شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۳ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۴۳۳۹
سیاست داخلی

وزير روحانی از سعيد‌جليلی برای نقد و بررسی عملکرد وزارتخانه‌اش تقدير كرد

سعيد‌ جليلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

دولت سايه، واژه‌اي است كه بعد از روي‌كار آمدن روحاني در دوره دوم رياست‌جمهوري، بيشتر در ادبيات سياسي ايران شنيده شد. اين بازي توسط سعيدجليلي آغاز شد و در ادامه به وسيله جريان‌هاي همفكر با او و افرادي كه با اين فرد در يك جريان سياسي تعريف مي‌شدند، پيش رفت. از آنجايي كه اين روش بيشتر با سياست‌هاي بريتانيا همخواني دارد، بسياري از جريان‌ها آن را راهبردي انگليسي مي‌خواندند اما اگر ريشه ابتدايي و آغازين آن را بررسي كنيم شايد به ديدار ابراهيم‌رئيسي با فرستنده ويژه پوتين برسيم.

 

اين ديدار در اوايل سال ۹۶ و قبل از انتخابات رياست‌جمهوري رخ داد. در همان زمان روزنامه قانون در گزارشي با عنوان« رولت روسی!» به دلايل ديدار اين افراد پرداخت و نوشت:«ابراهیم رئیسی کمتر از یک هفته بعد ازثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، در آستان قدس رضوی میزبان هیاتی عالی رتبه از مقامات روس به ریاست نماینده تام الاختیار ولادیمیر پوتین شد. ديداري كه حساسیت‌های زیادی را درباره دخالت یک کشور خارجی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران پدید آورد. به‌دنبال دیدار رئيسي با رستم مینیخانوف، فضاي انتقادي عليه اين كانديداي اصولگرايان گسترش يافت.

 

انتقادات و اعتراضات ابتدا در فضای مجازی شکل گرفت و سپس به فضاي رسمي كشيده شد. نخستين انتقادات صورت گرفته از سوي صفحات و کانال های به ظاهر هوادار محمود احمدی‌نژاد شكل گرفت و به فاصله کوتاهی اعتراض‌ها به این دیدار، جنبه رسمی به خود گرفت؛ به‌گونه‌‌اي كه یک نماینده عضو فراکسیون امید و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از وزارت امور خارجه خواست درباره این دیدار توضیحاتی بدهد.

 

ماجرا از اين قرار بود كه در ۳۱ فروردین ، حجت‌الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی با رستم مینیخانوف، نماینده تام‌الاختیار ولادیمیر پوتین و ريیس جمهور تاتارستان دیدار کرد.در این نشست صمیمی، طرفین درباره مشترکات مذهبی و لزوم روابط حسنه به گفت و گو نشستند. از زمینه‌های مشترک همکاری مانند پذیرش دانشجو، اعطای فرصت مطالعاتی، گردشگری علمی و زیارت و همچنین اهمیت دین اسلام در گسترش صلح و دوستی سخن گفتند و در انتها نیز رئیسی با اهدای نسخه نفیس چاپی از قرآن دست‌نویس، مشهور به قرآن بایسنقر به نماینده پوتین، از وی تقدیر کرد و در مقابل، مینیخانوف نيز یک جلد قرآن کریم به همراه قالیچه چرمین از آثار صنایع دستی جمهوری خودمختار تاتارستان را به حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اهدا کرد».

 

تئوري سوخته

بعد از اين ديدار به دليل حساسيت‌هاي انتخابات و رويدادهاي بعد از آن، نظرها به سمت‌ ديدارهاي رئيسي با تتلو و ... جلب شد و اين موضوع به محاق رفت. اندكي بعد از شكست سنگين جريان مذكور در انتخابات گذشته، سعيد جليلي بازنده اصلي ميدان رقابت سال ۹۲ با بيان يك شبه تئوري از دولت سايه سخن گفت تا شايد بتواند اندكي از داغ اين باخت بكاهد. در همان زمان انتقادهاي فراواني به اين نوع تفكر شد و البته برخي نيز از آن استقبال كردند.

 

استمداد از دولت سايه!

حال اخبار جديدي از حركات زير پوستي اين جريان به گوش مي‌رسد كه شايد از تحركات قبلي خطرات بيشتري داشته باشد. در همين راستا روز گذشته یک منبع آگاه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مدعي شده است:«یکی از وزرای دولت دوازدهم به دلیل نقد و بررسی عملکرد وزارتخانه اش از دولت سایه تقديركرده‌است». به ادعاي اين خبرگزاري این وزیر از جلیلی خواسته تا برنامه‌های خود جهت ارتقای عملکرد این وزارتخانه را برای او بفرستد.

 

بي شك دولت روحاني ضعف‌هاي فراواني دارد و نتيجه آن را نيز به خوبي مي‌توانيم در كشور مشاهده كنيم و اينكه وزراي دولت سعي كنند از مشورت‌هاي افراد وجريان‌هاي مختلف استفاده كنند نيز اتفاق مباركي است ولي اگر اين رويه در قالب استمداد از دولت سايه كه همان مخالفان روحاني و گفتمان اصلاحات هستند پيش برود در آينده‌اي نه چندان دور آن‌ها را مدعي و طلبكار خواهد كرد.

 

يك خبر مبهم

هرچند كه در اصل اين خبر شك‌هايي وجود دارد ولي دوگانه‌سوزهاي سياسي كه براي ابقاي در عالم قدرت از هر اقدامي كوتاهي نمي‌كنند در كشور كم نداريم و اين اتفاق اگر ادامه داشته باشد در آينده‌اي نه چندان دور سبب ترك خوردن اعتماد مردم مي‌شود. زيرا ملت اگر قرار بود به دولت‌هاي سايه و دست‌هاي هدايت كننده آن اعتماد و اطمينان كنند، در انتخابات راي خود را در سبد اين جريان مي‌ريختند و براي ايستادن مقابل آن‌ها به روحاني راي نمي‌دادند.

 

به ملت ايمان داشته باشيد

دولتي‌ها به جاي پناه بردن به لايه‌هاي پنهان قدرت داخلي و خارجي به سمت مردم بيايند كه همواره در طول دوران اين ملت‌ها بوده‌اند كه تاريخ‌ها را ساخته‌اند و انقلاب كردند. بنابراين دولتي‌ها به قدرت ملت‌ اعتقاد داشته و ايمان بياورند كه براي ماندگار ماندن راهي جز مردمي بودن ندارند.

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش