دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۱:۲۷ - ۲۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۵۸۶
سیاست داخلی

گزارش از اقدامی عجیب در سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی

تاکید منوچهر محمدی، واکنش مسیح مهاجری و عطریانفر؛ «گفتگوی هاشمی و بهشتی در فیلم انتخاباتی سال ۸۴ واقعیت داشت»

محمدی و مسیح مهاجری و عطریانفر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
در حالیکه یکی از روزنامه ها در شماره سه شنبه خود به نقل از منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم انتخاباتی سال ۱۳۸۴ آیت الله هاشمی رفسنجانی، مدعی شده است که «روایت گفتگوی میان هاشمی و بهشتی زاییده ذهن نویسنده این فیلم است»، امروز علاوه برآنکه «محمدی» خود تاکید می کند که اظهاراتش تحریف شده و این خاطره را آقای هاشمی برای او تعریف کرده است، محمد عطریانفر که در جریان ساخت این فیلم بوده و مسیح مهاجری از چهره های نزدیک به شهید بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با «انتخاب»، ، خاطره مذکور را درست ارزیابی کرده و روایت آن در فیلم را نقل به مضمون دانسته اند.

به گزارش «انتخاب» در حالیکه یکی از روزنامه هادر شماره سه شنبه خود به نقل از منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم انتخاباتی سال ۱۳۸۴ آیت الله هاشمی رفسنجانی، مدعی شده است که «روایت گفتگوی میان هاشمی و بهشتی زاییده ذهن نویسنده این فیلم است»، امروز علاوه برآنکه «محمدی» خود تاکید می کند که اظهاراتش تحریف شده  و این خاطره را آقای هاشمی برای او تعریف کرده است، محمد عطریانفر که در جریان ساخت این فیلم بوده و مسیح مهاجری از چهره های نزدیک به شهید بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی  در گفت و گو با «انتخاب»، ، خاطره مذکور را درست ارزیابی کرده و روایت آن در فیلم را «نقل به مضمون» دانسته اند.

 

اکنون که عدم صحت این بخش از مصاحبه که به شکل تامل برانگیزی تیتر و برجسته نیز شده است ، دلایل این اقدام آنهم دقیقا در سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی مشخص نیست.

 

در این فیلم تبلیغات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به خاطرات خود از آیت‌الله شهید بهشتی می‌گوید: «روزی در جمع یاران به بهشتی گفتم این تهمت‌های تلخ آزارت نمی‌دهد؟؛ نگاهم کرد و گفت «این آسیاب به نوبت است؛ نوبت تو هم خواهد رسید»؛ چقدر این روزها بی‌شمار سخت می‌گذرد دوستان!

 

مسیح مهاجری: خاطره شهید بهشتی را آیت الله هاشمی نقل کرده، حالا ممکن است برخی الفاظ در این موضوع در روایت فیلم، نقل به مضمون شده باشد

 

پیرو انتشار اظهارت منسوب به یکی از تهیه کنندگان سینما در رابطه با تشکیک در خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی از گفتگوی خود با شهید بهشتی، حجت الاسلام مسیح مهاجری که از نزدیکترین اعضای حزب جمهوری اسلامی به شهید بهشتی دبیرکل حزب جمهوری اسلامی، محسوب می شد ومدیرمسئولی روزنامه جمهوری اسلامی که ارگان حزب بود، را برعهده داشت، این گونه اظهارات را نادرست ارزیابی می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مسیح مهاجری، از جانبازان حادثه انفجار حزب جمهوری اسلامی در رابطه با اصالت خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی به خبرنگار سیاسی «انتخاب»، می گوید: خاطرات آقای هاشمی، از محکمترین اسناد در روایت تاریخ انقلاب است و تاکنون با وجود تلاشهای برخی جریانات، هیچگونه مورد نادرستی در خاطرات آقای هاشمی اثبات نشده است وبرعکس صدها مورد موید و دلیل بر صحت روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی از مسایل ثبت شده است.

 

عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی در رابطه با اظهارات یکی از تهیه کنندگان سینما و ادعای اینکه خاطره آقای هاشمی از گفتگوی وی با شهید بهشتی زاییده ذهن این تهیه کننده بوده است، گفت:کسانی که آشنایی مختصری با آقای هاشمی داشته باشند، می دانند که ایشان فردی نبود که بخواهد براساس سناریو و ذهنیت یک تهیه کننده سینما عمل کند، بلکه همواره براساس عقل و تشخیص خود عمل می کرد و تا جایی که بنده اطلاع دارم موضوع این خاطره را خود آقای هاشمی ابتدا نقل کرده است و متن براساس آن نوشته شده است ، حالا ممکن است برخی الفاظ در این موضوع در روایت فیلم، نقل به مضمون شده باشد.

 

حجت الاسلام مهاجری تاکید کرد: اگر این موضوع صحت داشت ، می توانستند آن را که مربوط به ۱۲ سال قبل بوده است تا یکسال پیش که زمان حیات آقای هاشمی بود مطرح کنند تا ایشان جواب بدهد. البته الان هم، خانواده آقای هاشمی وبرخی افراد دیگر که در جریان موضوع بوده اند این ادعا را رد می کنند.

 

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی تصریح کرد: سالیان زیادی است که جریاناتی که احساس می کنند حقایق موجود در خاطرات آقای هاشمی به ضرر آنهاست با روشهای مختلف سعی می کنند که اعتبار و اصالت آن را زیرسئوال ببرند اما نتوانسته اند واین بار نیز نخواهند توانست همانطور که نتوانستند اثرگذاری آقای هاشمی را از بین ببرند، خاطرات ایشان نیز به لطف الهی بعنوان سندی معتبر درباره تاریخ انقلاب خواهد ماند

 

عطریانفر: متن فیلم دو یا سه بار به اطلاع آقای هاشمی رسید

محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران که از نزدیک در جریان ساخت فیلم مذکور بوده، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «انتخاب» می گوید: متن فیلم دو یا سه بار به اطلاع آقای هاشمی رسید و با اصلاحاتی از ناحیه ایشان مجددا تنظیم شد.

 

او در پاسخ به این سوال که «اخیر آقای منوچهر محمدی تهیه کننده سینما وفیلم انتخاباتی آقای هاشمی در سال ۱۳۸۴ در مصاحبه با روزنامه شرق ادعا کرده است که خاطره آقای هاشمی از گفتگوی ایشان با شهید بهشتی زاییده ذهن آقای محمدی بوده است، نظر شما بعنوان یکی از افرادی که در جریان ساخت این فیلم بوده اید، چیست؟» می گوید: موضوعات ومسایلی که به سیاستمداران ، اندیشمندان و انسانهای بزرگ برمی گردد، معمولا بسته به اهمیت وتاثیر گذاری آنها، مورد توجه اعتنای جامعه ومخاطبان خاص قرار می گیرد.

 

وی افزود: اخیرا برادر ارجمندمان آقای مهندس منوچهر محمدی که از چهره های شاخص و برجسته سینمای کشور هستند راجع به فیلم انتخاباتی آیت اله هاشمی رفسنجانی مصاحبه قابل توجه ومفصلی را با روزنامه شرق انجام داده اند که فرازی از آن نیازمند تصحیح وتوضیح است. ابتدا باید عرض کنم کار آقای منوچهر محمدی و کارگردان ارجمند جناب آقای کمال تبریزی در ساخت فیلم مزبور اقدامی شایسته، بدیع و جذاب ودر نوع خود کاری در خور تحسین واحترام بود.

 

عطریانفر ادامه داد: در مصاحبه مذکور آقای محمدی به نکته ای اشاره کرده اند که محتاج تدقیق و ترمیم است چرا که موضوع به شخصیت برجسته وتراز اولی چون هاشمی رفسنجانی برمی گردد که ملک وملت وانقلاب ونظام وامدار خدمات بی نظیرومنحصر بفرد اوست ایشان در مصاحبه اشاره کرده اند که دیالوگ بهشتی وهاشمی مخلوق ذهن وابتکار ایشان بوده است.وناخواسته بذهن خواننده متبادر می شود که این فراز جنبه واقعی نداشته وامری انتزاعی است.

 

محمدی و مسیح مهاجری و عطریانفر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

عطریانفر اضافه کرد: از آنجا که بنده در آن دوره در کنار فعالیتهای انتخاباتی آقای هاشمی رفسنجانی حضور داشتم، باید روایت ایشان را بدین شرح تصحیح کنم: مضمون دیالوگ در فرمایشات واظهارات مقدماتی آقای هاشمی برای سناریست وتهیه کننده فیلم مطرح شده وحاق و محتوای آن جنبه تاریخی و واقعی دارد و این محتوا از ذهن و ضمیر آقای هاشمی به عزیزان مسئول در ساخت فیلم منتقل شده است. البته واژگان بکار گرفته شده و ابدیات خاص آن محصول هنرمندی وظرافت سنجی و هوش آقای محمدی بوده است. و فی الواقع مجددا تاکید می کنم محتوای آن دیالوگها در عالم خارج برای هاشمی ودر زمان حیات شهید بهشتی واقع شده بود که آن فقید سعید مضمون آن را برای دوستان روایت نموده بودند.

 

علاوه بر این متن فیلم که به همت و دقت آقای محمدی تهیه شده بود تا آنجا که بنده مطلع هستم دو یا سه بار به اطلاع آقای هاشمی رسید و با اصلاحاتی از ناحیه ایشان مجددا تنظیم شد. منزلت تاریخی آقای هاشمی واهمیت روایت مزبور ضرورت این اصلاحیه را در پاسخ به سوالتان اجتناب ناپذیر می کند.

 

منوچهره محمدی: آن خاطره را آقای هاشمی برای من تعریف کرد و من ادبیاتش را تغییر دادم و با سبک و سیاق خودم نوشتم

 

از سوی دیگر، منوچهره محمدی تهیه کننده فیم انتخاباتی آیت الله هاشمی در سال ۸۴ نیز خود مصاحبه ای کرده و تیتر روزنامه شرق را تکذیب کرده است.

 

وی درباره‌ی تیتری که روزنامه‌ی شرق برای مصاحبه‌ی او انتخاب کرده به انصاف نیوز گفت: آقایان دوست داشتند از حرف من این‌گونه برداشت کنند! آن خاطره را آقای هاشمی برای من تعریف کرد و من ادبیاتش را تغییر دادم و با سبک و سیاق خودم نوشتم، بعدا هم گویا ایشان این ماجرا را در جای دیگری، گمان کنم کنگره شهید بهشتی، عین همین را نقل می‌کنند. حالا چند کلمه جابه‌جاشده که چیز خاصی نیست.

 

وی افزود: من عین همین مطالب را به‌صورت جوابیه برای روزنامه شرق ارسال کردم که قرار است فردا منتشر شود

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مسیح مهاجری عنصر نفوذی هاشمی در حزب جمهوری بود و ضد شهید بهشتی و برچسب ایمنی او به شهید بهشتی به هیچ وجه قابل قبول نیست. چه کسی در حزب بمب گذاشت و چگونه برای رد گم کردن حرف ها ساخته شد. انتخاب برود کشک خودرا بسابد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش