پنجشنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۷۸۳
سیاست داخلی

اعترافات مهم محافظ سابق خاتمی: می‌خواستم هاشمی و خاتمی را ترور کنم

ترور هاشمی و خاتمی,محافظ خاتمی
محافظ سابق خاتمی که در ماه‌های اخیر در مصاحبه‌ای از قصد خود برای ترور رئیس جمهور وقت گفته بود حالا می‌گوید که در سال پایانی ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تمایل داشت که در سفر او به خرم‌آباد ترورش کند اما فکر می‌کرده که «صلاحدید رهبری این نیست» و از این کار منصرف شده است.

محافظ سابق خاتمی که در ماه‌های اخیر در مصاحبه‌ای از قصد خود برای ترور رئیس جمهور وقت گفته بود حالا می‌گوید که در سال پایانی ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تمایل داشت که در سفر او به خرم‌آباد ترورش کند اما فکر می‌کرده که «صلاحدید رهبری این نیست» و از این کار منصرف شده است.

به گزارش انصاف نیوز، فرشاد طولابی در بخش‌هایی از خاطرات ناگفته‌ی خود در دورانی که به عنوان محافظ سیدمحمد خاتمی فعالیت می‌کرد را بیان کرد.

آقای طولابی می‌گوید: قبل از استیضاح عطاءالله مهاجرانی (وزیر فرهنگ دولت خاتمی) نامه‌ای را بین نمایندگان مجلس پنجم توزیع کردم که در آن گفتم تحت تاثیر تطمیع و تهدید قرار نگیرید و از استیضاح او منصرف نشوید و به وظیفه‌ی شرعی و قانونی خود عمل کنید.

او ادامه داد: برای اینکه این نامه بیشتر مورد توجه آنها قرار بگیرد و متوجه شوند که این موضوع کاملا جدی است، چند روز قبل از استیضاح یک انفجار صوتی را در برابر اداره ارشاد خرم آباد برنامه‌ریزی و اجرا کردم. البته جایی را انتخاب کردم که محل رفت و آمد کسی نباشد. من در آن زمان نمی‌دانستم که مدیران کل ارشاد سراسر کشور در آنجا دعوت هستند و بعد از ۲۰ سال این موضوع را متوجه شدم.

انفجار صوتی بر جلسه‌ی استیضاح مهاجرانی اثرگذار بود

به گفته‌ی محافظ سابق رئیس دولت اصلاحات، او علاوه بر نامه‌ی تهدید به خاتمی با همان نام مستعار و مضمون مشابه نامه‌ای به عبدالله نوری و عطاءالله مهاجرانی (وزیر کشور و وزیر فرهنگ دولت اصلاحات) هم فرستاده و آنها را هم تهدید کرده بود.

طولابی در پاسخ به این سوال که «آیا انفجار صوتی تاثیری بر تصمیم نمایندگان مجلس داشت؟»، گفت: به نظرم شاید آن کار اثرگذار بود، زیرا در آن زمان خیلی تلاش کرده بودند که نه تنها استیضاح آقای مهاجرانی رای نیاورد بلکه تعداد رای مخالف با استیضاح که به نوعی رای اعتماد دوباره به او بود هم بیشتر شود اما اینطور نشد و با اختلاف اندکی توانست از استیضاح عبور کند.

دنبال فتوا برای ترور خاتمی نبودم

او با اشاره به سخنان آیت الله جواد فاضل لنکرانی گفت: چند ماه قبل نامه‌ای را به فرزند مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی دادم و از ایشان خواستم که کتبا عذرخواهی کنند. دلیل این درخواست من هم این بود که ایشان در مصاحبه‌ای گفتند که من از ایشان و پدرشان فتوای شرعی برای ترور آقای خاتمی خواستم. در حالی که نه از ایشان و نه از هیچ مرجع دیگری به دنبال فتوا برای ترور خاتمی نبودم.

طولابی می‌گوید که درخواست او از آیت الله فاضل لنکرانی فراهم کردن شرایط دیدار با رهبری بود و توضیح می‌دهد: من از برخی مسئولان امنیتی وقت درخواست داشتم که رهبری را ببینم تا دو مطلب را به ایشان بگویم. بعد از اینکه آن مسئولان سه ماه تعلل کردند ناامید شدم و از آیات حسن زاده آملی، نوری همدانی و فاضل لنکرانی و در مرحله‌ی بعد از حسین شریعتمداری خواستم که رابط شوند تا رهبری را ببینم.

محافظ سابق خاتمی در پاسخ به این سوال که «دو مطلبی که با رهبری می‌خواست مطرح کند چه بوده است؟»، گفت: می‌خواستم به رهبری بگویم اینکه شما می‌گویید اوضاع حسینی است فردی مثل من با چنین کاری می‌تواند به اینها بفهماند که این عبارت به چه معناست.

او ادامه داد: می‌خواستم در این دیدار به ایشان اطمینان خاطر بدهم که افرادی مثل من هستند که در برابر جریانی که علیه نظام است می‌ایستند و در کنار شما باشند. به نوعی می‌خواستم اعلام آمادگی کنم و بگویم اگر تا به حال آقای خاتمی را نکشتم به دلیل عدم صلاحدید شما بوده است.

طولابی درباره‌ی مطلب دومی که می‌خواست به رهبری بگوید، گفت: مطلب دوم درباره‌ی همین تعلل بود. اگر در این سه ماه من کاری انجام می‌دادم و یا سرویس جاسوسی خارجی متوجه موضوع می‌شد چه کسی پاسخگو بود. به هر حال این مشکوک است. اینکه می‌گویند من در تور امنیتی بودم هم چندان قابل قبول نیست و می‌توانستم هر کاری انجام دهم. اینکه تور امنیتی نیست!

چرا خاتمی؟!

محافظ سابق محمد خاتمی درباره‌ی اینکه چرا او را به عنوان هدف در طرح ترور انتخاب کرده بود، گفت: دلیل انتخاب آقای خاتمی این بود که به یک پله بالاتر از او (آقای هاشمی) و یک پله پایین‌تر از او (آقای عبدالله نوری) هم هشدار بدهم که شما هم هدف هستید.

او برای نخستین بار از تمایلش برای ترور آیت الله هاشمی هم گفت: سال آخر ریاست جمهوری آقای هاشمی که به لرستان آمده بودند هم در موقعیتی قرار داشتم که می‌توانستم ایشان را ترور کنم و با خودم می‌گفتم اگر عدم صلاحدید رهبری نبود آقای هاشمی را هم می‌کشتم.

طولابی درباره‌ی وضعیت پرونده‌ی خود پس از دستگیری گفت: قاضی پرونده گفت عدم سوءنیت شما برای ما اثبات شد وگرنه حکم اعدامت را می‌دادیم. زیرا طرح ترور را مقید کرده بودی که اگر صلاحدید رهبری بوده باشد و اقدام نکردید؛ عدم سوءنیت شما اثبات شد. آن قید صلاحدید رهبری کاملا جدی بود. تا زمانی که رهبری صلاح را اینطور می‌دیدند اگر برادرم هم به دنبال سوءقصد به آقای خاتمی بود اجازه نمی‌دادم و به برادرم شلیک می‌کردم.  

محافظ سابق خاتمی در پاسخ به این سوال که «اگر دیدار با رهبری انجام می‌شد واکنش آیت‌الله خامنه‌ای به گفته‌هاش چه بود؟»، گفت: احتمالا ایشان می‌گفتند «غلط کردی». شاید می‌گفتند اینکه از هزینه‌های جانی و مالی چنین کاری نترسیدی احسنت، اما این مسیر یک مسیر غلط است. در این مدت بلایی سر من و خانواده‌ام آمده است که از صد بار اعدام شدن هم بدتر است.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش