دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۲۲ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۸۱۷
سیاست داخلی

فتحی:

اهانت پژمانفر به صادقی به بهانه سوال از وزیر دادگستری تاسف‌برانگیز است / اجازه ندهیم حیثیت نمایندگی مجلس به تاراج برود

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,محمد جواد فتحی
عضو کمیته حقوقی فراکسیون امید در مجلس با انتقاد از اهانت‌های نماینده مشهد از محمود صادقی که در جریان سوال از وزیر دادگستری صورت گرفت، گفت: چنین اظهارنظرهایی اولاً جنبه شعاری دارد و درثانی وقت مجلس برای نطق یک نماینده، هدر می‌دهد حال آنکه هریک دقیقه برگزاری جلسات علنی مجلس حدود ۳۰میلیون تومان هزینه دربردارد.

محمدجواد فتحی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به طرح سوال روز گذشته پژمانفر نماینده عضو جبهه پایداری مشهد از وزیر دادگستری در رابطه با شوراهای حل اختلاف، گفت: به نظر می‌رسد نماینده سوال‌کننده صرفاً آمده بود که به نفع رییس قوه قضاییه نطق و سخنرانی کند و سوالش اساساً ارتباطی به حیطه اختیارات وزیر دادگستری نداشت.

 

ایراد آیین‌نامه‌ای سوال از وزرا در کمیسیون‌های مجلس

او گفت: درخصوص سوال نمایندگان این ایراد در آیین‌نامه وجود دارد که پس از طرح سوال از وزرا، در کمیسیون رای‌گیری صورت نمی‌گیرد. 

 

عضو هیات رییسه کمیته حقوقی فراکسیون امید اعلام کرد: این ایرادی است که در آیین‎‌نامه داخلی مجلس وجود دارد و بهتر است پس از توضیحات وزیر در جلسه کمیسیون اجازه رای‌گیری داده شود تا زمام امور صرفاً به‌دست نماینده سوال‌کننده نباشد. 

 

سوال پژمانفر از پورمحمدی خارج از حیطه اختیارات وزارت دادگستری بود

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم با تاکید بر این‌که سوال روز گذشته پژمانفر از پورمحمدی در حیطه اختیارات وزیر دادگستری نبوده، ادامه داد: از ابتدای مجلس دهم بجز سوالی که درباره قاچاق کالا و ارز مطرح شد، هیچ‌کدام از سوالاتی که در کمیسیون قضایی و حقوقی از وزیر دادگستری شده در حیطه اختیارات و وظایف این وزارتخانه نبوده و سوال نماینده مشهد درباره شورای حل‌اختلاف که روز گذشته در صحن مطرح شد نیز ارتباطی به وظایف حجت‌الاسلام پورمحمدی ندارد.

 

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: این مسائل مربوط به قوه قضاییه است و وزیر دادگستری هیچ شان و مقامی برای پاسخگویی در این رابطه ندارد. به بیان دیگر هیات‌رییسه نباید اجازه دهد مسائلی که در حیطه صلاحیت وزیر نیست، در صحن علنی مطرح شود اما متاسفانه آیین‌نامه این اجازه را داده که درصورتی قانع نشدن نماینده در کمیسیون، سوال باید در صحن علنی مطرح شود و ایراد دوم این است که هیات رییسه باید بررسی کند که آیا سوالی که مطرح می‌شود، در حیطه اختیارات وزیر مربوطه هست یا خیر که این اتفاق نیز نمی‌افتد.

 

عضو هیات رییسه کمیته سیاست داخلی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: درست نیست وقت مجلس تلف شود تا نماینده‌ای در صحن علنی نطق و خطابه کند در حالی که بنابر آیین‌نامه داخلی مجلس، نمایندگان می‌توانند در وقت نطق میان‌دستور این مسائل را مطرح کنند.

 

اجازه ندهیم حیثیت نمایندگی مجلس به تاراج برود  

او در واکنش به اهانت‌هایی که در جریان سوال پژمانفر از وزیر دادگستری به محمود صادقی شد، گفت: این مسائل نیز قابل تذکر است. مردم هرگونه رفتار و حرکات ما را رصد می‌کنند و به نظر می‌رسد شان نمایندگانی به گونه‌ای است که نباید آن‌را به چوب حراج بگذاریم. 

 

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم تصریح کرد: نباید اجازه دهیم شان، کرامت و حیثیت نمایندگی و مجلس به تاراج رود. این نوع عملکردها بسیار مهم است. مردم فرهیخته ما هنگامی که این نطق‌ها را می‌شوند، متاسف می‌شوند که جایی که قرار است عصاره فضائل ملت باشد، در راس امور قرار داشته باشد و امور ملت را تدبیر کند، این‌گونه مورد سوءاستفاده قرار گیرد و چنین مسائلی در آن مطرح شود.

 

هر دقیقه برگزاری جلسات علنی ۳۰ میلیون تومان هزینه دربردارد

او گفت: باید با ملاحظه بیشتری صحبت کنیم و به نظر می‌رسد چنین اظهارنظرهایی اولاً جنبه شعاری دارد و درثانی وقت مجلس  هدر می‌رود. به روشنی مشخص است این نماینده پیشاپیش قانع شده و قصد دارد از این فرصت، برای نطق کردن استفاده کند. این درحالی است که هر یک دقیقه برگزاری جلسات علنی مجلس حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه دربر دارد.

 

فتحی تصریح کرد: متاسفانه نماینده سوال‌کننده پس از توضیحات وزیر نیز صرفاً با این دلیل که با حجت‌الاسلام پورمحمدی هم‌لباس است، قانع شد حال انکه این دلیل قانع‌کننده‌ای نیست و مشخص نیست چه منطقی پشت چنین اظهارنظری بود و به نظرم چنین رویکردی تاسف‌برانگیز است.

 

به گزارش ایلنا، در جریان نشست علنی روز گذشته مجلس که به سوال نصرالله پژمانفر نماینده عضو جبهه پایداری مشهد از مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری اختصاص داشت، نماینده سوال‌کننده بجای طرح سوال به دفاع از قوه قضاییه پرداخت و در بخشی از نطق خود با اشاره به طرح سوال محمود صادقی از وزیر اقتصاد درباره حساب‌های قوه قضاییه از عبارت «لجن‌خواری» برای اقدام این نماینده مجلس به‌‌کار برد.

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش