چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۳۸ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۷۲۴
سیاست داخلی

عبدالله نوری:

رفع حصر برای مردمی که نان شب ندارند، اولویت نیست

عبدالله نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: برای مردمی که نان شب ندارند، دغدغه‌هایی مانند رفع حصر کمتر مطرح است و هیچکس انتظار ندارد کسی که چند جوان بیکار در خانه دارد، اولویتش رفع حصر باشد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام عبدالله نوری در دیدار با جمعی از دبیران و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، در پاسخ به سئوال برخی دانشجویان که معتقد بودند اصلاح ‏طلبان ‏به ‏جای ‏قرار ‏گرفتن در جایگاه منتقد وضع موجود، تبدیل به بخشی از وضع ‏موجود شده‌اند ‏و به ‏‏همین دلیل اثرگذاری ‏خود را در جامعه از دست داده‌اند، ‏گفت: با وجود ‏نقدهایی که وجود دارد، ‏از تصمیماتی که ‏شورای عالی ‏با محوریت جناب آقای خاتمی تا کنون گرفته است حمایت می‌کنم. البته ‏ممکن است ‏نقدهایی ‏‏داشته ‏باشم و معتقد هم نیستم که اصلاح طلبان، هیچ اشتباهی ندارند.

 

وی افزود: توجه داشته ‏باشید که در ارتباط با انتخابات مجلس دهم، اصلاح ‏طلبان از بین ‏‏افرادی که رد صلاحیت ‏نشدند، به لیست امید ‏رسیدند. فضای مجلس ششم که تحت ‏تأثیر شرایط ‏‏دوم خرداد ۱۳۷۶ شکل گرفت با مجلسی ‏که اصلاح طلبان، تن به ‏حداقل ها دادند ‏متفاوت ‏است و ‏طبیعتا با دارایی حداقلی هم نمی توان ‏انتظار ‏حداکثری داشت.

 

نوری تاکید کرد: امروز تمامی تلاش جریان اصلاحات جلوگیری از اتفاقات ‏خطرناکی است که ‏می تواند برای کشور و مردم بحران آفرین باشد. از همین رو ‏خواستار انجام اصلاحات ‏اساسی در کشور است، اما بخش هایی از حاکمیت با اقداماتی که انجام ‏می دهد یأس جدی در ‏‏جامعه ایجاد ‏می کند. امروز ‏آنچه بیش از همه ‏‏اهمیت دارد، نجات کشور از بحران های قابل ‏پیش بینی و ‏غیرقابل پیش بینی است.‏ ‏نگرانی جریان اصلاحات این است که نه تنها برای کاهش تهدیدها کوششی نمی شود ‏بلکه بسیاری از اقدام‌ها یا اظهار نظرها، تهدیدها را تشدید می‌کند.

 ‎

وزیر کشور دولت اصلاحات اضافه کرد: به عنوان نمونه همان گونه که از سوی آمریکا و اسرائیل و دیگر دشمنان منطقه‌ای برای ‏آسیب زدن به منافع ایران تلاش می شود، از ‏سوی جریانات تند و افراطی داخلی هم دانسته یا ندانسته اقدامات ضد منافع ملی انجام می شود و گاه دیده می شود توسط اقدامات افراد غیر مسئول، روابط ‏دیپلماتیک حتی با کشورهای دوست به مخاطره می افتد.

 

وی گفت: درباره بسیاری از تصمیم هایی که با منافع کشور در ارتباط مستقیم است به ویژه در سیاست خارجی و روابط بین المللی و منطقه‌ای برای مردم توضیح اقناعی ارائه نمی‌شود و این‌ها می‌تواند برای ‏امنیت کشور خطر آفرین باشد.

 

نوری تصریح کرد: ‏شما به عنوان جوانان دانشجویی که دغدغه دارید، به ‏عنوان ‏نظر ‏مشورتی بگویید که در این ‏شرایط ‏پیچیده ی کشور و منطقه، جریان اصلاحات ‏برای ‏نجات ایران چه اقدامی انجام دهد؟

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: آیا عاقلانه است که در مقابل چنگ و دندان ‏نشان دادن ‏ترامپ و ‏دوستانش که به احتمال ‏زیاد درصدد تجزیه ایران ‏هستند یا براندازان ‏خارج نشین که ‏کسی نمی داند ‏چه در سر ‏دارند، ساکت بود؟ و آیا در ‏این ‏شرایط بحرانی، عقلانی است که اصلاح طلبان هیچ ‏اقدام اصلاح گرایانه و بهبود خواهانه ای انجام ندهند؟

 

وزیر کشور دولت اصلاحات با ستایش از روحیه انتقادگری دانشجویان، گفت: "خوشبختانه رئیس جمهور محترم در ‏بیاناتش ‏‏از نقد استقبال کرده و به همین دلیل همه نقدها ‏به ‏سمت دولت متوجه شده ‏است. ‏امروز مسائل و چالش ‏‏های اقتصادی و ‏معیشتی مردم از اهمیت ویژه برخوردار است اما ‏اینکه همه ‏نقدهای ‏‏اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ‏به انتقاد از وضعیت اقتصادی و ‏‏معیشتی محدود ‏شود، ‏برای کمرنگ کردن سایر نقدها و به ‏حاشیه بردن نقد و نظارت بر ‏عملکرد سایر دستگاه ‏ها ‏و ‏نهادهایی است که عمدتا نزد مردم، غیر پاسخگو هستند.

 

نوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز کشور به بحران های مهمی‏ ‏گرفتار است. به عنوان مثال چنانچه ‏در کوتاه زمان برای ‏بحران آب ‏فکری اساسی نشود،‏ معضل کمبود منابع آبی در کشور و عدم ‏مدیریت درست آن به تنهایی می تواند تهدیدی جدی باشد. بحران ‏‏محیط ‏زیست که ایران را به سمت بیابان شدن ‏پیش می‌برد کمتر از معضل آب ‏نیست، ‏بلکه ‏هر دو ‏با یکدیگر در ارتباط اند. با بودجه های دولتی که در مقام اجرا و عمل ۹۵ درصد ‏آن جاری ‏است و کمترین امکان ‏برای بودجه ‏عمرانی وجود دارد و شرکت های دولتی ‏که با کمبود نقدینگی تا نیروی انسانی مازاد و ده‌ها مشکل گوناگون مواجه اند و بخش خصوصی ‏که در ارتباط با سرمایه گذاری خود احساس امنیت نمی کند چگونه می توان در جهت ‏توسعه گام برداشت؟

 

نوری ادامه داد: "برای مردمی که نان شب ندارند، دغدغه هایی حتی مانند رفع ‏حصر ‏‏‏کمتر مطرح ‏است، هیچ کس انتظار ندارد کسی که چند جوان بیکار در ‏خانه دارد، اولویت ‏‏اولش ‏رفع حصر باشد، اما ‏جای سوال است که وقتی ‏مسئولان کشور می دانند ‏‏مشکلات جدی ‏و پیچیده و بزرگی در کشور وجود دارد، ‏ایجاد محدودیت ‏برای آقای خاتمی و تداوم ‏‏حصر "آقایان مهدی کروبی، میرحسین موسوی و خانم رهنورد"، چه ‏‏کمکی به رفع ‏مشکلات و بحران های اساسی کشور می کند؟

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود فسادهای گسترده در ‏کشور و علت عدم برخورد جدی و ریشه‌ای با آن و موضع اصلاح طلبان در برابر ‏‏‏مفاسد اقتصادی و ‏سیاسی، بیان کرد‏‎:‎‏ بی تردید فساد، تبعیض و بی عدالتی به ‏‏ویژه در ‏اشکال اقتصادی و سیاسی آن، از بحران‌های ‏‏مهمی است ‏که کشور را تهدید ‏‏می‌کند و بی ‏‏‏اعتمادی عمومی را در پی ‏داشته ‏است. این بحران‌ها بیش از هر چیز ‏‏می‌تواند از ‏‏‏‏نهادهایی سرچشمه بگیرد که بدون نظارت ‏و پاسخ گویی ‏‏قانونمند، قدرتی ‏‏فراقانونی ‏دارند و ‏از انواع امتیازات و رانت‌ها برخوردارند.

 

وی افزود: مهار این بحران‌ها در گرو رسانه های ‏آزاد و دستگاه قضائی سالم است که نگرانی از برخورد با نهادهای ‏‏قدرتمند نداشته باشد. ‎‏‏‏

 

نوری افزود: پیشنهاد می کنم که موضوع رسیدگی ‏‏به دارایی تمامی مسئولین دستگاه های ‏اجرایی، قضایی، قانونگذاری، نهادها و دستگاه ‏‏های دیگر اعم از لشکری و کشوری و همه ‏ارگان هایی که به نوعی در ارتباط با حاکمیت ‏‏بوده اند و از امکانات عمومی و بیت المال بهره برده اند و ‏تمامی وابستگان آن ها از آغاز ‏‏انقلاب تاکنون برای یکبار و بگونه‌ای شفاف، علنی و البته غیرجناحی و باندی رسیدگی و در ‏اختیار مردم قرار گیرد. در ‏این ‏راستا حتی می توان از مردم نیز برای جمع آوری اطلاعاتی که ‏احیانا از طرق عادی غیر‏قابل ‏دسترسی باشد، کمک خواست.

 

وزیر کشور دولت اصلاحات در ادامه  گفت که وقتی اسم رفراندوم و مراجعه به رأی مردم در موضوعات اختلافی به میان می آید نباید با واکنش تند روبرو ‏شود.

 

نوری تاکید کرد: مرحوم امام خمینی در سخنان معروف سال ۱۳۵۷ در بهشت زهرا، به وضوح فرمودند که "هر کسی سرنوشتش با خودش است. الان هم ممکن است بسیاری از مردم به خصوص نسل جوان تا میانسال کشور، با سیاست‌هایی، موافق نباشند و نظرات دیگری داشته باشند و آن نیز از حقوق مسلم مردم است.

 

نوری در پایان از دانشجویان خواست که با تشکیل کمیته ای، بر اساس همه دغدغه ها و ‏‏‏‏مطالبات خود، ‏راهکارهای عملی با در نظر گرفتن شرایط و واقعیات ارائه دهند و اظهار امیدواری کرد:  این ‏راهکارها ‏نه ‏تنها به عنوان پیشنهاد به ‏اصلاح طلبان، بلکه به عنوان کمک به کشور، مورد توجه قرار گیرد‎.‎

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش