پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۲ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۹۳۵
سیاست داخلی

احمد توکلی:

جمهوری اسلامی توان مقابله با تهدیدهای نظامی را دارد اما اگر با فساد مقابله نشود او را ساقط می‌کند

احمد توکلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مخاطب اصلی امر به معروف و نهی از منکر حکومت است، گفت: با وجود نهادهایی همچون دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و موارد مشابه آنها، امر به معروف و نهی از منکر از دوش مردم برداشته نمی شود.

احمد توکلی در گفت و گو با جماران، درخصوص سخنان روز پنجشنبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر شکایت مردم از فساد و تبعیض و در پاسخ به سوالی در مورد مسئولیت نهادهای مدنی در مقابله با فساد اظهار داشت: متأسفانه فساد چنان شیوع پیدا کرده که همه مردم از آن تجربه دارند. یعنی یا به طور مستقیم تحت فشار فاسدها امور خودشان را تنظیم می کنند و یا اطرافیان آنها وارد این قضیه می شوند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: فساد دشمن دین، اخلاق، رشد، پیشرفت، همبستگی و عدالت اجتماعی است و اگر با آن مقابله نشود حتی ممکن است موجب سرنگونی جمهوری اسلامی شود. جمهوری اسلامی توان مقابله با تهدیدهای نظامی را دارد اما اگر با فساد مقابله نشود او را ساقط می کند؛ چون صلاح و عقلانیت باید باشد تا هر قومی باقی بماند. در روایت داریم که حکومت با کفر می ماند ولی با ظلم نمی ماند.

 

وی یادآور شد: حضرت امام فرموده بودند که وقتی مبارزه با فساد فراهم شود فریادها و بلکه نعره ها سر خواهیم داد. راه نجات مبارزه منصفانه و بدون ترحم با عوامل فساد است. در دهه هشتاد متأسفانه مسئولین به دستورات رهبری که دستوردین و عقل است، عمل نکردند و حالا با این صراحت حکم حکومتی دادند و امر کردند و باید تبعیت شود.

 

توکلی تأکید کرد: اگر کسی حتی به اسلام کاری ندارد برای کشور خود باید با فساد و ظلم مبارزه کند. چون وقتی نظام جمهوری اسلامی آسیب ببیند دشمنان قسم خورده ملت اجازه نمی دهند که ایران یکپارچه باقی بماند. امام فرمود اگرنظام جمهوری اسلامی آسیب ببیند اسلام پانصد سال عقب می افتد.

 

وی در مورد وظیفه نهادهای مدنی و رسانه ها در پی سخنان مقام معظم رهبری گفت: جهت گیری احکام اسلام نشان می دهد که اسلام نظارت رسمی حکومت بر خودش را وضع کرده ولی کافی نمی داند. چون امر به معروف و نهی از منکر بر همه افراد واجب و مخاطب اصلی امر به معروف و نهی از منکر حکومت است.

 

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: امام حسین(ع) اولا انگیزه قیام خود را امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد و ثانیا در خطبه هایی که در راه کربلا می خواندند فرمودند که برپایی هر کدام از احکام اسلام مشروط به برپایی امر به معروف و نهی از منکر است. امر به معروف و نهی از منکر به معنای مشارکت تک تک مردم در تصحیح روش حکومت است و نظارت عمومی را وضع کرده است. یعنی اینکه بگوییم ناظر کار خودش را انجام می دهد نافی انجام وظیفه تک تک مردم برای امر کردن حکومت به کارهای لازم و نهی کردنش از کارهای بد نمی شود.

 

وی تصریح کرد: یعنی با وجود نهادهایی همچون دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و موارد مشابه آنها، امر به معروف و نهی از منکر از دوش مردم برداشته نمی شود. اسلام با وضع این مهم دارد به مردم می گوید که دستگاه های رسمی نظارت، کفایت نمی کنند. الآن کشورهایی که پیشرفته تر از ما هستند و با فاسد مبارزه می کنند به همین نتیجه رسیده اند و نظارت عمومی را برقرار کرده اند. چون در وضعیت امروز، به خاطر وسعت جوامع و پیچیدگی مسائل امر به معروف و نهی از منکر کمرنگ تر است، طبق فتوای مراجع عظام از جمله امام اگر امر به معروف و نهی از منکر مؤثر نباشد یارگیری واجب است؛ یا تشکیل نهادهای مدنی واجب است تا جلوی انحرافات را بگیرند.

 

توکلی با بیان اینکه نقش نهادهای مدنی کاملا شرعی و مبتنی بر احکام اسلام است، افزود: اگر کسی نماز می خواند ولی امر به معروف و نهی از منکر را انجام نمی دهد یک واجب فردی را انجام می دهد و یک واجب اجتماعی که ضامن برپا شدن بقیه فضائل است را از دست می دهد و پیش خدا مسئول است. به همین دلیل ما می گوییم امر به معروف و نهی از منکر باید صورت بگیرد و همه باید قیام کنند تا بشود با فساد در جامعه مبارزه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه مسأله شفافیت نکته مهم دیگری است، افزود: اگر شما بخواهید امر به معروف و نهی از منکر کنید باید بدانید که آن کار معروف و یا منکر است و بعد بگویید که از منکر نهی می کنم. پس باید تمام جهت گیری ها و تصمیمات حکومت شفاف باشد که اگر اشکالی در آن هست مردم با آگاهی از این اشکال امر و نهی کنند. پس همان طور که وضو مقدم بر نماز واجب است، شفافیت مقدمه امر به معروف و نهی از منکر است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهیم شفافیت را تأمین کنیم یک سر آن حکومت است که ادعای دینداری و اسلامی بودن می کند؛ پس باید برای انجام واجبات شرایط را مهیا کند و اطلاعات دهد. از طرف دیگر رسانه ها باید آزادانه، با سلامت و صادقانه این مسائل را زیر ذره بین قرار دهند و اطلاعات جمع آوری کنند و در اختیار مردم بگذارند و مردم هم با دانش و بینش به قضاوت در مورد رفتارها بنشینند و امر به معروف و نهی از منکر میسر شود.

 

وی با تأکید بر اینکه مسئولین ما باید دارای شرح صدر باشند، افزود: اولین وظیفه حکومت این است که انجام واجبات الهی را تسهیل و محرمات الهی را سخت کند. اگر مسئولی که ادعای اسلام می کند اطلاعاتی دارد و دریغ می کند مثل این است که آب دارد و از کسی که می خواهد وضو بگیرد دریغ کند. شفافیت باید از طرف مسئولین شروع شود و به دست رسانه های آزاد به گوش و چشم مردم برسد.

 

توکلی یادآور شد: دنیای امروز به همین احکام اسلامی رسیده است و بدان عمل می کند و اینکه ما با ادعای اسلامی بدان عمل نکنیم خیلی واویلا است. البته وقتی آزادی و امر به معروف و نهی از منکر حاصل شود خطا هم رخ می دهد. یعنی ممکن است رسانه ای به غلط یک خبر را پخش کند که باید از او توضیح بخواهند. اگر این کار را انجام دهیم، با کمک رسانه های آزاد و سازمان های مردم نهاد پاک و مصمم می توان در حل این مشکلات گام های موثر برداشت.

 

وی در پاسخ به سؤالی در مورد عملکرد قوای مختلف در مبارزه با فساد، گفت: من راضی نیستم. اهمیتی که برای این موضوع لازم است را به آن نمی دهند و دائما در مقام دفاع هستند. من نمی‌گویم از دستگاه های خودشان دفاع نکنند. دفاع از کسی که کار می کند و زحمت می کشد هم خودش یک معروف است. ولی آنقدر که به دفاع از دستگاه خودشان می پردازند، نصفش هم به منافع اسلام و مبارزه با فساد نمی پردازند.

 

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت وعدالت گفت: وقتی ما به عنوان دیده بان شفافیت به دولت و قوه قضائیه نامه نوشتیم، رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائیه استقبال کردند و قول دادند اعلام جرم هایی که دیدبان شفافیت مطرح می کند را در دادگاه رسیدگی کنند. البته وقتی نامه ای به رئیس جمهوری می نویسم دستور رسیدگی می دهند. اما واقعیت این است که کار پیچیده تر از این حرف ها است. باید همت بیشتر به خرج دهند و از نظارت های مردمی پشتیبانی کنند تا کارها به سرانجام برسد.

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش