چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۲۹ مهر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۷۱۸۵۳
سیاست داخلی

غرویان: تفکر میرباقری انحرافی و خیالپردازانه است / تئوریزه کردن جنگ ریشه در سلیقه شخصی دارد

غرویان,واکنش غرویان به اظهارات میرباقری
محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اظهارات آیت‌الله میرباقری درباره خالص‌سازی میان کافران و مومنان گفت: از جانب خداوند سخن گفتن کار آقای میرباقری و امثال ایشان نیست.

به گزارش خبرآنلاین، اظهارات اخیر محمدمهدی میرباقری، از شاگردان محمدتقی مصباح‌یزدی و پدر معنوی جبهه پایداری در برنامه «جریان» شبکه یک سیما با انتقادات و حواشی زیادی همراه شد او در بخشی از این برنامه که درباره جنگ سخن می‌گفت، با اشاره به کشته شدن «۴۲ هزار نفر در جنگ فلسطین و اسرائیل»، تاکید کرد: «برای رسیدن به مقصد قرب الهی حتی اگر نصف مردم جهان کشته شوند، می‌ارزد؛ لذا کشته شدن ۴۲ هزار نفر از مردم غزه در قبال آن مقصد بزرگ اهمیت ندارد البته کشته شدن شکست نیست؛ بلکه احدی الحسنیین است و در هر حال، پیروزی است. به ویژه آن که کسانی که کشته شوند، نمی‌میرند؛ بلکه زنده‌اند.»

در همین راستا، حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم، با اشاره به اندیشه و تفکر افرادی که جنگ را تئوریزه می‌کنند، گفت: نکته اول این است که جنگ کردن و جنگیدن، اصل و قاعده اولیه اسلام نیست. اسلام از کلمه سلم و سلامت گرفته شده و به معنی مسالمت، صلح و زندگی همراه با سلامت است. بنابراین، جنگیدن اصل و قاعده اولیه نبوده و وظیفه یک مسلمان و کشورهای اسلامی نیست. وظیفه اولیه حکمرانی اولیه اسلامی، برقراری صلح و آرامش و امنیت در میان همه انسان‌ها است. 

وی ادامه داد: پیامبران و ادیان الهی از سوی خدا نیامدند تا برای جنگیدن انسان‌ها پیام بیاورند. پیان آنان، پیام صلح، آشتی و زندگی مسالمت‌آمیز بوده و باید این را تئوریزه کنیم. این کوبیدن بر طبل خلاف هدف پروردگار از خلقت انسان‌ها است. برخلاف هدف نهایی پروردگار است که انسان‌ها نسل بشر را ادامه بدهند، زاد و ولد کنند، جاودانه زیست کنند و زنده باشند. مردن هدف نیست، زنده بودن در نقشه پروردگار و نظام احسن الهی هدف است. 

هدف جنگیدن انسان‌ها با یکدیگر نیست

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اظهارات چهره‌های تندرو درباره جنگ با اسرائیل پس از به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه و مواضع آنان درباره شرایط منطقه، بیان کرد: نظر مقام معظم رهبری این است که اگر بتوانیم مشکلات را با گفت‌وگو و مذاکره حل کنیم، نوبت به جنگیدن نمی‌رسد. این طبق قاعده‌ای است که من عرض کردم، هدف جنگیدن انسان‌ها با یکدیگر نیست، ولو انسان‌های دیگر با عقاید و اندیشه‌های دیگر. انسان‌ها برای جنگ با هم خلق نشدند. 

غرویان خاطرنشان کرد: رهبری هم فرمودند که اگر ببینیم می‌توان مشکلات منطقه را از راه‌های دیگر حل کرد، قاعده عقلایی این است که از آن راه برویم و نگذاریم کار به جنگ برسد. مگر اینکه دشمن آغازکننده جنگ باشد و ما در مقام دفاع مجبور باشیم از جنگ استفاده کنیم. نظری همین طبق قاعده همین است که کارشناسان بررسی کنند که آیا می‌توان مشکلات منطقه را حل کرد یا خیر. 

برخی جلوتر از رهبری مسائل را تئوریزه می‌کنند

وی افزود: متاسفانه برخی جلوتر از رهبری مسائل را تئوریزه می‌کنند تا یک فضاسازی اجتماعی بین طرفداران خودشان ایجاد کنند. امروزه جنگ، جنگ تفکرات است. جنگ اندیشه، فکری و نرم‌افزاری فکری است. ما باید تلاش کنیم که زندگی مسالمت‌آمیز را با تمام ادیان و مکاتب دیگر تئوریزه کنیم که در راستای هدف اسلام و خداوند است. 

استاد حوزه علمیه قم به اظهارات محمدمهدی میرباقری درباره خالص‌سازی میان کافران و مومنان اشاره کرد و گفت: از جانب خداوند سخن گفتن کار آقای میرباقری و امثال ایشان نیست. اینکه ایشان بخواهد بگوید آنچه که من فکر می‌کنم و می‌اندیشم افکار خداوند یا قرآن است، درست نیست و این تفکرات سلیقه‌ی شخصی، گروهی و جناحی است که از پوشش آیات قرآن هم استفاده می‌کنند. 

تئوریزه کردن جنگ ریشه در سلیقه شخصی دارد

وی ادامه داد: این اظهارات را به خدا نسبت دادن، اشتباه و ناروا است و باید در برابر آن ایستاد. سلیقه‌ این افراد این است که ۲ روایت کنار جنگ و درگیری قرار بدهند. این نوع اسلام شناسی ریشه در متون محکم دینی ما ندارد. تئوریزه کردن جنگ ریشه در سلیقه شخصی دارد، در مقابل این تئوری‌های دیگری هم است که همانطور که بیان کردم، اصل اولیه صلح، زندگی مسالمت‌آمیز و کنار هم زیستن انسان‌ها است. 

غرویان با این هشدار گفت: اگر این نوع افکار انحرافی را به نام خداوند، قرآن و پیامبر در جامعه رواج بدهیم، تئوری پردازی توهمی و خیال‌پردازانه کنیم، جز تشویش افکار عمومی هیچ ثمری ندارد. باید متفکرین در یک جمع علمی بیایند، صحبت کنند و سپس در سطح جامعه پخش شود. این نگاه کاملا انحرافی است و من آمادگی دارم در یک مناظره با حضور اهالی فکر و اندیشه این انحرافی بودن را اثبات کنم. 

اینکه بگوییم حوادثی که رخ می‌دهد مقدمه ظهور است، تئوری خیال پردازانه و غیرقابل اثبات است

استاد حوزه علمیه قم درباره ارتباط این نوع نگاه با انجمن حجتیه هم تاکید کرد: این‌ها خیلی ارتباطی به افکار انجمن ندارد، ممکن است رگه‌هایی در آن باشد اما انجمن حجتیه بیشتر درباره بحث آخر زمان است. 

وی درباره بحث مهدویت هم تصریح کرد: این یک مجال واسعی می‌خواهد، که در یک نشست کارشناسانه دقیق بررسی شود. علی الظاهر ربطی به آن ندارد. درباره مسئله مهدویت هم اینکه بگوییم، حوادثی که رخ می‌دهد مقدمه ظهور است، تئوری خیال پردازانه و غیرقابل اثبات است. 

غرویان درباره طرفداران این تفکر در حوزه گفت: سطح بحث علمی در حوزه بالاتر از این حرف‌ها است. ممکن است ۴ تا طلبه مقلدانه این حرف را بپذیرند اما مجتهدانی که فیلسوف هستند و به درجه اجتهاد رسیدند، به این حرف‌ها توجهی ندارند. این حرف‌های سطح پایین در حوزه است. 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش