سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۲ - ۲۵ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۵۱۱
سیاست داخلی

هزینه‌های دولت سایه سعید جلیلی زیر ذره‌بین چهره اصولگرا/ جلیلی شکست خود را بپذیرد و از سایه به آفتاب بیاید

سعید جلیلی,دولت سایه
فعال سیاسی اصولگرا می‌گوید: «تا آنجایی که بنده می‌دانم در بودجه سالانه کشور ردیف بودجه‌ای به نام دولت در سایه جلیلی نداریم، بالاخره جلیلی این‌ها را هم شفاف کند، عیبی ندارد.»

به گزارش خبرآنلاین، پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، افکار عمومی نسبت به برخی موضوعات مطرح شده در جریان رقابت‌های انتخاباتی حساس شده است؛ از ماجرا‌های کرسنت و FATF تا دولت سایه که توسط سعید جلیلی پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ تشکیل شده است.

حسین نقوی حسینی، نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، ابهاماتی درباره منابع مالی دولت سایه مطرح می‌کند و از جلیلی می‌خواهد که در این راستا شفاف‌سازی کند.

این فعال سیاسی اصولگرا به جلیلی توصیه دارد به جای خط و نشان کشیدن برای دولتی که هنوز شروع به کار نکرده، به فکر اصلاح خود باشد.

در ادامه گفت‌وگو با حسین نقوی حسینی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصولگرا را می‌خوانید:

آقای نقوی حسینی! سعید جلیلی برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورد، ارزیابی شما از جایگاه جلیلی در فضای سیاسی کشور بعد از انتخابات اخیر چیست؟

انتخابات و موفقیت پزشکیان در انتخاباتی در شرایطی صورت گرفت که رقابت انصافا نابرابر بود و همه شاهد بودیم طرفداران جلیلی از هر امکان و ظرفیت دولتی و غیردولتی استفاده کردند و در این زمینه تخلفات فراوانی اتفاق افتاد که انشالله دستگاه‌های نظارتی و بازرسی کل کشور ورود پیدا کنند و بگویند این همه هزینه‌ها از کجا آمده و چرا دستگاه‌های دولتی ورود پیدا کردند و حتی برخی دستگاه‌ها با شماره پیامکی خود پیامک فرستادند، با پرسنل‌های خودشان دستوری برخورد کردند، به این ترتیب که باید به فلانی رأی بدهید، بنابراین امیدوارم بعداً دستگاه نظارتی ورود پیدا کند.

بعد از پیروزی پزشکیان ما شاهد ادامه‌دار بودن بداخلاقی‌ها هستیم، در حقیقت دولت پزشکیان هنوز شکل نگرفته و تنفیذ ریاست جمهوری صورت نگرفته، شاهد حمله‌ها و تخریب‌ها هستیم تا جایی که حامیان او کلیپ‌های بسیار ناهنجار در فضای مجازی منتشر می‌کنند از همین الان علیه دولت فعالیت می‌کنند، گروکشی می‌کنند، خط و نشان می‌کشند، یکی از کسانی که خط و نشان کشیده خود جلیلی است که می‌گوید ما هستیم، برخورد می‌کنیم، جلوگیری می‌کنیم، حرف می‌زنیم، تذکر می‌دهیم و غیره.

من فکر می‌کنم همانطور که آقای پورمحمدی هم گفت بهتر است جلیلی از سایه به آفتاب بیاید و مانند یک کنشگر سیاسی عمل کند. اینکه دولت را نقد کنیم و ایرادات آن را بگوییم که اشکالی ندارد، پزشکیان همیشه می‌گوید که شما مردم باید اعتراض کنید و اگر خوب کار نکردم، انذار کنید.

بنابراین بهتر است جلیلی به آفتاب بیاید و به عنوان یک کنشگر سیاسی مثبت برخورد کند و نقد خود را مطرح کند، البته دولت در حال حاضر کاری نکرده که بخواهیم نقد کنیم، اما خط و نشان کشیدن و گروکشی در شأن یک کنشگر سیاسی نیست، در هر صورت جلیلی تعدادی رأی دارد که نشان می‌دهد تعدادی حامی سیاست‌های او هستند، لذا بهتر است از این پشتوانه در راستای یک کنشگری مثبت و برازنده و فاخر استفاده کند.

این ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار رأی جلیلی مربوط به شخص او بوده و یا نتیجه اجماع اصولگرایان در یک مقطع زمانی بدانیم؟ از این جهت که او مدعی است که الان این پشتوانه رأی پشت اوست.

در هر صورت جلیلی این مقدار رأی را آورده و کیفیت‌سنجی آراء موردی را حل نمی‌کند. البته آن طرف هم ۱۷ میلیون رأی است و ۵۰ درصدی که اصلا رأی ندادند، اگر جلیلی را می‌پسندیدند، می‌آمدند و رأی می‌دادند؛ لذا در حال حاضر به فکر آن‌ها باشیم و تلاش کنیم برخورد مثبت داشته باشیم تا جامعه ما را بپذیرد، وقتی جامعه ما را نمی‌پذیرد در خود باید تجدیدنظر کنیم نباید به دیگران بپردازیم، باید در خودمان تجدیدنظر کنیم.

من اگر جای جلیلی بودم همه دوستانم را جمع می‌کردم و به سیاست‌ها و مواضع خودم می‌پرداختم که ببینم کجای کارم ایراد و اشکال دارد، کدام قسمت را مردم نمی‌پسندند و قبول نمی‌کنند و این‌ها را تغییر می‌دهند و اصلاح می‌کنم و در نهایت خودم را با مردم هماهنگ می‌کنم؛ بنابراین اکر جای جلیلی بودم در خودم تجدیدنظر می‌کردم.

البته آقای جلیلی می‌گوید ۱۱ سال است که به عنوان دولت سایه حضور دارم، این یعنی او نمی‌خواهد شکست خود در انتخابات مختلف را بپذیرد؟

بله، بهتر است اول شکست خود را بپذیریم و قبول کنیم که مردم ما را نپذیرفتند بعد به خودمان بپردازیم به جای اینکه طرف مقابل را مقصر بدانیم و بگوییم حالا به حسابت می‌رسم، لذا به جای این کار بهتر است به خودمان بپردازیم و در مواضع، سیاست‌ها و دیدگاه‌های خود تجدیدنظر کنیم، به دنیای واقعی مردم ورود پیدا کنیم، مردم را درک کنیم، مطالبات آن‌ها را درک کنیم و این‌ها را فهرست کنیم، راه‌حل پیدا کنیم، این کنش خیلی بهتر است.

دولت سایه در نظام جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه نیست، ضمن اینکه منابع مالی این دولت شائبه‌انگیز شده است، تحلیل شما از اصرار جلیلی بر نقش آفرینی در قالب دولت سایه و مبهم بودن منابع مالی این دولت سایه چیست؟

من که نمی‌فهمم خاستگاه دولت سایه از کجا پیدا شده و چرا جلیلی خودش را منصوب می‌کند و خودش را دولت سایه می‌بیند؟ بنابراین خوب است این موضوعات را توضیح دهد. در هر صورت دولت سایه هزینه‌هایی دارد که به امکانات مالی و پشتیبانی نیاز دارد، لذا بهتر است این موارد را شفاف کنند، من که مدعی نیستم چقدر هزینه شده است، اصلا بیاید بگوید دولت سایه یک ریال هم هزینه ندارد و ما از امکانات خودمان استفاده می‌کنیم.

بالاخره دولت قعر آفتاب فلان مقدار ریال هزینه دارد حتما دولت سایه نصف این هزینه دارد. وگرنه دولت سایه معنا پیدا نمی‌کند، این از کجا تامین می‌شود؟ تا آنجایی که بنده می‌دانم در بودجه سالانه کشور ردیف بودجه‌ای به نام دولت در سایه جلیلی نداریم، بالاخره این‌ها را هم شفاف کند، عیبی ندارد.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
شما انتظار داريد کسى که يه عمر تو جهل و تاريکى زندگى کرده بياد تو روشنائى خب اگه بياد که چشماش کور مى شه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش