محمدرضا تابش نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامهوبودجه در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»، با اشاره به خروج آمریکا از برجام، گفت: درهرصورت آمریکا تهدید کرده بود که از برجام خارج میشود و به نظر بنده بلاتکلیفی چیز خوبی نبود. در کشور هم بارها تجربه کردهایم در بسیاری از موارد بلاتکلیفی مردم بدتر از این است که حتی یک تصمیم بد گرفته شود. از همین جهت بنده میگویم مرگ یکبار شیون هم یکبار.
این نماینده مجلس درباره اقداماتی که باید بعد از خروج آمریکا از برجام انجام داد، تأکید کرد: مشخص است که در حوزه داخلی چه کارهایی باید انجام دهیم و در سیاست خارجیمان چه تعاملاتی با دنیا و مخصوصاً کشورهای منطقه داشته باشیم. به نظر من از بلاتکلیفی خارج شدیم و باید مبتنی بر شرایط جدیدی که کشور با آن مواجه میشود دارای راهبرد، استراتژی و برنامه باشیم.
تابش گفت: از یکسو حاکمیت کمربندهایش را در جهت ایجاد رضایت در مردم ببندد و از سوی دیگر مردم کمربندهایشان را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا محکم ببندند. درهرصورت ممکن است معیشت و اقتصاد مردم مقداری سختتر شود. مردم و کشور باید نیازهایشان را اولویتبندی کنند.
او گفت: حتماً باید رضایت مردم از شرایط داخلی کشور بیشتر و یکسری فعلوانفعالات که لازم است انجام شود. حاکمیت باید برای آزادیهای مدنی، رفع حصر و... برنامه داشته باشد و استدعای من این است که خیلی راحت از این موارد نگذرد.
نایبرئیس فراکسیون امید یادآور شد: یکزمانی اعتراضاتی انجام شد اما من ندیدم که بعد از وقوع آن اعتراضات خیلی با استراتژی و راهبرد حرکت کنیم. طرف مقابل برای تحریمهای هوشمندی که میخواهد اعمال کند از صفرتا صد برنامه دارد. ما هم باید برای مقابله با این تهدیدها برنامه خیلی دقیقی داشته باشیم. این برنامه هم باید در عرصه بینالمللی و منطقهای باشد که بیشتر دیپلماسی کارساز است و هم در عرصه داخلی گشایشهایی برای مردم فراهم شود.
تابش افزود: مردم باید احساس کنند که در جامعه صاحب حرمت و حق هستند و به حوزه خصوصیشان کسی وارد نمیشود کما اینکه مقام معظم رهبری هم تأکید کردند که راجع به حجاب در حوزه شخصی و خصوصی شما کاری نداریم. اما آنچه در جامعه قانون است و آنچه شرع میگوید، مراعات شود.
او بر لزوم همدلی مردم و حاکمیت تأکید کرد و گفت: احساس همدلی و همکاری بین مردم و حاکمیت باید تشدید شود و برای محصور ین گشایشهایی فراهم شود. آقای خاتمی هم بهعنوان یک دیپلمات غیررسمی بسیار میتواند در خنثی کردن تحریمها در عرصه بینالملل و منطقه فعال باشد. چرا ما از این ظرفیت استفاده نکنیم؟ بسیاری از شخصیتهای تأثیرگذاری که امتحان خود را نشان دادهاند و گفتند اگر کشور با تهدید مواجه شود ما برای رفع آن تهدیدها محکم ایستادهایم باید به صحنه بیایند و به آنها حرمت بگذاریم.
این نماینده مجلس گفت: وفاق ملی باید در هرصورت و با هر ابزاری که حاکمیت میتواند اعمال کند، تقویت و همبستگی ملی در حد اعلا در داخل ایجاد شود.
تابش در پاسخ به اینکه وضعیت ارز در کشور را پس از خروج آمریکا از برجام چطور ارزیابی میکنید؟، گفت: بعضی از تصمیماتی که اتخاذ شد به دلیل پیشبینی این بود که ممکن است آمریکا از برجام خارج شود؛ بنابراین اگر آن سامانه ارزی که طراحیشده اجرا شود مشکلی نخواهیم داشت.
او ادامه داد: من گزارش مفصلی از آخرین جلسه شورای پول و اعتبار ارائه و معایبی را که سیستم نیما دارد و نمیتواند جوابگوی تأمین ارز تمامی اقشار، آحاد و فعالین اقتصادی باشد به آقای لاریجانی رئیس مجلس منعکس کردم. او هم به بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی دستور دادند که با هماهنگی و همفکری فعالین در صنعت، اقتصاد و تجارت معایب رفع شود.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه گفت: آن سامانه و سیاستهای ارزی پیشبینی شده برای چنین روزی بود و اگر تکامل پیدا کند خوب اجرا شود مشکل چندانی نخواهیم داشت اما اگر این عیب و ایرادهایی که هست رفع نشود و دیپلماسی فعال ما نتواند در حوزه منطقهای کارساز باشد ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.
تابش افزود: اگر اتکای ما به مردم باشد، دیپلماسی هوشمندانه و فعالی در منطقه داشته باشیم، سطح تنشها را کم کنیم و تداوم ارتباط با کشورهای اروپایی داشته باشیم خیلی با مشکل مواجه نخواهیم شد.
- 19
- 6