سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۳ - ۰۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۱۹۱
سیاست داخلی

هاشمی شاهرودی: اظهارات روحانی در آمریکا قاطع و مناسب بود

آیت‌الله هاشمی شاهرودی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سخنان رئیس جمهوری در سازمان ملل متحد علیه اظهارات سخیف رئیس جمهوری آمریکا، جسورانه، قاطع و بسیار مناسب بود.

به گزارش ایسنا، اولین جلسه دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز به ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی و با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد.

 

در ابتدای جلسه، آیت‌الله هاشمی شاهرودی به اعضاء خوش‌آمد گفت و برای دوره جدید مجمع براساس احکام، پیوست‌ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، آرزوی توفیق و موفقیت‌های بیشتر کرد.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تسلیت آغاز ایام محرم و ایام سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع)، حماسه عاشورا را تبلور همه خوبی‌ها و مبانی مهم ایثار، شهادت‌طلبی، تسلیم در برابر اراده الهی و ظلم‌ستیزی از یک طرف و مقابله با پلشتی‌ها، زشتی‌ها و ظلم و فساد در جهان از طرف دیگر دانست و گفت: قیام امام حسین(ع) و حماسه عاشورا همواره در حیات بشریت ساری و جاری است و در تاریخ هدایت‌گر و انسان‌ساز خواهد بود.

 

وی، افزود: بنا بر فرموده امام راحل هر چه داریم از تاسوعا و عاشوراست و امروز اگر در جهان و منطقه شاهد ظلم‌ستیزی و بیداری ملت‌ها هستم، مرهون حماسه عاشورا و پیام مکتب‌ساز این نهضت و قیام و انقلاب اسلامی ایران است.

 

وی با توجه به مشاهدات خود در سفر اخیر به کشور عراق، گفت: در شهرهای مختلف عراق شاهد تحول عجیبی در این منطقه بودم و در همه شهرها و کوی و برزن مملو از شعارهای انقلابی، ظلم‌ستیزی و تصاویر شهدا و بزرگان و مراجع و امام و رهبری بود و عشق و علاقه زیادی در مردم عراق به جهاد امام حسین(ع) و مقابله با گروه‌های تکفیری به ویژه داعش و نظام سلطه و استکبار جهانی بود.

 

هاشمی شاهرودی، به پیروزی‌های اخیر علیه داعش در کشورهای عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: مقاومت مردم و مبارزه با مظاهر ظلم و سلطه در این کشورها و یمن و لبنان، الهام گرفته از نهضت عاشورا و مکتب امام حسین(ع) است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با سخیف و بی‌ارزش توصیف کردن سخنان اخیر رئیس جمهوری آمریکا در سازمان ملل متحد، گفت: بنا به فرموده رهبری معظم انقلاب، این سخنان ناشی از ضعف، عصبانیت و درماندگی است.

 

وی افزود: متأسفانه رئیس جمهوری آمریکا تاکنون نشان داده است که دارای شخصیتی متناقض و نامتعادل است. وی در حالی که در رقابت‌های انتخاباتی پیدایش داعش را از جمله اقدامات غیرقانونی و خلاف رقبای انتخاباتی خود خوانده بود، در نطق اخیرش در دروغگویی و تناقض آشکار، ایران را متهم به تروریسم می‌کند، در حالی که جمهوری اسلامی ایران از اول پیروزی انقلاب تاکنون قربانی تروریسم و همواره در حال مبارزه با این پدیده شوم در منطقه بوده و اکنون نیز سنگر مقدم مقابله با گروهک تکفیری داعش در منطقه و در حال نابودی این شجره خبیثه است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: واقعاً ملت ایران در دفاع مقدس آب‌دیده و مجهز و قدرتمند شد و روح ایثارگری و شهادت را در جامعه نهادینه کرد.

 

وی خواستار احیاء و حفظ محتوایی و مبنای فرهنگ دفاع مقدس در جامعه شد و افزود: تجارب ارزشمند دفاع مقدس، مردم ایران را در منطقه برای ظلم‌ستیزی پیشرو کرده و موجب بیداری افکار جهانیان، به ویژه در منطقه علیه ظلم، استبداد و استکبار شده است.

 

وی با تشکر از سخنان رئیس جمهوری در سازمان ملل متحد گفت: این سخنان علیه اظهارات سخیف رئیس جمهوری آمریکا، جسورانه، قاطع و بسیار مناسب بود.

 

هاشمی شاهرودی به آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: احکام، پیوست‌ها و سخنان رهبری در این دوره برای همه ما کارگشا و چراغ آینده است و شامل فرازهای بسیار مهمی است که باید در دبیرخانه تدوین و تبیین و در صحن مجمع به بحث گذاشته شود.

 

وی، تأکید رهبری در مورد موارد تشخیص شرعی، اولویت‌بندی سیاست‌ها و مهمتر از همه بحث نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌ها را برای آینده کار مجمع بسیار مهم دانست و گفت: دبیرخانه باید به صورت دقیق مطالب، تأکیدات و رهنمودهای ایشان را طبقه‌بندی کند و برای تحقق آن برنامه‌ریزی مناسب انجام دهد و به صحن مجمع بیاورد.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شاخص‌های کمّی و کیفی برای ارتقای تشخیص مصلحت را بسیار مهم خواند و تأکید کرد: باید شاخص‌ها در آینده تعریف و تبیین شود.

 

هاشمی شاهرودی، در فراز دیگری از سخنان خود یاد و خاطره درگذشتگان مجمع از جمله، دکتر حسن حبیبی، آیت‌الله توسلی، عسگراولادی، آیت‌الله طبسی و به ویژه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را گرامی داشت و گفت: برای شادی روح همه این عزیزان دعا می‌کنیم.

 

وی به شخصیت بزرگ و خستگی‌ناپذیر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: ایشان چه در قبل از انقلاب در عرصه مبارزه و تحمل سختی‌های آن و چه بعد از پیروزی انقلاب و خدمات ایشان و چه در دوران مجمع تشخیص، منشاء خدمات بسیار مؤثر و مفید برای کشور بود.

 

هاشمی شاهرودی، رحلت آیت‌الله راستی را نیز تسلیت گفت و افزود: ایشان شخصیتی بسیار تأثیرگذار در انقلاب اسلامی و دارای مسئولیت‌های مهم مختلف در انقلاب و حوزه‌های علمیه نجف و قم و شخصیتی بسیار بزرگ برای کشور ما بود.

 

وی همچنین یاد و خاطره آیت‌الله علی اصغر معصومی شاهرودی را گرامی داشت و از شخصیت بزرگوار این مرحوم تجلیل کرد و آرزو کرد روح درگذشتگان از مجمع و درگذشتگان اخیر با روح شهدا، صلحا و بزرگان و ائمه اطهار(ع) محشور باشد.

 

هاشمی شاهرودی در پایان با یادآوری مجدد تأکیدات و رهنمودهای مقام معظم رهبری برای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابراز امیدواری کرد با همت همه‌ی اعضا و مشارکت فعال آنان در دوره جدید مجمع، شاهد پیاده شدن و اجرای کامل رهنمودها و تأکیدات معظم‌له برای مجمع باشیم.

 

در ادامه این جلسه آقای دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع نیز در سخنانی ضمن خوش‌آمدگویی به اعضای مجمع، مواردی از حکم و پیوست رهبری معظم انقلاب را برای دوره جدید مجمع قرائت کرد و مشارکت فعال همه اعضا را برای کمک به برنامه‌ها و اهداف دبیرخانه مجمع خواستار شد.

 

محسن رضایی نیز سامان بخشیدن به امر نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام را که مورد تأکید مؤکد رهبری معظم انقلاب است، یکی از برنامه‌های جدی دوره جدید مجمع ذکر کرد و گفت: امید می‌رود کمک و مشارکت بهتر اعضا به تحقق این مهم منجر شود.

 

وی به تمرکز و سامان‌دهی و انسجام کامل تشکیلاتی مجمع و حذف کارهای موازی و غیرضروری در حکم رهبری اشاره کرد.

در ادامه این جلسه حسن واعظی، دبیر کمیسیون‌ها، گزارشی از عملکرد دوره قبل مجمع و مصوبات آن به اطلاع اعضا رساند.

همچنین علی‌احمدی نیز گزارشی از عملکرد و برنامه‌های کمیسیون مشترک دبیرخانه و دفتر مقام معظم رهبری را در طول سالهای گذشته برای اعضا تشریح کرد.

 

ساختار کمیسیون‌های مجمع با توجه به حضور اعضای جدید و آغاز دوره جدید، بازنگری شد و اعضای جدید کمیسیون‌ها مشخص شدند و برخی اعضا برای حضور در کمیسیون‌های دیگر اعلام آمادگی کردند و لیست اعضای کمیسیون‌ها نیز کامل شد.

 

در ادامه جلسه اعضای مجمع به ذکر دیدگاه‌های مختلف خود برای اجرای هر چه بهتر برنامه‌های آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام، براساس توانایی‌های اعضای جدید و رهنمودها و احکام و منویات رهبری پرداختند.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش