چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۵۹ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۳۴۹
سیاست داخلی

قائم مقام موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی

منسوبین به امام ریالی دریافت نمی کنند

حمید انصاری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

اخیرا در فضای مجازی شبهات و انتقاداتی نسبت به بودجه مجموعه‌های تحت نظر یادگار امام(ره)، مطرح شده که چندی پیش آیت‌ا... سیدحسن خمینی با انتشار متنی در فضای مجازی به ‌این شبهات پاسخ داد. روز گذشته نیز قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) طی گزارشی برنامه‌ها و عملکرد این موسسه را بر مبنای بودجه اختصاص داده شده منتشر کرد. باید دید سایر دستگاه‌های مسئول چه زمانی به این امر مبادرت کرده و به شفاف‌سازی خواهند پرداخت.

 

حرم امام

پس از انتقاداتی که نسبت به ردیف بودجه مجموعه‌های تحت نظر یادگار امام(ره) در فضای مجازی به راه افتاد. چندی پیش تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره) در فضای مجازی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و نکات مهمی را بیان کرد. آيت‌ا... سیدحسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: از روزی که رئیس‌جمهور محترم بودجه را به مجلس تقدیم داشت نقدهایی از این امر در فضای مجازی منتشر شد و بخشی از آن هم متوجه بودجه‌ای بود که به چند موسسه که به نوعی زیر نظر من اداره می‌شوند، اختصاص داشت.

 

این چند سطر را می‌خواستم همان موقع بنویسم، اما به ذهنم رسید پس از آنکه فضا اندکی آرامش یافت این مطلب را با شما در میان بگذارم. سید‌حسن خمینی در ادامه این نوشته آورده: نخست؛ اینکه آنچه به مجموعه ما تعلق می‌گیرد در منظر همه شماست، یک گام بلند به جلوست. هر چه بیشتر شفافیت صورت پذیرد سلامت بیشتر می‌شود و اینکه نقدها و تخطئه‌های دوستان امکان بازگویی می‌یابد پدیده‌ای مبارک است.

 

ممکن است چند نفری مرا بنوازند اما شک نداشته باشیم که این مسیر به سلامت سیستم می‌انجامد و امثال من را نیز از خطا و خطر مصون می‌دارد. مسئولیت محتاج نظارت یکایک مردم است و به همین جهت حتی اگر تلخی هم کردید امیدوارم نرنجم و دیگران هم نرنجند. یادگار امام(ره) در بخش دیگری از این نوشته می‌گوید: دوستی به من پیشنهاد کرده بود که با ٥٪ بودجه، سایت موسسه را مدیریت کند.

 

از ایشان می‌خواهم حتما پس از اطلاع از جزییات آنچه در مجموعه پرتال در حال انجام است، نظر خود را به من بدهند. مطمئن باشید اگر در بخشی زیاده‌روی شده باشد جلوی آن را خواهیم گرفت. آیت‌ا... سیدحسن خمینی می‌افزاید: بخش آخر که از گفتنش لذت نمی‌برم آنکه، لازم است دوستان عزیز بدانید من و اعضاى بیت امام تاکنون از موسسه و حرم امام حقوق نگرفته‌ایم و ریالی از این بودجه جز در مسیر اهداف عمومی خرج نمی‌شود و ذره‌ای از آن به مصرف شخصی نمی‌رسد و دولت‌هاى مختلف و نهادهاى نظارتى با سلایق متفاوت همواره بر مصرف این بودجه‌ها نظارت داشته‌اند.

 

ممکن است کسی با اختصاص بودجه‌ای به یکی از حوزه‌های مختلف موافق نباشد اما مطمئن باشید هزینه شخصی در این میان وجود ندارد. امید است پاسخ دوستان در این موضوع راهگشا باشد.

 

استقبال از نقد

قائم مقام موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی گفت: اعتقاد راسخ داریم که نظارت عمومی و پرسیدن حق مردم است و نقد پذیری و پاسخگویی وظیفه همه دستگاه‌ها؛ چرا که اماممان فرمود: «نباید ماها گمان کنیم که هرچه می‌گوییم و می‌کنیم کسی را حق اشکال نیست، اشکال بلکه تخطئه یک هدیه الهی است برای رشد انسان‌ها» و فرمود: «ما امیدواریم... کوچکترین فرد ایرانی بتواند آزادانه و بدون کمترین خطر به بالاترین مقام حکومتی انتقاد کند و از او در باره اعمالش توضیح بخواهد.»

 

به نوشته جماران؛ حمید انصاری افزود: بر این اساس، یکی از نشانه‌های توسعه یافتگی هر کشوری، وجود فضای پرسشگری آزاد و امکان بیان نقد و نظر از سوی افکار عمومی و نمایندگان آنها یعنی رسانه‌های رسمی و غیر رسمی در آن کشور است.

 

خدای بزرگ را شاکریم امروزه شاهد آنیم که وجود فضای باز پرسشگری به عنوان یکی از مواریث انقلاب اسلامی موجب شده هیچ شخص و نهادی نتواند خود را مصون و مستثنی از پاسخگویی دانسته و نسبت به دغدغه‌های مردم بی‌تفاوت باشد و باید اذعان کرد که این فضای مترقی در سال‌های اخیر به واسطه ایجاد و توسعه شبکه‌های اجتماعی مجازی از اثر بخشی و گستره بیشتری برخوردار گردیده است که البته ضمن آنکه فرصتی مغتنم برای اطلاع رسانی محسوب می‌شود می‌تواند به محلی برای بهره‌برداری‌های ناروا و سوءاستفاده‌های مغرضانه و تخریبگر نیز مبدل گردد.

 

او ادامه داد: از این رو لازم است تا همه دلسوزان انقلاب و نظام با روشنگری و بیان واقعیت‌ها و عملکردها همان گونه که امام بزرگوارمان همواره تاکید داشتنه‌اند، مردم را ولی‌نعمت خود بدانند و همگان نسبت به پاسخگویی به سوالات مردم عزیزمان اقدام نمایند.

 

نکات توضیحی

حمید انصاری اظهار داشت: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) که با حکم حضرت امام در سال ۱۳۶۷ تأسیس گردیده است بر اساس قانون مصوب آبان سال ۱۳۶۸ مجلس شورای اسلامی به عنوان نهادی عمومی مجموعه‌ای از وظایف قانونی را برعهده دارد.

 

بودجه‌ای که در ذیل ردیف ۱۱۴۰۳۰ قانون بودجه آمده است همان‌گونه که در زیرردیف‌های آن مشاهده می‌شود بودجه مربوط به سه دستگاه مختلف با تشکیلات مجزا و کارکردها و مأموریت‌های قانونی متفاوت (شامل موسسه، آستان و پژوهشکده) می‌باشد. قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام اضافه کرد: از مجموع بودجه فرهنگی کل کشور (با مأخذ سال ۹۶) که به دستگاه‌های مختلف فرهنگی اختصاص داده می‌شود و حدود ۱۰۰۰۰ میلیارد تومان است بودجه تخصیص داده شده به موسسه مبلغ ۳۲ میلیارد و دویست میلیون تومان بابت کل هزینه‌های جاری و عمرانی است.

 

از مجموع بودجه حدود چهل و هفت هزار میلیارد تومانی مربوط به آموزش و پژوهش و تحقیقات کشور که به دستگاه‌های مربوطه و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشگاه‌ها اختصاص یافته است، بودجه پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی کمتر از ۱۱ میلیارد تومان (۹/۱۰) می‌باشد.

 

وی تصریح کرد: از مجموع بودجه‌‌های کلان عمرانی و خدماتی و رفاهی کل کشور که به دستگاه‌های مختلف تخصیص می‌یابد آنچه که به عنوان بودجه آستان حضرت امام برای فعالیت‌های گسترده عمرانی و خدماتی و بهداشتی و فرهنگی و مراسم تخصیص یافته است، مجموعا مبلغ ۱۸ میلیارد تومان برای تمام هزینه‌های جاری و عمرانی آستان امام و هزینه‌های اجرای مراسم سالگرد ارتحال است و مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از رقم ۲۸ میلیاردی که در ذیل عنوان آستان امام خمینی در لایحه بودجه آمده است مربوط به بدهی دولت به بانک سپه بابت تسویه وام پرداختی در سال‌های گذشته است که این مبلغ اصلا در اختیار آستان نبوده و توسط دولت به بانک مربوطه پرداخت می‌شود.

 

انصاری ادامه داد: بنابراین، کل بودجه در اختیار آستان برای تمامی هزینه‌های متنوع و گسترده جاری و پرسنلی (آب، برق، گاز مخابرات و تأسیسات، نظافت و بهداشت، امنیت و ترافیک، نگهداری فضای سبز و خدمت رسانی به زائران و حقوق و مزایای خدام و کارکنان) و هزینه‌های فرهنگی مراسم و مناسبت‌ها و پاسخگویی به نیازهای متنوع چندین میلیون زائری که در طول سال ۹۷ به حرم حضرت امام مشرف خواهند شد و هزینه‌های مربوط به تجهیزات و نگهداری ابنیه، مبلغ ۱۸ میلیارد تومان است.

 

قائم مقام مرکز تنظیم و نشر آثار امام بیان کرد: شمّه‌ای از موارد مصرف این بودجه برای خدماتی که در حرم مطهر حضرت امام ارائه می‌شود در ادامه همین نوشتار بیان شده است. تذکر این نکته نیز ضروری است که بخش قابل توجهی از بودجه موسسه و دو نهاد دیگر مربوط به هزینه‌های پرسنلی و حقوق و مزایای جمعی از هموطنانمان است که در این سه نهاد اشتغال دارند. لازم به یادآوری است که حرم امام به تنهایی علاوه بر پرسنل، کارکنان و خدّام، برای بیش از هزار نفر در بخش‌های خدماتی و رفاهی ایجاد اشتغال کرده است که حقوق و مزایای آنان ارتباطی با بودجه دولتی ندارد.

 

کاهش بودجه موسسه

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) گفت: بر خلاف آنچه که در برخی نمودارهای جعلی و خبرهای غیر واقعی منتشر شده در روزهای اخیر گفته شده است، رقم کل بودجه ردیف ۱۱۴۰۳۰ که به نام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام در لایحه بودجه ۹۷ درج شده است (که شامل بودجه سه دستگاه می‌باشد) نسبت به سال ۹۶ نه تنها افزایش نداشته بلکه مبلغ ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کاهش یافته است.

 

حمید انصاری افزود: مبلغ ذیل ردیف مذکور در سال ۹۶ مبلغ ۹/۷۶ میلیارد بوده که برای سال ۹۷ به مبلغ ۳/۷۱ میلیارد کاهش یافته است. خوشبختانه جزئیات لوایح بودجه سال ۹۶ و ۹۷ به آسانی در دسترس عموم بوده و میزان صداقت انتشار دهندگان خبر مزبور به راحتی قابل ارزیابی است.

 

او در رارتباط با دروغ بودن نمودارهای جعلی اظهار داشت: ضمنا درباره دروغ بودن نمودارهای جعلی که افزایش سنواتی بودجه موسسه از سال ۹۲ تا ۹۶ را علیرغم توضیحات مستند موسسه در سال قبل، به‌صورت خلاف واقع نشان داده و در برخی از شبکه‌ها منتشر شده است علاقه‌مندان محترم می‌توانند به توضیحات مذکور مراجعه کنند.

 

انصاری خاطر نشان کرد: نکته دیگر اینکه ارقامی که در قوانین بودجه برای دستگاه‌های مختلف تصویب می‌شود به معنای تخصیص و پرداخت همین مبالغ به دستگاه‌ها نیست و در قریب به اتفاق موارد، ارقام پرداخته شده به دستگاه‌ها همه ساله شامل کسوراتی قابل توجه می‌باشد؛ به نحوی که در سال‌های اخیر متوسط بودجه عمرانی پرداختی به دستگاه‌ها کمتر از ۵۰ درصد رقم مصوب در قوانین بودجه بوده است.

 

انصاری در ارتباط با بودجه پژوهشکده امام خمینی عنوان کرد: پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی که نامش در ذیل ردیف ۱۱۴۰۳۰ ذکر شده است همانند صدها مرکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها بر اساس مقررات وزارت علوم و از طریق آزمون سراسری در رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد و کل بودجه کمتر از ۱۱ میلیارد تومانی این مرکز آموزشی و پژوهشی دانشگاهی صرف تأمین استاد و شهریه و خوابگاه رایگان برای دانشجویان مجرد و متأهل و سایر هزینه‌های تحصیل و پژوهش دانشجویان می‌شود.

 

منسوبین امام

انصاری در مورد بودجه دستگاه‌های تابعه گفت: در موسسه نشر آثار حضرت امام و دو نهاد دیگر، ذی‌حسابان منصوب وزارت اقتصاد و دارایی مستقر هستند و تمامی عملیات مالی و هزینه کرد بودجه هر سه دستگاه دقیقا تابع قوانین بودجه و قانون دیوان محاسبات با نظارت و دخالت مستقیم ذی‌حساب انجام می‌گیرد و نمایندگان محترم دیوان محاسبات نیز نظارت قانونی خویش را همانند سایر دستگاه‌های استفاده کننده از بودجه کشور با استقرار و ارتباط مداوم با ذی‌حسابی و مسئولان مالی اعمال می‌نمایند.

 

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام افزود: از سال‌ها پیش از این سیستم‌های مالی در سه نهاد مذکور مکانیزه شده و برگ برگ اسناد هزینه‌ها و ریال به ریال آن ثبت و ضبط می‌شوند و در پایان هر سال نیز طبق قوانین جاری گزارش تراز و گزارش عملکردهای مالی آنها به وزارت امور اقتصادی و مبادی مربوطه ارسال و تأییدیه‌های آن نیز دریافت می‌گردد. او ادامه داد: همان‌گونه که تصریح شد هیچ‌یک از سه نهاد مذکور، خصوصی نبوده و متعلق به هیچ شخص و یا اشخاصی نیستند.

 

بر مبنایی که یادگار حضرت امام که به موجب حکم امام خمینی و تنفیذ مقام معظم رهبری و قانون مصوب مجلس محترم عهده‌دار تولیت موسسه و آستان بوده مقرر داشته‌اند و همین مبنا نیز از سوی وصی جانشین ایشان تا به امروز استمرار دارد، نه یادگار گرامی حضرت امام و نه هیچ یک از دیگر منسوبین حضرت امام ریالی از بودجه تخصیص یافته به این نهادها دریافت نمی‌کنند.

 

استقبال از نقد سازنده

قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام اظهار داشت: بنا بر توضیحاتی که داده شد، مبلغ ۷۱ میلیاردی که در ذیل ردیف ۱۱۴۰۳۰ در قانون بودجه آمده است مربوط به سه دستگاه با ردیف‌های مجزاست و آنچه که در خبرهای منتشره مبنی بر بودجه ۷۱ میلیاردی موسسه ذکر شده است عاری از حقیقت است.

 

حمید انصاری افزود: کل بودجه موسسه در قانون بودجه کشور که برای انجام وظایف قانونی و اجرای صدها عنوان برنامه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی و رسانه‌ای و عمرانی خدماتی که در اماکن منسوب به حضرت امام در جماران و قم و خمین و اصفهان و نجف و سایر مناطق منظور شده است ۳۲ میلیارد است نه ۷۱ میلیارد که بخشی از آن نیز مربوط به برگزاری مراسم ملی سالگرد ارتحال امام می‌باشد که در حقیقت همه نهادهای کشور به نوعی در اجرای آن دخیل هستند و برای تجمیع هزینه‌های آن بودجه نیازهای اصلی مراسم در ذیل بودجه موسسه قرار گرفته است.

 

او تصریح کرد: روشن است که برگزاری این مراسم که احیای نام و یاد امام را در پی دارد و هر ساله با حضور میلیون‌ها پیرو امام برگزار می‌شود نیازمند برنامه ریزی گسترده و زمینه سازی است و این امر اگر چه که با همت نهادها و سازمان‌ها صورت می‌پذیرد اما اختصاص بودجه به هر ارگان در اختیار موسسه قرار گرفته است تا هماهنگی بیشتری پدید آورد.

 

انصاری خاطرنشان کرد: بنابر این مشخص است که همه این بودجه در موسسه هزینه نمی‌شود بلکه بخش عمده آن در اختیار سایر نهادهای عضو ستاد بزرگداشت قرار می‌گیرد. او با اشاره به تاسی از شیوه یادگار امام تاکید کرد: بی‌شک مسئولان محترم موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی(س) با الهام از امام راحل عظیم‌الشان و با تأسی به شیوه پسندیده یادگار حضرت امام هیچگاه خود را بی‌نیاز از تذکر و نقد ندانسته و از هرگونه راهنمایی، پیشنهاد و نقد سازنده استقبال می‌کنند.

 

 

armandaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش