چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۵۳۲
سیاست داخلی

چالش‌هاي مسابقه‌فوتبال در شب عاشورا!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,مطهری
برگزاري يك بازي فوتبال در شب عاشورا به يكي از موضوعات قابل بحث در كشور تبدل شده است؛ بحثي كه كليد اصلي آن را آيت‌ا... محمد يزدي زد.

به گزارش آرمان، رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم چند روز پيش با اشاره به برگزاري مسابقه فوتبال ايران- كره در شب عاشورا اظهار داشت: وزير محترم در حد خود تلاش كرده اين مسابقه را جابجا كنند اما گفته شد اين تقويم ۴ سال پيش چيده شده است. وزير اگرچه تلاش خود را كرده اما نتوانسته اين تاريخ را جابجا كند.

 

وي افزود: به ايشان مي‌گويم «آقاي وزير! وزارت شما در سايه احترام به عاشورا تاسوعا محقق شد، شما وزير اين نظام هستيد؛ اين نظام در سايه محرم و صفر محقق شده و اين نعمت‌ها در سايه اسلام و انقلاب و عاشوراست. اينكه نمي‌توانيد اين مسابقه را جابجا كنيد اين جواب‌ها قانع‌كننده نيست.» آيت‌ا... يزدي خطاب به وزير ورزش با تاكيد بر اينكه اگر اين برنامه را حذف كنيد، هر زياني ببينيد در برابر آن سودي كه از احترام عاشورا به دست مي‌آيد، برابري مي‌كند، خاطرنشان كرد:«از وزير ورزش خواهش مي‌كنم اين محاسبه را دقيق‌تر انجام دهند و مسابقه را تعطيل كنند، چراكه سود آن در حال و آينده بيشتر خواهد بود، ضمن تقدير از زحماتي كه كشيده‌اند.» برخي ديگر هم معتقد بودند كه در آن روز از جمعيت حاضر در ورزشگاه مي‌توان به بهترين نحو در جهت عزاداري براي مظلوميت سالار شهيدان استفاده كرد. خبرآنلاين در اين مورد نوشت: «مسابقه‌اي كه اتفاقا مي‌تواند همان‌طور كه مسئولان تيم ملي برايش برنامه‌ريزي كرده‌اند، يك دسته عزاداري ۸۰ هزار نفري باشد.»

 

واكنش مطهري به موضع يزدي

فارغ از تصميم‌گيري درباره برگزار شدن يا نشدن بازي فوتبال ميان ايران و كره جنوبي در شب عاشورا، موضع آيت‌ا... يزدي درباره لزوم لغو اين مسابقه با واكنش‌هايي از سوي دولت و نايب‌رييس مجلس مواجه شد. واكنش علي مطهري كه در قالب نامه بود، بيش از ساير واكنش‌ها مورد توجه قرار گرفت كه شايد دليل آن را بتوان آموزه‌هاي او از شهيد مطهري دانست كه همواره بر اساس شرايط زمان به موضع‌گيري مي‌پرداخت.

 

نايب‌رييس مجلس رويكرد رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم درباره مسابقه فوتبال ايران و كره جنوبي را غيرقابل هضم دانست و گفت كه چنين اظهاراتي عده‌اي را از دين گريزان مي‌كند. در اين نامه آمده است: درباره بازي فوتبال ايران و كره جنوبي در عصر تاسوعا، روشن است كه بهتر بود اين بازي به زمان ديگري موكول مي‌شد. اما اكنون كه امكان اين امر وجود ندارد و لغو اين بازي هم خسارت‌هاي جبران‌ناپذير براي كشور دارد، به نظر مي‌رسد كه ابراز حساسيت بيش از حد نسبت به اين موضوع، امري ضد تبليغ دين به شمار مي‌رود. فرضا مردم براي گلي كه ايران به كره جنوبي بزند خوشحال شوند و عده‌اي ابراز شادي كنند.

 

آيا اين امر به معني خوشحالي و شادي براي شهادت امام حسين(ع) و هتك حرمت و اهانت به ساحت سيدالشهداست؟ علاوه بر اينكه مردم در چنين موقعيت‌هايي به خوبي مي‌دانند كه چگونه رفتار كنند و چندين سال پيش شبيه اين اتفاق براي مسابقه تيم استقلال تهران و داليان چين افتاد و تماشاگران رفتار قابل ستايشي داشتند.» وي در ادامه نامه اين‌چنين به ذكر مثالي پرداخته است:«اگر كسي بعد از سال‌ها پدر يا مادر يا فرزندش را در شب عاشورا ملاقات كند، آيا نبايد خوشحال شود و بخندد؛ چون حرمت آن امام عزيز را شكسته است؟! همين نگاه است كه باعث شده است در دو ماه محرم و صفر مردم ايران مراسم ازدواج برگزار نكنند، حتي به قيمت صدها و هزاران گناهي كه به علت تاخير در ازدواج جوانان رخ مي‌دهد و از طرف ديگر تالارهاي برگزاري مراسم ازدواج، قبل و بعد از اين دو ماه با تراكم مشتري و مشكلات براي مردم مواجه مي‌شوند.

 

چه مانعي دارد غير از چند روز قبل و بعد از عاشورا و اربعين و سه روز آخر صفر مردم عرفا مجاز به برگزاري مراسم ازدواج باشند همان‌طور كه شرعا مجاز هستند. قطعا امام حسين(ع) هم به اين وضع راضي‌تر است.» نايب‌رييس مجلس سپس در وصف جايگاه روحانيت تاكيد كرده است: «وظيفه روحانيت و مصلحان جامعه است كه با نقاط ضعف جامعه و آداب و رسوم خرافي كه مانند زنجير به دست و پاي مردم بسته شده است مبارزه كنند، نه اينكه سوار بر اين موج‌ها شوند. به تعبير شهيد آيت‌ا... مطهري كه جناب عالي نيز محضر درس ايشان را درك كرده‌ايد، مصلح واقعي كسي است كه با نقاط ضعف مردم مبارزه كند، هر چند از محبوبيت اجتماعي او كاسته شود. اينجانب جناب عالي را در مجموع يك روحاني عالم و روشنفكر مي‌دانم، ولي رويكردي مانند آنچه درباره مسابقه فوتبال ايران و كره جنوبي ابراز كرديد برايم قابل هضم نيست و معتقدم عده‌اي را از دين گريزان مي‌كند و انسان را به ياد اقدامات كليساي كاتوليك در قرون وسطي مي‌اندازد كه منجر به گريز مردم اروپا از دين شد.»

 

واكنش سخنگوي دولت چه بود؟

سخنگوي دولت هم ديروز در نشست خبري خود به اين موضوع واكنش نشان داد. چنانكه محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوالي درباره واكنش آيت‌ا... يزدي درباره برگزاري كنسرت‌ها و مسابقات فوتبال و همچنين اظهارات رئيس قوه قضائيه درباره سفر وزير آلمان گفت: دولت به‌شدت پرهيز دارد كه در اين ايام تمركز و صرف انرژي را به مباحث اين‌چنيني معطوف كند، زيرا سريال اين واكنش‌ها تا انتخابات ۹۶ ادامه خواهد داشت.

 

موضع فراكسيون اميد

موضوع برگزاري فوتبال ايران و كره جنوبي از موضوعات جلسه فراكسيون اميد مجلس هم بود. سخنگوي اين فراكسيون اظهار كرد: در جلسه صبح دیروز درباره برخي مخالفت‌ها با برگزاري مسابقه فوتبال ايران و كره جنوبي در روز تاسوعا بحث و بررسي‌ها صورت گرفت و تاكيد شد كه بايد سعي شود بين ورزش و مسائل مذهبي تقابلي ايجاد نشود. بهمن پارسايي افزود: ما بايد تلاش بيشتري براي جذب جوانان به سمت مسائل مذهبي داشته باشيم و به نظر مي‌رسد مي‌توان اين مسابقه فوتبال را نيز به شكل مناسبي مديريت كرد.

 

حمايت افشين علا از لغو مسابقه

افشين علا از شاعران البته ديدگاه خودش را نه درباره مخالف آيت‌ا... يزدي درباره برگزاري فوتبال در شب عاشورا، بلكه درباره واكنش مطهري نسبت به اين موضوع را منتشر كرد. او نوشت: «اين نخستين باري بود كه با خواندن نامه شجاعانه ديگري ازشما احساس غرورو شادي نكردم! اگر مخالفان اصلاحات و اعتدال بنا را براين گذاشته‌اند كه هر چه ما بگوييم به انكار آن برخيزند، آيا ما نيز بايد همين رفتار را با آنها داشته باشيم؟!»بديهي است بنده نيز انتقاد‌هاي فراواني به برخي شخصيت‌ها دارم، اما اين دليل نمي‌شود كه با نظرات بحق آنان هم مخالفت كنيم!

 

مي‌دانم شرع درباره بازي فوتبال در روز تاسوعا يا عاشورا حكمي ندارد، ولي هر مسلمان شيعه‌اي در اين دو روز خاص به چارچوب‌هايي پايبند است كه بسياري از آنها نه تنها بي‌مبنا نيست كه مايه افتخار ماست. بله فوتبال مهم است، ولي احساسات اكثريت مردم سوگوار سالار شهيدان (ع) مهم‌تر از آن است. آن قدر مهم كه به احترام آن از بازي فوتبال در شب عاشورا صرفنظر كنيم! فرموديد هزينه به كشور وارد مي‌شود! كدام هزينه؟ نهايتا از قبل، باخت را بپذيريم! آيا اين باخت به هزار پيروزي شرف ندارد؟»

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش