دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۸۸۱
سیاست داخلی

میرزایی نیکو: رفع حصر تاثير اساسی در ايجاد همبستگی ملی خواهد داشت

قاسم میرزایی نیکو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

٥ سال پس از آغاز به كار دولت حسن روحاني و ٩ ماه پس از تشكيل كميته رفع حصر در فراكسيون اميد، حالا محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت از نزديك شدن به موعد رفع حصر خبر داده است. حسن روحاني هنگامي كه در كارزار انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم در اين شهر و آن شهر سخنراني مي‌كرد، گفته بود كه درصورت افزايش آرايش نسبت به دوره نخست، كارهاي نكرده را خواهد كرد و از زماني كه روحاني با حدود ٦ ميليون راي بيشتر در سمت خود ابقا شد، همه منتظر شنيدن اين خبر از جانب سخنگوي دولت بودند. بنابر اين بررسي دقيق‌تر اين خبر به سراغ قاسم ميرزايي‌نيكو از جمله اعضاي كميته رفع حصر فراكسيون اميد رفته و آخرين وضعيت حصر را جويا شديم.

 

باتوجه به اظهارات روز گذشته سخنگوي دولت مبني بر نزديك بودن رفع حصر و فعاليت‌هاي كميته رفع حصر فراكسيون اميد در مجلس، در اين مدت چه روندي طي شده و آخرين وضعيت رفع حصر از چه قرار است؟

فارغ از آن‌چه در اين مدت گذشت، معتقدم باتوجه به نشست اخير سران سه قوه كه نمادي از همدلي و همكاري در كشور بود و همه مقامات عاليرتبه كشور تاكيد داشتند كه مشكلات كشور تنها با همدلي، همراهي و همگامي همه گروه‌ها و طيف‌هاي مختلف مرتفع خواهد شد، به نظر مي‌رسد اجماع خوبي در كشور ايجاد شده است.

 

همچنين باتوجه به تاكيد ويژه خانم سلحشوري بر لزوم رفع حصر در اين جلسه و نگاه مثبتي كه به آن وجود داشت، به نظر مي‌رسد رفع حصر قطعا يكي از اولويت‌هاي كشور است. بنابر اين اگر رفع حصر محقق شود، تاثير اساسي در ايجاد وفاق و همبستگي خواهد داشت. از طرفي بنابر شواهد و قراين آقاي رييس‌جمهور اقداماتي انجام داده كه ظاهرا اين اقدامات در آينده نزديك به نتيجه مي‌رسد.

 

باوجود پيگيري‌هاي اعضاي كميته رفع حصر و ملاقات با سران قواي مقننه و قضاييه، امكان ديدار با آقاي روحاني به عنوان رييس قوه مجريه و رييس شوراي عالي امنيت ملي محقق نشد. با توجه به آنكه به هرحال روحاني به‌لحاظ سياسي به جريان اصلاحات نزديك‌تر است، چرا اين ديدار انجام نشد؟

قطعا عدم تحقق خواست اعضاي كميته رفع حصر براي ديدار با رييس‌جمهوري ناشي از مخالفت رييس‌جمهور با اين مساله نبوده است. اتفاقا ديدار با روساي قواي مقننه و قضاييه با محوريت بحث حصر، كاري دشوارتر از ديدار با آقاي روحاني بود اما مشغله رييس‌جمهوري در شرايطي كه هر روز مشكلي پيش‌روي دولت بوده و يك روز بحث زلزله و حوادث طبيعي و روز ديگر موضوع مسائل ارزي و مشكلات اقتصادي اوضاع را براي روحاني سخت كرده است.

 

اتفاقا رييس‌جمهوري در همين نشست اخير سران قوا به اين مساله اشاره كرد و گفت كه بايد با انجام برنامه‌ريزي دقيق‌تر، بيش از پيش با نمايندگان تعامل و ديدار داشته باشم تا بتوانيم در موضوعات مختلف تشريك مساعي كنيم. نكته ديگر اين است كه رييس‌جمهوري مي‌دانست كه ما به عنوان اعضاي فراكسيون اميد و اصلاح‌طلبان مجلس، بيش از ساير نمايندگان در اين موضوعات با ايشان همدل و همراه هستيم.

 

نكته حايز اهميت ديگر آنكه ما در اين مدت ديدارهاي متعددي با آقاي جهانگيري معاون اول رييس‌جمهوري داشته و مطالبات خود را از طرق مختلف به اطلاع رييس‌جمهوري مي‌رسانديم. از طرفي نحوه عملكرد ما در كميته حصر هم در اين اتفاق بي‌اثر نبود و حتما اگر همان‌طور كه براي ديدار با رييس قوه قضاييه تلاش كرديم، براي ديدار با رييس‌جمهور هم پافشاري مي‌كرديم، اين ديدار محقق مي‌شد اما به دلايلي كه عرض كردم، ضرورت اين ديدار چندان زياد نبود.

 

سوال ديگر اينكه درصورت رفع حصر، واكنش اوليه مردم و سياسيون چه خواهد بود؟

معتقدم سياسيون فارغ از گرايش‌ها و جناح‌بندي‌ها از اين مساله استقبال مي‌كنند و همگي خوشحال مي‌شوند. شخصا فكر مي‌كنم ته دل هركدام از آقايان اين است كه حصر برداشته شود و اين يكي از خواسته‌هاي سياسي همه ما است كه هم نسبت به آقاي كروبي كه با اين قدمت سن و خدمات به انقلاب و هم نسبت به مهندس موسوي كه از ابتداي انقلاب همراه و ياور انقلاب بودند، همگي از رفع حصر خوشحال خواهند شد و قطعا در سطح جامعه نيز شاهد سرور و خوشحالي و اميدواري بيشتري خواهيم بود.

 

درصورت خروج آقايان موسوي و كروبي از حصر، آيا امكان بازگشت به فعاليت سياسي نيز براي‌شان فراهم خواهد بود؟ آيا اساسا بناي بازگشت به سياست دارند؟

اين بزرگان هر آنچه شرط بلاغ بوده، گفته‌اند و فكر مي‌كنم اگر رفت و آمدها انجام شود و دغدغه‌مندان كشور با يكديگر تردد داشته باشند، قطع به يقين همين نگراني‌هايي كه ما داريم را خواهند داشت و آنها نيز با همين نگاه سعي در تعامل و همدلي براي حل مشكلات خواهند كرد.

 

درصورت رفع حصر همه سياسيون و مردم خوشحال مي‌شوند

 

رفع حصر تاثير اساسي در ايجاد همبستگي ملي خواهد داشت

 

اقدامات رييس‌جمهور درباره رفع حصر در آينده نزديك به نتيجه مي‌رسد

 

به نظر مي‌رسد رفع حصر قطعا يكي از اولويت‌هاي كشور است

 

عليرضا كيانپور

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش