سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۱ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۳۷۸
سیاست داخلی

حلقه خودی ها دور رائفی پور تنگ می‌شود؟

رائفی پور,تنگ تر شدن حلقه خودی ها برایرائفی پور
با سقوط بالگرد رئیس‌جمهور و درگیر شدن کشور با آن خبر و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، مسئله گردش حساب‌های رائفی‌پور موقتاً بایگانی شد. اما با شکست جبهه موسوم به انقلاب در این انتخابات، رائفی‌پور و مؤسسه‌اش بار دیگر در فضای مجازی مطرح شدند و این بار انحلال مصاف در مرکز توجه قرار گرفته است.

روزنامه هم میهن نوشت: طی روزهای گذشته و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری، موجی علیه مؤسسه مصاف و شخص علی‌اکبر رائفی‌پور در شبکه‌های مجازی راه‌ افتاد. این موج را می‌توان مرحله دوم درگیری‌های داخلی اصولگرایان با رائفی‌پور معروف به استاد دانست.

پیش از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس، اسناد مالی مؤسسه مصاف (متعلق به رائفی‌پور) که در جریان گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس از بانک‌های دولتی به دست آمده بود، به‌طور عمومی منتشر شد.

رائفی‌پور معتقد بود که این مسئله سیاسی است و یک ویدئو نیز در توضیح گردش حساب‌های مؤسسه‌اش منتشر کرد. چراکه براساس این اسناد و ورود و خروج پول به حساب‌های این مؤسسه و انتقال مبالغی به حساب‌های اعضای خانواده او، اتهام پولشویی در افکار عمومی متوجه او شده بود.

با سقوط بالگرد رئیس‌جمهور و درگیر شدن کشور با آن خبر و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، مسئله رائفی‌پور موقتاً بایگانی شد. اما با شکست جبهه موسوم به انقلاب در این انتخابات، رائفی‌پور و مؤسسه‌اش بار دیگر در فضای مجازی مطرح شدند و این بار انحلال مصاف در مرکز توجه قرار گرفت.

جریان تخریب قالیباف

رائفی‌پور در فضای مجازی بسیار تاثیرگذار است. ده‌ها اکانت با دنبال‌کننده بالا به‌خصوص در شبکه‌ ایکس (توئیتر) در تیم او دسته‌بندی می‌شوند. اکانت‌های شناخته‌شده‌ای که یا با هویت واقعی فعالیت می‌کنند یا اسامی مستعار دارند و با آن نام شناخته‌شده هستند اما نقطه مشترک همگی آنان، پیروی از جریان رائفی‌پور و در اختیار داشتن اکانت‌های تائیدشده (دارای تیک آبی) است.

این اکانت‌ها و صدها اکانت ناشناس در جریان انتخابات مجلس دوازدهم، بیشترین تاثیر در تخریب قالیباف را داشتند. تخریب رئیس‌ مجلس به شدت از سوی آن‌ها پیگیری می‌شد و افشاگری‌های فراوانی درباره او کردند که هنوز هم مشخص نیست کدام‌یک درست و کدام‌یک نادرست بود.

انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم که به صورت ناگهانی و زودهنگام سر رسید، با اوج این تخریب‌ها همزمان بود. سایت مشرق – نزدیک به یک نهاد نظامی – روز ۲۹ اردیبهشت یک گزارش مفصل از گردش حساب‌های رائفی‌پور را منتشر و فردای آن روز، بالگرد رئیس‌جمهور در جنگل‌های ورزقان سقوط کرد.

این جبهه که نام خود را جبهه انقلاب گذاشت، دیگر فرصتی برای حل اختلافات نداشت. تا دیروز قالیباف از نظر این جریان عجیب و غریب سیاسی، مهره‌ای نامطلوب بود و در تخریب او از هیچ امکانی نگذشته بودند و حالا در مقابل دوگانه جلیلی – قالیباف که دوگانه اصلی اصولگرایان بود، نمی‌توانستند با چرخشی صدوهشتاد درجه‌ای، حتی به صورت تاکتیکی پشت سر قالیباف قرار بگیرند.

پیش از برگزاری دور اول انتخابات نیز فیلمی از علی‌اکبر رائفی‌پور منتشر شد که در آن اعلام کرد، به سعید جلیلی رای خواهد داد.

مصاف روی موج انحلال

به نظر می‌رسد که موج انحلال مؤسسه مصاف، بیشتر از سمت اکانت‌های توئیتری مربوط به جناح قالیباف پیگیری می‌شود. آن‌ها معتقدند که جریان رائفی‌پور و این مؤسسه با تخریب قالیباف در جریان انتخابات مجلس و ایجاد دودستگی در میان نیروهای انقلابی (اصولگرا) و دامن زدن به دوگانه‌های درون‌گفتمانی، یکی از پایه‌های شکست رئیس‌ مجلس در انتخابات ریاست‌جمهوری شدند.

این دوگانه با حمایت اکانت‌های مصافی از جلیلی نیز عمیق‌تر شد. هسته مرکزی تحلیل آنان، این است که تحلیلگران پیش از انتخابات می‌گفتند در دوگانه میان جلیلی و پزشکیان، رای‌آوری جلیلی محال است و آرای خاکستری به سمت نامزد اصلاح‌طلبان خواهد رفت. اما در دوگانه میان قالیباف و پزشکیان به خصوص در دور دوم، شانس خود را بالاتر می‌دانستند.

آن‌ها می‌گویند این جریان یکی از پایه‌های تفرقه در میان نیروهای اصولگرا در دور اول انتخابات و بخشی از آن فضاسازی بودند که به زعم آنان، باعث عدم کناره‌گیری سعید جلیلی از رقابت شد. اکانت شخصی رائفی‌پور و اکانت‌های وابسته به او در جریان انتخابات، در خدمت ستاد جلیلی و مشغول به تخریب گسترده پزشکیان بودند.

با بالا گرفتن انتقادها و موج انحلال مصاف در شبکه‌های اجتماعی، اسناد مالی مؤسسه رائفی‌پور، یک بار دیگر در توئیتر (ایکس) و تلگرام دست به دست چرخید. شایعات درباره این شخص و مؤسسه تحت مدیریت او نیز به طور فزاینده‌ای وجود دارد. برخی از احتمال برخورد قضایی با او نوشته‌اند.

برخی دیگر مدعی شدند که رائفی‌پور به دستور مقام قضایی، حق خروج از تهران را ندارد. هنوز مشخص نیست که کدام‌یک از این اخبار صحیح و کدام‌یک نادرست است. اکانت رسمی رائفی‌پور در توئیتر، تمام این اخبار را تکذیب و اعلام کرد که به علت سخنرانی‌های محرم زمان پاسخگویی به این شایعات را ندارد.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش