جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۰۵۷
سیاست داخلی

وقتی صداوسیما برای خودی‌ها هیچ حدومرزی قائل نیست؛ «نیلی»؛ مرجع تازه صدور حکم ارتداد!

میثم نیلی,اظهارات میثم نیلی علیه خاتمی

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: «مشرکانه‌تر و ارتداد‌آلودتر از این سخن سراغ ندارم... چگونه جرات می‌کند مخالف حکم خدا و قرآن حرف بزند؟»

این اظهارات میثم نیلی، برادر داماد رئیسی، عضو ارشد جبهه پایداری و مشاور ارشد وزیر ارشاد اگرچه سابق در این در رسانه‌هایی مثل کیهان نیز زیاد تکرار شده و موضوع جدیدی نیست؛ اما این بار از آنجا قابل توجه بود که روی آنتن زنده شبکه سه، سیدمحمد خاتمی را مشرک و مرتد خواندند!

از عجایب روزگار امروز ایران همین است که کسی به پشتوانه برادر داماد رئیس‌جمهور بودن، خود را در جایگاه فقیه جامع‌الشرایط قرار داده و به راحتی حکم تکفیر و ارتداد دیگری را صادر می‌کند! و اگرچه اعلام حکم ارتداد در تاریخ کشور کهن ما سابقه داشته و رد پای آن در ادبیات فارسی نیز آمده تا متهمان به ارتداد مثل ابن سینا ناچار در مقام دفاع برآیند؛ اما اقدام میثم نیلی از این جهت بی سابقه است که او مرجعیت صلاحیت‌دار صدور چنین فتوایی نیست. 

اگرچه امثال او تربیت شده بودند که هم این و هم آن باشند (تجمیع دروس جدید و دروس حوزوی) اما انگار نه این و نه آن شده‌اند و در عمل هیچ کدام از درس‌ها را خوب یاد نگرفته‌اند.

اما اینکه تریبون صدا وسیما چرا به دست امثال میثم نیلی با افکار طالبانی افتاده است؛ نکته‌ای بسیار درخورتوجه است.

مشرک و مرتد خواندن رئیس‌جمهور اسبق جمهوری اسلامی ایران از سوی نیلی به دلیل اظهارات اخیر خاتمی درباره حجاب بوده. صغرا و کبرای خاتمی روشن و روان بود. او ضمن ایمان به دستور قرآنی حجاب، اجباری کردن آن را برای نامومنان غیرضروری و حتا مطابق با نص صریح خود قرآن غیرشرعی اعلام کرده بود. چنانچه مهاجرانی وزیر سابق ارشاد نیز به استناد به متن صریح خود قرآن، اجبار به رعایت حجاب توسط اهل کتاب (مسیحیان، زردشتیان و یهودیان) را ناموجه دانسته است.

کما اینکه مصالح حکمرانی هم چنین کاری را اقتضا نمی‌کند؛ اما در برنامه‌ای در شبکه سه سیما به سهولت چنین برچسب سنگینی به رئیس‌‌جمهور اسبق جمهوری اسلامی زده می‌شود بدون توجه به این موضوع که با این دست فرمان تاریخ چهل ساله‌ی خود جمهوری اسلامی زیر سوال می‌رود زیرا با توجه به برچسب‌های مشابه به رؤسای دیگر دولت‌های نیم قرن اخیر، انگار تاکنون عمدتا مرتدان و منحرفان ریاست دولت در جمهوری اسلامی را برعهده داشته‌اند!

واکنش به احکام نیلی!

در همین باره مجید مرادی در بهار نوشت: «سخن آقای خاتمی فقط سخن او نیست بلکه سخن بسیاری از دیگر علما و فقهای اسلام هم هست. حتی امام خمینی هم در مصاحبه با فالاچی اجبار زنان به حجاب را تلویحا رد کرد. این آقای نیلی که از رسانه فروغی حکم تکفیر صادر می‌کند کمی فکر کند و ببیند که در میان عبادات از نماز مهم‌تر نداریم و همه فقها نماز را واجب می‌دانند و شدت و وضوح وجوبش هم بیشتر از حجاب است ولی هیچ فقیهی حکم و فتوا به اجبار‌ مسلمانان به خواندن نماز نداده است. هیچ فقیهی به حج اجباری معتقد نیست. آیا همه آنها مرتد و مشرکند؟ آیا همه فقهای شیعه در هزار و اندی سال که اساسا تشکیل دولت و حکومت را قبل از قیام قائم آل محمد حرام می‌دانستند مشرک و مرتدند؟!»

نویسنده بهار در ادامه اسلام نیلی را مشابه اسلام داعش دانسته و نوشته: «چون فقط داعش بودند که مردم را برای عدم حضور در نماز جمعه شلاق زدند و اگر می‌توانستند از درون خانه‌ها هم کسب اطلاع کنند اگر کسی در درون خانه‌اش هم نمازهای پنجگانه را نمی‌خواند شلاق می‌زدند. اما چون نماز جمعه باید در اماکن عمومی خوانده شود هر مردی که در نماز جمعه شرکت نمی‌کرد شلاق می‌خورد. برای عدم رعایت حجاب زنان را شلاق زدند. دانش‌آموزان دختر بالای کلاس پنجم ابتدایی شهر رقه مرکز دولت اسلامی عراق و شام را مجبور به رعایت حجاب کردند.»

گویا در همان وقت خبرگزاری فارس در ایران چنین حکمی برای یک دختربچه را از سوی داعش، نشانه عقب‌ماندگی این گروهک تروریستی و تلاش آن برای بازگرداندن سوریه به قرون وسطی خوانده بوده واگرچه پس از نه ماه این خبر را برداشت اما آیا مدیران خبرگزاری فارس در آن نه ماه مرتکب شرک و ارتداد شده بودند؟!

شهاب‌الدین‌ حائری‌شیرازی نیز به اظهارات میثم نیلی واکنش نشان داد.

او نوشت: حجاب اجباری هیچ دلیل شرعی ندارد بلکه ادله حاکی از نامشروع بودن آنست. قبلا به تفصیل در این زمینه نوشتم. این از ملاهای مکتب نرفته، از این بیسوادها که به حریم دین دست‌درازی می‌کنند و برای خشنودی حکام لاطائلات به هم می‌بافند برحذر باشید اینها همان عمل خوارج را انجام می‌دهند که خوارج به سلیقه خود دین خدا را زیاده می‌کردند که امیرمومنان به سیره پیامبر با آنها احتجاج کرد.

حال ما به شما می‌گوییم بین ما و شما سیره نبی‌اکرم و امیرمومنان حَکَم است که یک مورد تذکر به حجاب هم ندادند تا چه رسد به تعزیر و در زمان ایشان زنان اهل کتاب و کنیزان حجاب نداشتند که اگر لطمه به عفت عمومی می‌زد بی‌حجابی، اسلام بر آنها هم اجبار می‌کرد.»

احکام نیلی! حتی با واکنش اصولگرایانی مثل عبدالرضا داوری نیز روبرو شده است. مشاور رسانه‌ای دولت در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، در همین باره نوشت: «در هیچ کجای قرآن و سیره، اثر و دستوری بر اجباری بودن حجاب وجود ندارد»

خاتمی، مشتی نمونه خروار از تکفیر غیرخودی‌ها

معامله‌ای که با خاتمی می‌شود، مختص او نیست. با وجود به رسمیت شناخته شدن ادیان و مذاهب متکثر بومی ایران در قانون اساسی جمهوری اسلامی اما در عمل اتفاقی که در این سالیان افتاده این بوده که چه بسیاری از مردم ایران به حکم داشتن مذهبی دیگر یا تفاوت اعتقادی در برخی فروع، سال‌هاست غیرخودی شمرده می‌شوند. حالا نیز کار به جاهای باریک کشیده و تنش روز افزون بر سر حجاب، پادرمیانی مردان مصلحی مثل محمد خاتمی را ضروری کرده؛ اما نه تنها تندروها بر او و هر دیدگاهی شبیه او خط بطلان می‌کشند که تکفیری‌های دولت محرومان در مقابل آنها قد علم کرده و برایشان حکم ارتداد نیز صادر می‌کنند! هم‌پالکی‌های آنها اما حتی تا آنجا پیش رفته‌اند که به رئیس دستگاه قضا نیز برای صدور لایحه حجاب و ارسال آن به مجلس، چنگ و دندان نشان می‌دهند!

حسام الدین اسلاملو

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش