جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۲۵ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۶۳۵
سیاست داخلی

اعتراض انجمن صنفی روزنامه‌نگاران به وثیقه سنگین تعیین‌شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی

نیلوفر حامدی و الهه محمدی,اعتراض انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نسبت ‌به وثیقه سنگین تعیین‌شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نسبت ‌به وثیقه سنگین تعیین‌شده برای این دو روزنامه‌نگار اعتراض کرد.

روزنامه جهان صنعت نوشت: دادگاه تجدیدنظر استان تهران با تبدیل قرار الهه محمدی و نیلوفر حامدی به مبلغ هر کدام ۱۰ میلیارد تومان موافقت کرد و در پی این اتفاق هر دو پس از ۱۷ ماه از زندان آزاد شدند. حوالی غروب روز گذشته بود که تصاویر و ویدئوهایی از آزادی همزمان دو روزنامه‌نگار بازداشتی در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری- تحلیلی منتشر شد و این رسانه‌ها از آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی خبر دادند.

سی‌ام مهرماه ۱۴۰۲ بود که شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران رای پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی را پس از برگزاری جلسات دادگاه و تحقیقات به‌عمل‌آمده، اخذ آخرین دفاع و ملاحظه لوایح دفاعیه وکلای مدافع صادر کرد؛ حکمی که براساس آن، الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس و نیلوفر حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شدند، این در حالی است که الهه محمدی و نیلوفر حامدی به‌عنوان «مجازات تکمیلی»، ۲ سال هم از «عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات» محروم شدند. آن‌طور که خبرگزاری‌ها نوشته‌اند، براساس اطلاعات به‌دست‌آمده از منابع قضایی الهه محمدی و نیلوفر حامدی ممنوع‌الخروج بوده‌اند و تا زمان صدور رای دادگاه تجدیدنظر هرکدام با سپردن قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی بیرون از زندان خواهند بود.

الهه محمدی و نیلوفر حامدی پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران بازداشت شدند. این در حالی بود که الهه محمدی از طرف روزنامه هم‌میهن به سقز رفته بود و از مراسم تشییع و تدفین مهسا امینی گزارش تهیه کرده بود. نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق هم که از وضعیت مهسا امینی گزارش تهیه کرده و عکسی از او در زمانی که بر تخت بیمارستان آرمیده ‌بود، منتشر کرده بود. نیلوفر حامدی همچنین از برخورد نیروهای امنیتی با معترضان در مقابل بیمارستان کسری گزارش داده بود.

در پی انتشار این گزارش‌ها، نیلوفر حامدی در روزهای پایانی شهریورماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و الهه محمدی نیز حدود یک هفته پس از نیلوفر حامدی بازداشت شد. وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در بیانیه مشترکی که روز هفتم آبان‌ماه ۱۴۰۱ منتشر شد، این دو روزنامه‌نگار را افرادی «آموزش‌دیده‌» معرفی کرد که این آموزش‌ها را در «دوره‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی» دریافت کرده‌اند. همچنین در روزهای پایانی مهرماه سال جاری، صدا و سیمای جمهوری اسلامی با پخش یک برنامه تلویزیونی در‌باره الهه محمدی و نیلوفر حامدی‌، اتهام‌های وارده به این دو روزنامه‌نگار را تکرار کرد.

الهه محمدی و نیلوفر حامدی در حالی بیش از ۸ ماه پس از حبس، برای اولین بار در خردادماه ۱۴۰۲ با وکلای انتخابی خود ملاقات کردند که پس از این ملاقات، نخستین جلسه دادگاه پرونده رسیدگی به اتهاماتشان برگزار شد. هرچند این دو روزنامه‌نگار تمامی اتهام‌هایی را که به آنها وارد شده بود، رد و تاکید کرده‌ بودند که وظیفه خبرنگاری خود را انجام داده‌اند و گزارش‌های آنها با تایید مدیران مسوول دو روزنامه بوده است؛ موضوعی که البته به تایید مدیران مسوول هر دو روزنامه هم‌میهن و شرق نیز رسید و غلامحسین کرباسچی مدیرمسوول روزنامه هم‌میهن و مهدی رحمانیان مدیرمسوول روزنامه شرق بارها اعلام کردند که تهیه این گزارش‌ها با تایید آنها انجام شده و مسوولیتی متوجه نیلوفر حامدی و الهه محمدی نیست. بازداشت و حبس طولانی‌مدت این دو روزنامه‌نگار پیش از برگزاری جلسات دادگاه و نیز صدور احکام سنگین علیه آنان، با واکنش‌های گسترده افکار عمومی و روزنامه‌نگاران و فعالان صنفی مواجه شد و از جمله در یکی از این واکنش‌ها، ۲۰۰ نفر از روزنامه‌نگاران، نویسندگان و اهالی قلم ایران در بیانیه‌ای خواستار آزادی این دو روزنامه‌نگار شده بودند. این در حالی بود که عصر دیروز نیز پس از انتشار خبر آزادی این دو روزنامه‌نگار، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وثیقه سنگین تعیین‌شده برای این دو خبرنگار اعتراض کرد.

بنابر آنچه از طریق کانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران منتشر شد، «خانم‌ها الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو عضو انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، پس از ۱۷ ماه حبس با قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی برای هر یک، آزاد شدند. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران با انتقاد از وثیقه سنگینی که تعیین شده است، آزادی موقت آنها را به فال نیک می‌گیرد و امیدوار است در دادگاه تجدیدنظر حکم سنگین، شکسته و این آزادی موقت به آزادی دائم آنها تبدیل شود. ما امیدواریم که روند آزادی به دیگر روزنامه‌نگاران دربند نیز تسری پیدا کند و تمام همکاران ما آزاد شوند. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران بارها در بیانیه‌های مختلفی تاکید کرده است که روزنامه‌نگاری جرم نیست و نباید با روزنامه‌نگار به مثابه متهم امنیتی برخورد کرد، خاصه آنکه روزنامه‌نگاران در ایران همواره و همیشه بر لبه تیغ حرکت می‌کنند. دستگاه‌ها و نهادها می‌توانند با سعه‌صدر و افزایش ظرفیت‌های خود به این حرفه که رکن چهارم دموکراسی است، کمک کنند تا هم نهادهای مدنی تقویت شوند و هم دیده‌بان عمومی، امنیت موثری داشته باشد.»

وکیل الهه محمدی: موکلم تا زمان صدور رأی قطعی توسط دادگاه تجدیدنظر به قید وثیقه آزاد خواهد بود
شهاب‌الدین میرلوحی، وکیل الهه محمدی است و درباره برگزاری دادگاه تجدیدنظر این روزنامه‌نگار می‌گوید: «جلسه دادگاه تجدیدنظر موکلم الهه محمدی روز شنبه، ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۲ برگزار و رسیدگی انجام شد. خوشبختانه دادگاه با صدور قرار وثیقه موافقت کرد و درنتیجه ایشان روز یکشنبه ۲۴ دی‌ماه به‌طور موقت به قید وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی آزاد شد. ما اکنون منتظر صدور رأی هستیم و امیدواریم در صدور رأی هم به نتیجه‌ای مثبت دست پیدا کرده و برائت او را از تمام اتهامات به دست‌ آوریم در این مورد که دادگاه تجدیدنظر، جلسه‌ دیگری هم خواهد داشت یا خیر، به ما چیزی اعلام نشده است.»

او در پاسخ به این‌که ارزیابی‌اش در مورد رأی نهایی دادگاه تجدیدنظر چیست، توضیح می‌دهد: «این که رأی دادگاه تجدیدنظر به چه‌صورت خواهد بود، تصمیمی است که برعهده مقامات قضایی قرار دارد؛ نه می‌توان آن را پیش‌بینی کرد، نه می‌توان حدس زد با این وجود ما امیدمان را از دست نمی‌دهیم، دفاعیات‌مان را ارائه کرده‌ایم و امیدواریم این دفاعیات نتیجه‌بخش باشد.»

میرلوحی همچنین درباره این‌که آیا میان میزان مبلغ قرار وثیقه صادرشده برای الهه محمدی و موارد اتهامی او تناسبی می‌بینید یا خیر، می‌گوید: «در قانون چیزی در مورد میزان مبلغ قرار وثیقه به‌قصد محدودسازی آن به‌طور دقیق ذکر نشده، هرچند به‌هرحال میزان این مبلغ باید تناسبی با اتهامات داشته باشد که به نظر ما در مورد موکل من فراتر از انتظار ما بود.»

این وکیل دادگستری ادامه می‌دهد: «موکل من، الهه محمدی تا زمان صدور رأی قطعی توسط دادگاه تجدیدنظر و تحویل رأی قطعی به اجرای احکام، به قید وثیقه آزاد خواهد بود. هرچند بعد از صدور رأی قطعی توسط دادگاه تجدیدنظر، مسیرهایی برای اعتراض وجود دارد ولی ما فعلاً به همین مرحله امیدواریم و در تلاشیم تا در همین مرحله بتوانیم موکل‌ام را از تمام موارد اتهامی مبرا کنیم.» 

واکنش پدر مهسا امینی به آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی
امجد امینی، پدر مهسا امینی، طی پیامی به مناسبت آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی، نوشت: این آزادی ارزشمند را به شما و خانواده غیور و صبورتان صمیمانه تبریک عرض می‌کنم.

امجد امینی در اینستاگرام خود نوشته است: خانم‌های گرانقدر، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، خبر آزادی شما بزرگواران بعد از چهارصد روز تحمل زندان و دوری از خانواده همه ما را خوشحال کرد و کاممان را شیرین گردانید. این آزادی ارزشمند را به شما و خانواده غیور و صبورتان صمیمانه تبریک عرض می‌کنم.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش