جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۹:۴۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۸۷۴
سیاست داخلی

انتقاد شدید روحانی از برخی مقامات دولت رئیسی: دروغ و تهمت، منکر بزرگ است/ هشدار درباره تاثیر جنگ غزه بر ایران

حسن روحانی,صحبت های روحانی درباره برجام
حسن روحانی گفت: اگر برجام در اوایل سال ۱۴۰۰ اجرایی می‌شد حداقل در طول ۳ سال حدود ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نصیب کشور می‌شد.

به گزارش اطلاعات، حجت الاسلام حسن روحانی، روز دوشنبه در ادامه دیدارهای دوره‌ای خود با استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم، به شرایط این روزهای منطقه و جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع غزه اشاره کرد و گفت: عملیات حماس در شنبه هفته گذشته غیرقابل پیش‌بینی و شکستی اطلاعاتی و امنیتی برای اسرائیل است که گروهی مانند حماس توانست سیستم هشداردهنده دیوار بتونی و سامانه دفاع موشکی این رژیم را از کار بیندازد و چند هزار راکت و موشک به اعماق اسرائیل شلیک کند.

روحانی با تاکید بر شکست اخلاقی و انسانی در جریان حمله به غزه، اظهار داشت: فاجعه بزرگی در غزه با بمباران شبانه‌روزی مناطق مسکونی و کشته و زخمی شدن چندین هزار نفر رخ داده و هنوز عده زیادی زیر آوارها مدفونند. مقامات صهیونیستی بارها اعلام کردند ظرف چند روز باید یک میلیون نفر در غزه جابه‌جا شوند؛ خواسته‌ای غیرعملی و گستاخانه و برخلاف همه موازین بین‌المللی. اسرائیل مرتکب جنایت جنگی و اعمال غیرانسانی شده است.

او با بیان اینکه نگرانی‌هایی در داخل کشور درباره تاثیر جنگ غزه بر امنیت ملی ایران مطرح می‌شود، افزود: با وجود اظهارات احساسی و هیجانی برخی افراد در فضای مجازی و اجتماعات خیابانی در روزهای اول، بیانات مقام معظم رهبری در رفع این نگرانی‌ها و خنثی کردن توطئه اسرائیل علیه ایران بسیار موثر بود. با این وجود باید در مقابل خباثت اسرائیل و بهانه‌جویی برخی دولت‌های غربی هوشیار بود چون اگر جنگ از غزه به سمت شمال اسرائیل و مرز لبنان گسترش یابد و حزب‌الله لبنان وارد درگیری نظامی شود، دوباره این نگرانی ممکن است ایجاد شود گرچه امیدوارم با برنامه‌ریزی و تدبیر درستی از آن عبور کنیم.

رئیس دولت تدبیر و امید، برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند امسال را یک فرصت خوب برای کشور خواند و گفت: مقام معظم رهبری بر برگزاری انتخاباتی سالم، رقابتی و با مشارکت بالا تاکید کرده‌اند؛ اما چند ماه مانده به برگزاری انتخابات آیا دستگاه‌های نظارتی و اجرایی و تبلیغاتی از این فرمایش تبعیت کردند؟ چنین علامتی هنوز دیده نشده است. صداوسیما تاکنون برنامه خاصی برای ترغیب مشارکت مردم نداشته است؛ لابد می‌خواهند دو هفته مانده به برگزاری انتخابات دو نفر را برای مناظره دعوت کنند تا در جامعه آمادگی ایجاد شود؟!

روحانی ابراز امیدواری کرد که دستگاه‌های نظارتی برخلاف دو انتخابات گذشته، با مراعات قانون و ملایمت بیشتری عمل کنند و اظهار داشت: برگزاری انتخابات مشارکتی، مرهمی بر جراحت‌هایی است که طی ماه‌های گذشته ایجاد شده است.

او با تاکید بر اینکه باید نگران وضعیت معیشتی مردم بود، تاکید کرد: گوش مردم بدهکار آمارها نیست. آن‌ها باید کاهش تورم و بهبود وضع اقتصادی خود را در خرید روزانه اجناس ضروری زندگی ببینند؛ باید دید حقوق کارمندان و کارگران در این دو سال چند درصد افزایش داشته و مایحتاج زندگی آنها چند درصد رشد کرده است.

روحانی در این دیدار از استانداران سابق خواست گزارشی از اقدامات انجام شده دولت‌های یازدهم و دوازدهم در استان‌ها ارائه دهند و گفت: طرح‌های مهمی که چند ماه بعد تکمیل می‌شد بعد از دو سال افتتاح می‌شود. گاهی طرح‌های افتتاح شده مجددا افتتاح می‌شود. متاسفانه طرح‌هایی که ۹۵ درصد آن انجام شده بود، هنوز افتتاح نشده‌اند. در مقابل، به دروغ گفته می‌شود که این پروژه‌ها ۱۶ تا ۲۰ سال معطل مانده بود و طی این دو سال تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است. بیمارستان هزار تختخوابی آماده افتتاح بود اما به خاطر آماده نبودن چند تجهیزات جزئی، افتتاح نشد اما همین پروژه هم یک سال و نیم پس از پایان دولت دوازدهم معطل ماند تا افتتاح شد. از ۳۶ کیلومتر تونل انتقال آب از سد کانی سیب برای انتقال آب به دریاچه ارومیه، فقط ۹۰ متر مانده بود و باید این پروژه حداکثر تا دو ماه بعد افتتاح می‌شد نه یک سال و نیم بعد که با این تاخیر اصلا معلوم نیست دریاچه ارومیه احیا می‌شود یا نه؟

رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم به گزارش اخیر یکی از مسئولان درباره واکسیناسیون کرونا اشاره کرد و گفت: ما تحت فشار بودیم که هیچ واکسن خارجی خریداری نکنیم و می‌گفتند به زودی ۵۰ میلیون دوز واکسن داخلی تحویل داده خواهد شد. در حالی که ما به ۱۸۰ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون مردم احتیاج داشتیم و اصرار کردیم که باید خرید از خارج انجام شود؛ گرچه در نهایت هم صرفا چند میلیون دوز واکسن داخلی تولید و تحویل داده شد. الان گفته می‌شود هیچ کشوری در دنیا به ما واکسن نمی‌داد تا وقتی که واکسن داخلی تولید و تزریق شد. درحالی که ما در بهمن ۹۹ واکسن وارد کردیم و در ۲۱ بهمن به کل کادر پزشکی ۵۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک تزریق شد. خرید واکسن از کواکس هم نهایی شده بود ولی چون باید از اموال بلوکه شده ایران پول آن تامین می‌شد، به تاخیر افتاد. از چینی‌ها و بعد هند، اروپایی‌ها و کوبا واکسن خریدیم در حالی که هنوز واکسن ایرانی تولید نشده بود. خب چرا امروز گزارش‌های نادرست داده می‌شود؟ افرادی که مخالف صد درصد خرید واکسن خارجی بودند حالا دولت قبل را متهم می‌کنند که چرا واکسن به اندازه کافی نخریده است.

وی دروغ و تهمت و تحریف را منکر بزرگ عنوان کرد و گفت: باید با بیان حقایق، نهی از منکر کرد. نهی از منکر که فقط مقابله با تار موی دختران نیست، نهی از منکر افشای این دروغ‌های بزرگ است که به جامعه و مسئولان گفته می‌شود. علیرغم بارها توضیح ما، همچنان گفته می‌شود وقتی دولت سیزدهم را تحویل گرفتند، ۴۰۰ همت کسری بودجه وجود داشت. من بارها گفتم بودجه‌ای که ما به مجلس دادیم، ۸۴۰ همت بود. مجلس آن را به حدود ۱۲۰۰ همت تبدیل کرد. همان موقع هم اعتراض کردیم که این افزایش سقف بودجه اجرایی نیست. حالا ما به جای مجلس بدهکار شدیم.

روحانی در پاسخ به سؤال یکی از استانداران درباره امکان احیای برجام در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم اظهار داشت: اگر می‌گذاشتند در اسفند ۹۹ و یا حداکثر فروردین ۱۴۰۰ برجام اجرایی می‌شد. آقای عراقچی مذاکراتی انجام داد که در گزارش وزارت خارجه به مجلس در ۲۱ تیر ۱۴۰۰ ابعاد آن توضیح داده شده است. البته مصوبه مجلس در ۱۱ آذر ۱۳۹۹ مانع اصلی بود.

وی افزود: اگر برجام در اوایل سال ۱۴۰۰ اجرایی می‌شد حداقل در طول ۳ سال حدود ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نصیب کشور می‌شد و به جای ۶ میلیارد دلار کره جنوبی، هم ۷ میلیارد دلار به صورت منبع کاملا آزاد در اختیار ایران قرار می‌گرفت؛ لتأخیر آفات.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش