جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۰۹۳
سیاست داخلی

انتقادهای رييسی و قاليباف ادامه دارد

رقبای ديروز منتقدان امروز

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,محمد باقر قالیباف و ابراهیم رئیسی

زبان رقبا و مخالفان رييس‌جمهور براتر شده است. از محمدباقر قاليباف و ابراهيم رييسي تا فلان جوان مداح يا دسته‌اي ٢٠ نفره؛ مراسم روز قدس باشد يا نماز عيد فطر، همه جا حاضرند تا يا از مضرات برجام بگويند يا رييس‌جمهور را با بني‌صدر مقايسه كنند يا با همه اينها به خاطر تنگ‌تر شدن فضاي نقد به او بتازند.

 

خاصيت در قدرت نبودن و انتقاد كردن است يا پايبندي دولت به ايجاد فضاي باز سياسي، هر چه هست مخالفان رييس‌جمهور اين روزها بيشتر از هميشه فعال شده‌اند. حالا از «آزادي بيان» مي‌گويند؛ موضوعي كه البته بايد از آن اسقبال كرد اما نبايد از ياد برد كه در موقعيت‌هاي مشابه چه برخوردي با منتقدين شده است.

 

گله قاليباف از مواجهه با مداحي سياسي

ماجراي يادداشت محمدباقر قاليباف در حمايت از مداح جوان جنجالي و واكنش‌ها به آن در فضاي مجازي ماجراي جالبي است. همان يادداشتي كه قاليباف در آن اشعار مداح عيد فطر را «صداي منتقد» خوانده است و از نحوه مواجهه معترضين به اين ‌شعار گله مند شده است. همين رويكرد قاليباف بود كه واكنش كاربران توييتر را به دنبال داشت. آن هم با استقاده از هشتگ‌هاي «گازانبر» و «لوله» نحوه برخورد قاليباف با منتقدان را به او يادآوري كردند. اصرار قاليباف براي «برخورد گازانبري» با دانشجويان در اتفاقات سال ٧٨ را روحاني در جريان مبارزات انتخاباتي سال ٩٢ براي نخستين بار مطرح كرد. امسال هم او عبارت «لوله كردن» دانشجويان از جانب قاليباف را به كار برد كه بلافاصله در فضاهاي مجازي با نام قاليباف تبديل به هشتگ شد و نحوه برخورد او با منتقدان را جاودانه كرد.

 

قاليباف يادداشت خودش را در كانال تلگرامي‌اش با اين عنوان كه: «‌نه به فرافكني و هوچي‌گري/ صداي منتقدان را خاموش نكنيد» منتشر كرده است. او نوشته «همانقدر كه اهانت به رييس‌جمهور در روز قدس اسباب تاسف و قطعا محكوم است تلاش براي ساكت كردن صداي منتقدان هم نادرست است». به نوشته او «كساني كه آن تخريب و اين نقد را مانند هم مي‌دانند در واقع به دنبال ساكت كردن همه مخالفان هستند.

 

آنان كه هميشه دم از تساهل و «زنده باد مخالف من»، «آزادي بيان» و «تحمل نقد» مي‌زنند ولي در عمل با فشار رسانه‌اي ساكت كردن منتقدان را در دستور كار دارند.» قاليباف اين را هم نوشته كه ديوار «هوچي‌گري كشيدن» بين مطالبات مردمي و وظايف مسوولان اقدام ناصوابي است و دودش به چشم ملت مظلوم خواهد رفت. هرچند او توضيح نداده منظورش از مطالبات مردمي همان اشعاري است كه مداح جوان بيان كرده و حتي ستاد اقامه نماز جمعه هم از آن تبري جسته يا خير؟

 

واكنش فضاي مجازي به اظهارات قاليباف

اما كاربران توييتر بي‌معطلي با داغ كردن هشتگ‌هاي مختلفي از قاليباف پرسيده‌اند چرا صداي ياشار سلطاني كه از يك تخلف آشكار با سند سخن گفت را خاموش كرده است؟ يا بر چه مبنايي اهانت سازمان‌يافته به رييس‌جمهور قانوني را نقد مي‌داند؟ مي‌گويند چالش با دشمن هزينه دارد، مگر سازش با دشمن هزينه ندارد؟

 

در كنار او اما ابراهيم رييسي ديگر رقيب روحاني هم بيكار ننشسته است و هر سخنراني و ديدار و مراسمي را براي زير سوال بردن سياست‌هاي دولت از دست نمي‌دهد. آن‌طور كه فارس به نقل از آستان‌نيوز گزارش داده است او ديروز در مراسم گراميداشت سالروز ورود حضرت امام رضا‌(ع) به نيشابور در بقعه امامزاده محروق اين شهرستان گفته است: مهم‌ترين ارزش در سيره و سلوك حضرت امام رضا(ع) و همه امامان و پيشوايان دين، ايستادگي در مقابل قدرت‌هاي بزرگ و ستمگران و مستكبران است.

 

شايد روش‌هاي مقابله و ايستادگي در برابر قدرت‌ها و مستكبران در زمان امامان و پيشوايان دين تغيير داشته است اما ارزش‌ها تغييري نكرده و در اصل مبارزه هيچ ترديدي وجود ندارد. او البته از اين رهگذر بدون اينكه نامي از رييس‌جمهور ببرد بقيه سخنانش را خطاب به او گفته است.

 

اينكه: «برخي مي‌گويند چالش با دشمن هزينه دارد، سوال اينجاست كه مگر سازش با دشمن هزينه ندارد؟ هزينه سازش با ابرقدرت‌ها بسيار بيشتر از هزينه چالش با آنهاست؟»

 

انتقاد رييسي از سياست خارجي دولت و برجام

او انتقاد از برجام را هم از اين بخش از سخنانش به بعد ادامه داده است: قرار بود با حل مساله هسته‌اي، تحريم‌ها برداشته شود اما دشمن روزبه‌روز تحريم‌ها را بيشتر كرد و مصوبه مجلس سناي امريكا نيز بر پايه تشديد تحريم‌ها عليه ايران استوار است.

 

بعد هم يادآوري كرده است: دشمن ميثاق‌شكن است و نمي‌توان به آن اعتماد كرد و همان‌طور كه حضرت امام رضا(ع) فرمودند، دشمن دست از مومنين برنمي‌دارد مگر آنكه آنان از توحيد و دين‌شان دست بردارند.

 

توليت آستان قدس رضوي با بيان اينكه امروز در دنيا دو مكتب انتظار و انظلام وجود دارد، گفت: ٧ هزار كانال ماهواره‌اي فعال است تا فرهنگ انظلام را در دنيا القا كند اما امام راحل پرچم فرهنگ انتظار و ظلم‌ستيزي را در جامعه برافراشتند و ما نيز زير اين پرچم قرار گرفته‌ايم. مكتب انتظار، مكتب «ما مي‌توانيم» است، بنابراين ما مي‌توانيم در مقابل استكبار ايستادگي كنيم.

 

وي گفت: به بركت انقلاب اسلامي، خداوند در زندگي فردي و اجتماعي مردم ايران حاكم شده است و با هدايت‌هاي رهبر معظم انقلاب، اجازه نخواهيم داد مستكبران سرنوشت ما را رقم بزنند. در كشورهاي منطقه اوضاع و شرايط فرق كرده و مجاهدان در راه خدا زمام امور را به دست گرفته‌اند كه به اميد خدا پيروزي نهايي با مستضعفان جهان است.

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش