سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۳۲۸
سیاست داخلی

رابطه دلواپسان با حکایت ناصرالدین شاه و سرما و مرد درشکه‌چی!

برجام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

برف سنگینی در حال باریدن بود، ناصرالدین شاه هوس درشکه سواری به سرش زد. دستور داد اتاقک درشکه را برایش گرم كنند و منقل و وافور شاهی را هم در آن مهیا سازند، آنگاه در حالی که دو سوگلی اش در دو طرف او نشسته بودند، در اتاقک گرم و نرم درشکه، دستور حرکت داد. کمی که از تماشای برف و بوران بیرون و احساس گرمای مطبوع داخل کابین سرخوش شد، هوس بذله گویی به سرش زد و برای آنکه سوگلی هایش را بخنداند، با صدای بلند به پیرمرد درشکه چی که از شدت سرما می لرزید، گفت:«درشکه چی !

 

به سرما بگو ناصرالدین شاه «تره هم واست خرد‌نمی کنه!» .درشکه چی بیچاره سکوت کرد... اندکی بعد ناصرالدین شاه دوباره سرخوشانه فریاد زد: درشکه چی! به سرما گفتی؟درشکه چی که از سردی هوا نای حرف زدن نداشت، پاسخ داد: بله قربان گفتم! شاه پرسيد، خب چی گفت؟درشكه چي نيز پاسخ داد گفت: با حضرت اجل همایونی کاری ندارم، اما پدر تو یکی رو درمی یارم».

 

تكرار تاريخ

حکایت ناصرالدین شاه و سرما و مرد درشکه چی امروزه در کشور ما به خوبی عینیت دارد . این حکایت، حکایت كسانى است که به زعم و پندار خود برای تحریم‌ها تره هم خرد نمی‌کنند و فقط مشغول نشان دادن خود براي اندكي راي هستند. پرچم آتش می‌زنند و کاغذ برجام پاره می‌کنند و همسو با آمریکا و اسراییل جامه کاسبی تحریم به تن می‌کنند. گویی که تمام تصمیمات بین المللی باید با اذن و هماهنگی آن‌ها تحقق ‌پذیرد و ملت زیر خط فقر، همان درشکه چی‌اند که باید تمام سختی‌های تحریم را تحمل کنند تا منافع و مصالح این افراد به خوبی تامین شود.

 

رفتار احساسی و افراطی تعداد محدودی از مجلس نشینان و برخی رسانه‌های خودشیفته مخالف برجام در تایید سناریوی از پیش تعیین شده برخی سرمایه داران یهودی و اسراییلی است که ترامپ در دوران انتخاباتی اش به آن‌ها مدیون است و امروزه بخش اعظمی از اقتصاد و نظام سرمایه‌داری ایالات متحده آمریکا را در برگرفته است تا رییس‌جمهور آمریکا در صدد تامین منافع این افراد و پیشبرد سیاست‌های سلطه جویانه خویش در خاورمیانه نه تنها به یک توافق بین المللی پشت کند بلکه پوزخندی نیز به شرکاي اروپایی اش داشته باشد .

 

منافع چه مي‌شود؟!

جالب اینجاست که رفتار کاسبان تحریم در داخل کشورو تعداد محدود نمایندگان مجلس مخالف برجام نیز موید و همسو با تامین منافع مالی و منطقه ای این سرمایه گذاران یهودی حامی دولت ترامپ بوده تا بدون توجه به مصالح ملی کشور و نادیده گرفتن وحدت و انسجام ملی در برابر تحریم‌ها نمک بر زخم مشکلات مردم بپاشند و با سیاسی کاری و رفتارهای نمایشی به تضییع حقوق و اموال مردم بپردازند. همان‌گونه كه در موضوع فاجعه منا و مسائل آن چنيني حاشيه‌سازي‌ها و اقدامات خلاف عرف بازي را به نفع دشمن به پايان برد در اين موضوع نيز اقدامات غيرمسئولانه فضاي منفي عليه ترامپ را به سمت ايران بازگرداند و رسانه‌هاي غربي به جاي زير سوال بردن خيانت ترامپ به موضوع آتش‌بازي در مجلس ايران پرداختند.

 

هزينه از جيب مردم

از آنجایی که هزینه برگزاری يك دقیقه جلسه علنی مجلس۲۲میلیون و۲۵۰ هزارتومان وهر يك ساعت یک میلیاردو۳۳۵ میلیون تومان است(طبق برآورد سال ۹۵ )برخی نمایندگان دست‌كم ۱۰ دقیقه مشغول آتش زدن پرچم آمریکاوبرجام بودند که با یک حساب سر انگشتی در طول یک سال با وقوع اتفاقات مشابه چه هزینه ای از جیب بیت المال صرف این‌گونه رفتارهای احساسی و افراطی خواهد شد!

 

ضربه‌هاي بي‌اساس

دیپلماسی دولت برای تحقق برجام دارای چارچوب عقلانی و دمکراتیک و بر پایه مذاکره برد - برد برنامه‌ریزی شده بود هر چند منافع ملی برای دولتمردان در اولویت است اما پای میز مذاکره باید همه جانبه و عاقلانه نگریست و اینگونه بود که برجام تحقق پیدا كرد. حال بعید به نظر می رسد با وجود این پشتوانه عقلانی، هوش و ذکاوت دیپلمات‌های ایرانی این‌گونه رفتارهای بی اساس و فاقد وجاهت قانونی بخواهد در تحکیم و آینده برجام موثر واقع شود.

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش