کار به جایی رسیده که محمدرضا باهنر به عنوان یکی از معتمدان نظام میگوید: «مقامات قضائی گفتهاند که برای برخورد با احمدینژاد آمادگی وجود دارد و بهاندازه کافی هم جرم مرتکب شده است ولی شرایط برخورد باید فراهم شود» و از سوی دیگر سردار محمدرضا نقدی احمدینژاد را به عذرخواهی فرامیخواند اما دریغ از یک حرکت احمدینژاد که نشانی از پشیمانی و عذرخواهی داشته باشد. تنها نامه او به رهبری نبود که حاشیهساز شد، تحصن یارانش، زنبیل قرمز بقایی، اظهارات مشایی، همه و همه زمینهسازی برای مطرح شدن نام احمدینژاد بوده است.
اکنون نوبت نامهای است که او به مقام معظم رهبری نوشته و درخواستهایی را مطرح کرده که ارتباطی با او و جایگاهش نداشت. دیروز معاون فرهنگی سپاه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: رهبر انقلاب فرمودند که باید از ملت به علت برخی بیعدالتیها پوزش بخواهیم. برخی بهجای اینکه به دنبال اصلاح باشند به جایگاه انتقاد رفتهاند، اما باید بگوییم مسئولان باید از مردم پوزش بخواهند نه کسی که شب روز خود را برای عدالت گذاشته است. به گزارش مهر، سردار نقدی تصریح کرد: آنهایی که به اسم عدالت به مسئولیت رسیدند و مقابل اجرای قانون، برای اطرافیان خود میایستند باید عذرخواهی کنند.
روایت باهنر
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین که شاید در انتخابات ۸۴ مانند دیگر اصولگرایان حامی احمدینژاد بود، گفت: مقامات قضائی گفتهاند که برای برخورد با احمدینژاد آمادگی وجود دارد و بهاندازه کافی هم جرم مرتکب شده است ولی شرایط برخورد باید فراهم شود.
محمدرضا باهنر ضمن اشاره به تحرکات سیاسی رئیسجمهور سابق در ماههای اخیر اظهار کرد: حرکات احمدینژاد دارد یک مقدار تند میشود. این حرکات ابتدا به بهانه عملکرد برخی قوا بود اما الان به سمت ایرادگرفتن از کلیت نظام میرود. وی ادامه داد: فقط میتوانیم بگوییم که در آخر مسیر، پرت نشویم و انشاءا... عاقبت همه ما ختم به خیر شود. باهنر ضمن اشاره به ناامنی اخیر در پاسداران تهران تصریح کرد: برخی رسانهها از واژه دراویش استفاده کردند در حالی که دراویش شعب زیادی دارند و با هم اختلاف نیز دارند و بهتر است به جای استفاده از واژه دراویش، از واژه دواعیش استفاده کنیم.
در زمان صدارت خودتان میگفتید
از سوی دیگر علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم روز گذشته در یادداشتی آورد: «آقای احمدینژاد در نامه اخیرش به مقام رهبری بر انجام اصلاحات تاکید کرده است. موضوعات شایسته اصلاح چنان که از مضمون نامه ایشان برمیآید به این شرح است:
۱- قدرت و اختیارات بسیار گسترده و بیبدیل رهبری
۲- دفتر مقام رهبری
۳- انتخابات ریاستجمهوری و مجلس شورای اسلامی که باید بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالتهای نهادهای نظامی و امنیتی باشد.
۴- قوه قضائیه، که باید رئیس آن فورا تغییر کند و مرجعی مستقل برای رسیدگی به شکایات مردم از این قوه تعیین و معرفی شود.
۵- زندانیان سیاسی، که باید آزاد شوند. چند نکته قابل ذکر است:
الف- برای محدود شدن اختیارات رهبری نیاز به تغییر قانون اساسی است که البته در نامه آقای احمدینژاد هم به آن اشاره شده است.
ب- اصلاح دفتر مقام رهبری - که ظاهرا مقصود آقای احمدینژاد کوچک شدن آن است – مربوط به خود مقام رهبری و مجلس خبرگان رهبری است.
ج- درخواست برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و مجلس بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی، مفهوم مخالف آن این است که در انتخاباتهای اخیر، خصوصا در سالهای ۸۴ و ۸۸ که آقای احمدینژاد در متن قضایا بوده است، مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی وجود داشته است.
سوال این است که اگر چنین چیزی واقعیت دارد چرا ایشان در همان زمان این موضوع را اعلام نکردند؟ آیا اعلام امروز ایشان به معنی تهدید قوه قضائیه نیست که مثلا اگر بقایی و سایر دوستان را مجازات کنید یا پروندههای خود من را به جریان بیندازید، حقایقی را افشا خواهم کرد، تا قوهقضائیه منصرف شود؟
د- تعیین و معرفی مرجعی مستقل برای رسیدگی به شکایات مردم از قوه قضائیه نیز نیازمند تغییر قانون اساسی است. ه- درخواست آزادی زندانیان سیاسی و سخت نگرفتن به منتقدان نیز چیزی است که بسیاری از مصلحان جامعه بارها اعلام کردهاند و البته آقای احمدینژاد هم حق دارد آن را اعلام کند اما باید بداند که بسیاری از زندانیان سیاسی به خاطر حوادث سال ۸۸ و پس از آن زندانی شدهاند؛ حوادثی که آقای احمدینژاد سلسلهجنبان آن بود. در مجموع به آقای احمدینژاد باید گفت بسیاری از پیشنهادات شما درست است اما بهتر آن بود که اینها را در زمان صدارت خود و لااقل قبل از بازداشت دوستانتان و مطرح شدن پروندههای خودتان میگفتید تا شائبه «کلمه حق یراد بها الباطل» در اذهان تداعی نشود و خلاصه به قول شاعر: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟»
معامله با احمدینژاد پرهزینه است
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی درباره احمدینژاد گفت: من تصورم این است که معامله با احمدینژاد در وضع کنونی یک معامله پر هزینه است و حتما کسانی که وارد معامله با ایشان شدند نه تنها سود نمیکنند بلکه وارد یک بازی باخت باخت شدهاند. معتقدم که این بازی برد-برد نیست بلکه دو سرباخت است هم برای او و هم با کسانی که با او مدارا میکنند. رجایی ادامه داد: پیش از این بزرگان کشور از جمله مرحوم آیتا...هاشمی رفسنجانی درباره احمدینژاد پیشبینیهایی کرده بودند و من هم در این باره قبلا گفته بودم که او یک بنیصدر کوچولوست.
این فعال سیاسی گفت: به نظر من سیستم و نظام باید احمدینژاد را از حالت طلبکار بودن بیرون بیاورد و به موضع بدهکاری ببرد و واهمه نداشته باشد که ایشان بخواهد به رسم سابق پردهدری و افشاگری کند. به قدر کافی از دوره استانداری، شهرداری و هم ریاستجمهوری او تخلفاتی وجود دارد که باید به این تخلفات رسیدگی شود. رجایی ادامه داد: به نظر من دوره مدارا با احمدینژاد با نامه اخیرش تمام شده است. احمدینژاد پیشنهاد برهم زدن وضعیت موجود را داده است که این پیشنهاد مبنای حقوقی ندارد و با عقل سلیم هم سازگار نیست. از نظر من میتواند برای ایشان لقب محمود مطرود و محمود مردود را به کار گرفت. او نمره مردودی گرفته است و میخواهد این نمره را به نمره قبولی تبدیل کند و معلوم است شدنی نیست.
- 16
- 2