنان زن این شرکت بدون حجاب بودند. به همین دلیل تعطیلی و تعلیق و پلمب به دلیل تبلیغ بیحجابی، در مورد کتاب طاقچه به شکل دیگری ظهور و بروز یافت و به بایکوت این اپلیکیشن از سوی برخی ناشران منجر شد.
این بار نیز خبرگزاری میزان، رسانه رسمی قوه قضاییه در این مورد اطلاعرسانی کرد و از تشکیل پرونده قضایی برای شرکت طاقچه در پی انتشار تصاویری از عدم رعایت حجاب کارمندان زن آن خبر داد.
همچنین خبرگزاری فارس اعلام کرد ناشران «بهنشر، خطمقدم، شهید کاظمی، راهیار و شهید هادی» از ادامه ی فروش کتاب های خود در این پلتفرم امتناع کردند. این ماجرا در ادامه واکنش نهادهای دولتیای همچون خانه کتاب و ادبیات ایران و بنیاد سینمایی فارابی را نیز به دنبال داشت. این دو نهاد نیز در بیانیههایی جداگانه ضمن محکوم کردن اقدام شرکت طاقچه، از قطع همکاری خود با این اپلیکیشن خبر دادند.
عکس بیش از یک ماه پیش و خارج از فضای کاری طاقچه گرفته شده
«طاقچه» پلتفرمی برای دسترسی به انواع کتابهای صوتی، الکترونیکی و چاپی است که اخیرا به دلیل انتشار عکسی از کارکنان این مجموعه که بدون حجاب بودند، دچار حواشی زیادی شده. در پی انتشار این عکس برخی ناشران اعلام کردند که از ادامه همکاری با این پلتفرم اجتناب خواهند کرد.
طاقچه در پی پلمپ این هولدینگ، توضیحاتی ارائه کرد و نوشت: این روزها در فضای مجازی، انتساب عکسی به طاقچه حاشیههایی ایجاد کرده است. برای روشنشدن افکار عمومی، توضیحات زیر به اطلاع میرسد:
۱. این عکس بیش از یک ماه پیش گرفته شده و در همان زمان در حسابی شخصی منتشر شده است. تصویر یادشده پس از خداحافظی یکی از همکاران، مقابل دیوار بیرونی و خارج از فضای کاری طاقچه گرفته شده و در هیچیک از حسابهای رسمی طاقچه انتشار نیافته است.
۲. طاقچه پلتفرمی برای دسترسی به انواع کتابهای صوتی، الکترونیکی و چاپی است که مانند تمام کسبوکارها در چارچوب قوانین کشور فعالیت میکند. این شرکت در حدود یک دهه فعالیت خود در زمینه کتاب کوشیده است متناسب با تمام سلیقهها، انواع کتابها را در دسترس مخاطبان بگذارد. اینکه طاقچه توانسته است سهم مهمی در افزایش سرانه مطالعه کشور داشته باشد، بهخاطر تلاشهای بیوقفه همکاران توانمند خود بوده است.
۳. در پی حاشیههای ایجادشده، بعضی ناشران، خارج از چارچوب قراردادی که با طاقچه دارند، خواستار فسخ آن شدهاند. طاقچه ضمن پذیرش این درخواست، فرایند فسخ را در دستور کار قرار داده است.
سردردگمی کاربران از برخوردهای دوگانه
برترینها در مطلبی به حواشی این موضوع پرداخت و نوشت: یکی از کاربران به اسم عطیه که از سیاست دوگانه حمایت از استارتاپها و پلمب آنان سردرگم شده بود، در توئیتر خود نوشت: خیلی از استارتآپها و کسب و کارهای نوآور، اگر سرمایه شون رو در ملک گذاشته بودند ( مثل بسیاری از آقازادهها) سودِ بیدغدغه و بیحاشیهتری داشتند و مدام در استرس نبودند.
زهرا هم دغدغه مشابه عطیه را داشت: احساس میشه که حمایت از استارتاپ ها تا زمانی که مشکلات بسیار سنگین دیگه ای تو کشور هست، در حد شعار باقی میمونه. مثلا مسئله کشف حجاب که باعث پلمب شدن «طاقچه» شد، همچنان در کشور حل نشده باقی مونده.
محمد سعید احدیان، دستیار محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در توییتی نوشت که در صورت تصویب لایحه حجاب، «طاقچه» دو ماه سودش را از دست میدهد. او تاکید کرده است که «تازه این برای بار اول است چه برسد به تکرار».
پاسخ وزیر ارتباطات دولت روحانی نیز به دستیار قالیباف درباره پلمب «طاقچه» جالب است. او نوشت: «مجموعه طاقچه هنوز به سود نرسیده؛ ضررده است.»
بر اساس ماده ۴۱ متن لایجه حجاب که در کمیسیون قضایی مجلس نیز تصویب شده، «صاحبان حرف، مشاغل و کسب و کارهای مجازی و غیرمجازی در صورتی که در محل کسب یا حرفه یا شغل، به هر ترتیب برهنگی، بی عفتی، بیحجابی یا بدپوششی را ترویج کنند، در مرتبه اول به جزای نقدی درجه سه یا پرداخت سه ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هر کدام بیشتر باشد) و به تشخیص قاضی ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال و حذف محتواهای سابقِ ناقض قانون و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه دو یا پرداخت شش ماه سود ناشی از درآمد آن (شغل هر کدام بیشتر باشد) و ممنوعیت از خروج از کشور دو تا پنج سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال و حذف محتواهای سابقِ ناقض قانون محکوم میگردد.»
در ماده ۴۲ نیز آمده است: درصورتی که در محل کسب، حرفه یا شغل، صاحبان یا کارکنان آنها به هر ترتیب مرتکب برهنگی، بی عفتی، بیحجابی یا بدپوششی شوند، علاوه بر اعمال مجازات مقرر برای مرتکب، صاحب حرفه یا شغل در مرتبه اول به جزای نقدی درجه پنج یا دو ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و به تشخیص قاضی ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه چهار یا چهار ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال محکوم میگردد.
مینا محمدزاده
- 9
- 6
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۵/۹ - ۱۱:۳۲
Permalink