پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۹۴۸
سیاست داخلی

ابطحی: جامعه ایرانی در حال جابجا شدن از مرد سالاری به سمت قدرت گرفتن زنان است

محمد علی ابطحی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
محمد علی ابطحی معاون پارلمانی دولت اصلاحات در خصوص جنبش و فعالیت های زنان که این روزها پررنگ تر شده است، گفت: در حال حاضر مدیران حاکمیتی که در حوزه زنان فعالیت می کنند را دنباله رو جنبش زنان می دانم و نه طراح و مبتکر برای این جنبش ها و این مدیران اساسا فهم اینکه جامعه چه چیزی از آنها مطالبه می کند، را ندارند.

عضو مجمع روحانیون مبارز در گفتگو با عصر ایران، گفت: پیش بینی من این است موضوعی که می تواند  آینده انقلاب اسلامی و آینده ایران را ترسیم کند، موضوع زنان است. این موضوع چند دلیل بنیادی دارد. اولین دلیل سطح سواد زنان ماست. نزدیک به دو دهه است که ایشان در کنکور بیشترین تعداد قبولی را به خود اختصاص می دهند، همزمان در جامعه نقش های متعددی را به عهده گرفته اند و در حقیقت سازماندهی و شکل دهی آینده ایران به دست زنان خواهد بود.

 

ابطحی خاطرنشان کرد: این شکل دهی آینده نه به دست زنان بلکه باید گفت به دست زنان با سواد در اجتماع ایجاد خواهد شد. طبیعتا وقتی نقش زنان در شرایط کنونی هم در خانواده و هم در اجتماع به مرحله بازدهی خود رسیده، طبیعی است که تاثیر گذاری غیر قابل انکاری در آینده ایران خواهد داشت.

 

وی افزود: صرف وجود زنان با سواد اهل اندیشه که طبیعتا به دلیل زن بودن با احساس نیز همراه است، خود به خود منجر به شکل گیری یک جنبش مدنی بزرگ بدون هیچ فعالیتی شده است. این اتفاق بسیار مهمی است در میان حاکمیت و هر کسی که می خواهد در ایران به مسائل سیاسی و اجتماعی کشور توجه کند باید بداند در حقیقت آینده سیاسی ایران را همین زنان تعیین خواهند کرد. یک نگاه ساده به وضعیت زنان در ایران نشان می دهد که زنان هم با سواد شده اند و هم با تفکرات خود مدیریت جامعه را به دست گرفته اند.

 

ابطحی با اشاره به اینکه به همین دلیل من جامعه ایرانی را در حال جابجا شدن از مرد سالاری به سمت قدرت گرفتن زنان می بینم تصریح کرد: جنبش های موردی هم که توسط زنان صورت گرفته نیز به این ماجرا کمک می کند اما اگر به صورت رادیکال تبدیل شود شاید به حرکت کلی زنان در اجتماع آسیب وارد کند. اتفاق خیلی مهمی که در حوزه زنان و مردان جوان رخ داده این است که عواملی به غیر از حاکمیت برای تغییر آن تاثیر داشته است.

 

وی اضافه کرد: یعنی جامعه زنان منتظر این نبودند که حاکمیت یکسری حقوق را به آنها عطا کند. یک مدلی از زندگی مدرن محترمانه به صورت عمومی در جامعه شکل گرفته است که این مدل در مقیاس جهانی نیز در جامعه زنان وجود دارد ولی با هوشمندی این مدل ایرانیزه شد و با تمدن ایرانی و اسلامی نیز تداخل داشته است. فضایی بوجود آمده یک فضایی است که زنان خودشان بدست آورده اند و اینطور نبوده، منتظر بنشینند که حاکمیت این فضا را به آنها بدهد.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب تشریح کرد: من در بسیاری از مسائل مربوط به جنبش زنان، مدیران حاکمیتی که در حوزه زنان فعالیت می کنند را دنباله رو جنبش زنان می دانم و نه طراح و مبتکر برای این جنبش ها و در بسیاری از موارد این مدیران اساسا فهم اینکه جامعه چه چیزی از آنها مطالبه می کند، را ندارند.

 

وی اظهار کرد: نکته قابل توجه در این حرکت اجتماعی زنان همین فهم بالای آنها و انتخاب بر اساس تصمیمات خود جامعه زنان و جوانان است. دلیل دیگر این موضوع فضای مجازی است که همه اطلاعات چه خوب و چه بد از تمام نقاط جهان در اختیار نسل جوان قرار دارد که این موضوع تاثیر بسیاری بر شیوه زندگی این نسل دارد.

 

ابطحی ضمن اشاره به اینکه: قشر جوان مطالبات خودشان را به صورت علنی انجام می دهند تاکید کرد: در موضوع اخیر یعنی همین لغو حجاب اجباری این هوشمندی باید وجود داشته باشد که یک مرتبه در مرحله افراط "نه به حجاب قرار نگیرد" چون ممکن است قشر های مختلف اجتماع را مقابل هم قرار دهد و به همین دلیل به "نه به حجاب اجباری" تبدیل شده است.

 

رییس دفتر رییس جمهور اصلاحات بیان کرد: این یک گام بسیار مهم است چرا که اگر مطالبه آنها "نه به حجاب بود" در مقابل خیل عظیمی از معتقدین به حجاب قرار می گرفتند. به هر حال در جامعه ایرانی نمی توان افرادی را که معتقد به حجاب هستند را نیز نادیده گرفت اما وقتی مطالبه آنها نه به حجاب اجباری باشد قطعا بسیاری از زنان با حجاب کشور هم طرفدار "نه به حجاب اجباری" خواهند بود تا بدین شکل مشخص شود، کسانی که حجاب را انتخاب کرده اند بر اساس خواست خودشان بوده است و این یک اجبار اجتماعی نبوده است.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش