جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۱۳ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۰۶۳
سیاست داخلی

فراز و فرودهای سیاسی احمد نجفی

احمد نجفی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
زمانی آمریکایی سینمای ایران بود، زمانی کاراگاه علوی شد، دوره ای ممنوع الکار بود، پس از آن می گفتند نورچشمی محمود احمدی نژاد است، حالا برای شورای صنفی نمایش خط و نشان می کشد و تهدید به اعتصاب غذا می کند. این روزها ویدئویی از احمد نجفی جنجال به پا کرده است. ماجرا چه بود؟

او در سال ۹۱ در گفت و گویی با روزنامه جام جم درباره چگونگی پایان یافتن دوران ممنوعیتش اظهار کرد: «از وقتی دیگه آقای احمدی‌نژاد آمد خدا را شکر بحث ممنوع الکاری در سینما کنار گذاشته شد خداییش این را باید بگویم، چند نفر بازیگر معروف سینما بودند، ایشان جلوی همه ما رسما دستور دادند که اینها از ممنوع الکاری دربیایند، آقای احمدی‌نژاد گفت این چه کاری است؟ ما این همه پول خرج می‌کنیم مردم بروند سرکار شما، ممنوع الکار می‌کنید؟»

 

«من بهشون گفتم نذارید به این جام {گلویم} برسد. من امروز «تحصن» غذا می‌خواهم بگیرم. من تا شورای صنفی کثیف را از بین نبرم ول نمی‌کنم. هرکسی با این شورا سر... دارد. من بابای اینها را درمی‌آورم. قسم قرآن خوردم... گفتم تا فردا ببین چه بکنم با اینها. این شورا غیرقانونی است. این شورا ظالم است. هر کی آنجا نشسته یک الیتِ خاص است... من نمی‌گذارم... بنا به کاری که سال‌ها کار صنفی کرده‌ام، از صنفم مقابل این شورای بی‌مدیر و نامرد جلوگیری خواهم کرد. جوابش را هم در دادگاه فرهنگی خواهم داد. من تا اینجا را گِل نگیرم ولشان نمی‌کنم.»

 

اینها عبارت هایی است که احمد نجفی بازیگر و کارگردان در یک ویدئو کوتاه بیان می کند، عباراتی تند و تیز علیه شورای نمایش. این ویدئو روز دوشنبه به شکل گسترده ای در فضای مجازی منتشر شد.

 

اعتراض نجفی به نحوه اکران فیلم تازه او یعنی «من یک ایرانی‌ام» است. نجفی پس از انتشار این ویدئو در گفت و گویی با خبرگزاری مهر اظهار کرد: «شورای صنفی نمایش هیچ کاری برای اکران فیلم‌ها انجام نمی‌دهد و من از شما می‌خواهم که بروید و ببینید از ابتدای سال گذشته تاکنون چه فیلم‌هایی اکران شده است.»

 

او ادامه داد: «شورای صنفی نمایش می‌خواهد فیلم مرا نابود کند، درحالی‌که «من یک ایرانی‌ام» درباره غرور ملی است. البته اعتراض من فقط برای خودم نیست و برای همه فیلم‌ها اقدام کرده‌ام، چراکه همه فیلم‌ها دچار نوعی مافیای اکران شده‌اند».

 

تهیه‌کننده فیلم «من یک ایرانی‌ام» درباره اعتراض خود عنوان کرد: «این شورای صنفی نمایش باید ابطال شود و به ما ثابت شده است که هیچ گروهی به صورت خصوصی نمی‌تواند فعالیت سینمایی درستی برای این کشور انجام دهد و بهتر است این مسئله هم دست خود وزارت ارشاد باشد.»

 

این بازیگر گفت: «من رسما به آقای اسعدیان می‌گویم که جواب این ظلم را خواهید دید و از شورای صنفی نمایش شاکی هستم.»

 

همچنین داریوش بابائیان مسئول پخش فیلم سینمایی «من ایرانی‌ام» هم درباره شرایط اکران فیلم «من یک ایرانی‌ام» توضیح داد: «در ابتدا قرار بود که این فیلم بعد از جشنواره فیلم فجر اکران شود ولی هفته پیش شورای صنفی نمایش، تصمیم گرفت که این فیلم در دل جشنواره به نمایش در بیاید و به نوعی این فیلم از بین برود و سینما نداشته باشد و تا اینکه بشود بعد از آن، فیلم آقای مجیدی را اکران کنند.»

 

اما این دعوا سوی دیگری هم دارد. همایون اسعدیان رییس شورای نمایش امروز در گفت و گو با روزنامه شرق در این باره توضیح داده است.

 

او گفته است: «واقعیت این است که طبق آیین‌نامه شورای صنفی، فیلم «من یک ایرانی‌ام» که با سرگروه سینمایی «کوروش» قرارداد اکران بسته بود، باید چهارشنبه گذشته اکران خود را آغاز می‌کرد، چون قرار بود بعد از فیلم «خانه کاغذی» به نمایش عمومی درآید. معمولا هم اکران فیلم‌ها بعد از رسیدن کف فروش فیلم قبلی صورت می‌گیرد؛ به‌طورمثال سال گذشته فیلم «قهرمانان کوچک» در ابتدا برای دوهفته قرارداد بسته بود، اما به دلیل فروش خوب آن، اکرانش تا شش هفته به طول انجامید. به همین دلیل اکران فیلم بعدی آن؛ یعنی «قاتل اهلی» به عقب افتاد. حالا هم بعد از پایان فروش «خانه کاغذی»، ‌فیلم «من یک ایرانی‌ام» باید در چهارشنبه گذشته اکران می‌شد و آقای نجفی از اکران آن سر باز زد.»

 

اسعدیان در ادامه توضیح داد: «بنابراین طبق آیین‌نامه، اگر هر فیلمی بنا بر دلایل غیرموجه از اکران خودداری کند، اکران آن یک سال به تعویق می‌افتد.» اسعدیان تاکید کرده است که «من از شکایت آقای نجفی استقبال می‌کنم و حاضر به پاسخ‌گویی در هر دادگاهی هستم.»

 

او همچنین در گفت و گویی دیگر از ادبیات احمد نجفی انتقاد کرد و افزود: «با توجه به ادعاهای آقای نجفی ،خواهان این هستیم که ایشان اثبات بکنند که ما برخلاف آیین نامه شورا رفتار کردیم. ادبیات ایشان بگونه‌ای است که به شخصه این ادبایت لومپنی را بلد نیستم.»

 

در همین حال به گزارش مهر پس از این اتفاقات محمد مهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی در پی اعتراض احمد نجفی تهیه کننده و بازیگر سینما خواستار پیگیری عملکرد شورای صنفی نمایش شد.

 

این ماجرای دعوای صنفی نجفی بود، اما پیشینه حاشیه های سیاسی نجفی باعث شد این دعوا رنگ دیگری به خود بگیرد.

 

احمد نجفی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایراناحمد نجفی و دادن یک کاغذ به اسفندیار رحیم مشایی در یک همایش

نجفی و رفاقت با احمدی نژاد

از وقتی که این دعوا آشکار شده است برخی رسانه های سابقه نزدیکی نجفی با دولت محمود احمدی نژاد را یادآور شدند.

 

روزنامه شرق در این باره نوشت: «با مشاهده این ویدئو، ناخودآگاه تماشاگر یاد رفتارهای احمدی‌نژاد و یاران او می‌افتد و اخیرا هم دوستان و حلقه نزدیک به او موسوم به «فرقه زنبیلیه» در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) تحصن کردند. حالا هم احمد نجفی که روزگاری در کنار احمدی‌نژاد به دفاع از عملکرد او می‌پرداخت، با ادبیات خاص جانبدارانه و تهاجمی هم می‌خواهد به تحصن دست بزند؛ رویه‌ای که ظاهرا دارد به سنت تبدیل می‌شود و از مرزهای قانونی عبور می‌کند.»

 

احمد نجفی شوشتری متولد سال ۱۳۲۷ در خرمشهر است. او در سال ۱۳۵۲ پس از اخذ دیپلم راهی آمریکا شد. وی در رشته طراحی صحنه تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رساند.

 

او در سال ۱۳۵۹ معاون شبکه دو سیما شد.

 

او بازیگر نقش کاراگاه علوی در تلویزیون بود. سریالی که در زمان خودش محبوب پربیننده شد. درهمان اوج سالهای محبوبیت نجفی در تلویزیون او ناگهان ممنوع الکار شد.

 

احمد نجفی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایرانبازی نجفی در سریال کاراگاه علوی

نجفی درباره ممنوع الکاری خود توضیح داده است: «در تلویزیون و بعد سینما حدود، ۱۵ یا ۱۶ سال پیش [حدود سال ۷۶] و در عین ناآگاهی و این که به چه دلیل ممنوع الکار شدم. مرا متهم کردند که با یک شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان به نام پی.دی. اف مصاحبه کرده‌ام.»

 

او در سال ۹۱ در گفت و گویی با روزنامه جام جم درباره چگونگی پایان یافتن دوران ممنوعیتش اظهار کرد: «از وقتی دیگه آقای احمدی‌نژاد آمد خدا را شکر بحث ممنوع الکاری در سینما کنار گذاشته شد خداییش این را باید بگویم، چند نفر بازیگر معروف سینما بودند، ایشان جلوی همه ما رسما دستور دادند که اینها از ممنوع الکاری دربیایند، آقای احمدی‌نژاد گفت این چه کاری است؟ ما این همه پول خرج می‌کنیم مردم بروند سرکار شما، ممنوع الکار می‌کنید؟»

 

اما او چندی پیش با حضور دربرنامه دورهمی روایت تازه از ممنوع الکاری خود ارائه کرد و با بیان این که ممنوع الکاریش ابدا توسط احمدی نژادرفه نشده است، افزود: «بعد از کار «کارآگاه علوی» بدون هیچ دلیلی که حداقل خودم بدانم، ممنوع الکار شدم و به همین سبب گفتم اگر کسی به من دلیل آن را توضیح ندهد، هر کاری می‌کنم. یک روز لباس جنگ پوشیدم و پوتین پا کردم. در مسیر خدا را شکر آقای ضرغامی را دیدم. او من را به اتاقش برد و من را آرام کرد. بعد از آن اتفاق حدود ۳ یا ۶ ماه بعد آقای شمقدری، ساخت طوفان برای فیلم طبس را شروع کرد. ممنوع الکاری من در واقع قبل از دولت پیشین و با تولید فیلم شمقدری رفع شد.»

 

احمد نجفی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد پایه اصلی تمام فعالیت های سینمایی در کشور بود. او در دولت دوم محمود احمدی نژاد با حکم وزیر ارشاد به عضویت در شورای عالی سینما درآمد. اعضای این شورا به این صورت بود: «داوود میرباقری، مسعود جعفری جوزانی، احمد نجفی، جمال شورجه، مسعود ده نمکی و محسن علی اکبری.»

 

از اقدامات جنجالی دیگر نجفی می توان به حضورش در جشن پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ۱۳۸۸ اشاره کرد، در تصاویر تلویزیون او پشت سر محمود احمدی‌نژاد دیده می‌شد. در این جشن احمدی‌نژاد مخالفان خود را خس و خاشاک نامید. پس از آن نجفی همچون برخی همکارانش از جمله محمد رضا شریفی نیا مغضوب بخشی از جامعه ایران شد.

 

مشهور شده بود که او نورچشمی "احمدی نژاد" است. نجفی سال ۹۱ در گفت و گو با جام جم در پاسخ به این سوال که "آیا نورچشمی دولت احمدی نژاد است"؟، گفت: «من نیازمند نورچشمی بودن نیستم. من نیازمند پول کسی نیستم. از پول هم بدم نمی‌آید ولی باید در بیاورم. خودم باید در بیاورم. مگه بیل به کمرم خورده که نورچشمی یک نفر و یک دولت باشم؟ دولت‌ها می‌آیند و می‌روند اتفاقا در شورای عالی سینما عده‌ای هستند که نور چشمی‌تر هستند خیلی هم خوب است چه مانعی دارد که رئیس‌جمهور این مملکت یک هنرمند خوب را نور چشمی بکند؟»

 

او در گفت و گو اخیر با مهران مدیری نیز تاکید کرده است که ابدا نورچشمی احمدی نژاد نبوده است اما به درخواست احمدی نژاد و وزیرش به شورای عالی سینما رفته است.

 

احمد نجفی پیش از انتخابات سال ۸۴ زمانی که محمد باقر قالیباف فرمانده نیروی انتظامی بود او را به برنامه تلویزیونی صندلی داغ دعوت کرد و با پرسش هایش قالیباف را متاثر کرد و به گریه انداخت. گریه هایی که بعدها در جریان انتخابات سال ۸۴ مورد استفاده تبلیغاتی قرار گرفت.

 

احمد نجفی جدا از حاشیه های سیاسی اش زمانی تلاش کرد که مستقیما وارد گود سیاست شود. او سال ۹۲ نامزد انتخابات شورای شهر تهران شد، این بازیگر سینما اعلام کرده بود که به صورت مستقل وارد انتخابات شده است و برای ترافیک تهران و ایجاد فضای فرهگی در شهر برنامه دارد. او نتوانست آرای لازم را برای حضور در شورای شهر کسب کند.

 

 

fararu.com
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش