پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۳:۵۵ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۸۰۰
سیاست داخلی

هاشم‌زاده هریسی:

برجام برای کشور فرصت بود/ ملتهب کردن فضای کشور برسر برجام موجب باخت همه می‌شود

هاشم‌زاده هریسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عضو مجلس خبرگان رهبری در واکنش به مخالفت‌ها بر سر ادامه برجام گفت: اختلاف گروه‌ها موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود. در واقع موجب می‌شود این گروه‌ها به جنگ یکدیگر بیایند و فضای جامعه ملتهب شود و نتیجه‌ دیگری در بر نخواهد داشت.

خروج آمریکا از برجام و واکنش‌ها نسبت به این اتفاق در حال ورود به فاز جدیدی است؛ با وجود اینکه در روزهای ابتدایی به انسجام و اتحاد ملی تاکید می‌شد و رهبری هم در صحبت‌های خود به این موضوع تاکید کردند اما در یکی دو روز گذشته لحن مخالفان برجام و دولت تفاوت کرده است.

 

به جز واکنش‌های تندی که در مجلس از طرف نمایندگان مطرح شده، بیانیه‌ای هم امروز از طرف احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری درباره برجام صادر شد که در آن تاکید کرده که مسئولان برجام باید به دلیل خسارت‌هایی که این توافق‌نامه برای کشور داشته است، از مردم عذرخواهی کنند.

 

هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری درباره انتشار این بیانیه، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» با تاکید بر این موضوع که تمایلی ندارد تا به اختلافات دامن بزند، در واکنش به رفتارهای مخالفان گفت: جامعه تب‌دار است و مردم درباره موضوعات مختلف یا مخالف شدید هستند یا موافق شدید. این اتفاقات فقط موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود، فضای جامعه ملتهب می‌شود و نتیجه‌ دیگری ندارد. به گفته او، این اتفاق برد و باخت ندارد بلکه همه طرف‌ها در این وضعیت خواهند باخت.

 

ادامه گفت‌وگو با هاشم هاشم‌زاده هریسی را در زیر می‌خوانید؛

 

*نظرتان درباره موضع‌گیری‌های تندی که علیه دولت گرفته می‌شود و از مسئولان مشارکت‌کننده در مذاکرات هسته‌ای خواسته می‌شود که از مردم عذرخواهی کنند یا از برجام خارج شوند، چیست؟

این اختلافات و تعدد نظرها همیشه وجود دارد و نباید به عاملی برای اختلاف بین مردم تبدیل شود. اگر این اتفاقات به حرف و حدیث و گفت‌وگوی بین مردم بدل شود؛ دنیا می‌گوید دو کار کردیم که هم کارشان را خراب کردیم و زحمتشان را به باد دادیم و هم بینشان اختلاف افکندیم. به همین دلیل باید رعایت شود که بین جامعه و در این برهه حساس چنین اختلافی بروز نکند، اما به هر حال هر کسی می‌تواند نظر خود را بدهد.

 

*با این اتفاقات و فشارهایی که به دولت وارد می‌شود مانند واکنشی که به وضعیت برجام وجود دارد و فیلترینگ تلگرام به هر حال بخشی از مردم رای‌دهنده به دولت و این حاکمیت از رایی‌که داده‌اند، ناامید می‌شوند. تبعات این ناامید شدن مردم چیست؟

به هر حال هر گروهی نظرات متفاوت دارند و سعی می‌کنند که مدام به این نظرهای متفاوت هم پاسخ دهند. این اتفاق به ضرر دولت، جامعه و مردم و ... است. نباید به مسائل اختلافی ورود کرد. جامعه تب‌دار است و مردم درباره موضوعات مختلف، مخالف و موافق شدید هستند. اینگونه نیست زمانی که درباره موضوعی صحبت می‌شود یک طرف کمتر بگوید و دیگری کم بیاورد، نه این چنین نیست بلکه این اتفاقات فقط موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود. در واقع موجب می‌شود این گروه‌ها به جنگ یکدیگر بیایند و فضای جامعه ملتهب شود و نتیجه‌ دیگری در بر نخواهد داشت. این اتفاق برد و باخت ندارد بلکه همه طرف‌ها در این وضعیت خواهند باخت، بنابراین نباید به این مباحث دامن زده شود.

 

*به نظر شما توافق برجام که در دولت اول حسن روحانی انجام شد به نفع کشور تمام شد یا به ضرر آن؟

به مسائل دیگر کاری ندارم اما حداقل اتفاقی که این توافق و خروج آمریکا از برجام داشت این بود که عهدشکنی آمریکا را در جهان مشخص کرد و مردم دنیا و دولت‌ها فهمیدند که کدام طرف زور می‌گوید و عهدشکن است و کدام طرف اهل مذاکره، قانون و عهد و پیمان است. خودمان هم می‌گوییم که گمان نکنید که ما بیخود با آمریکا درافتادیم بلکه می‌خواستیم ثابت کنیم که آمریکا عهدشکن است. منفعت بعدی توافق این است که وفاق بین‌المللی علیه ایران بودن، تحریم‌ها را اضافه کردن و به آن افتخار کردن تمام شد. آن زمان تحریم‌ می‌کردند و به آن افتخار هم می‌کردند الان ممکن است که تحریم کنند و تحریم وجود داشته باشد اما تحریم علیه ایران دیگر افتخار ندارد و ارزش نیست. الان دیگر عمل کردن به تحریم و پایبند بودن به آن ارزش اخلاقی به حساب نمی‌آید بلکه یک ارزش خیلی اخلاقی است، در واقع اجماع عقلی و بین‌المللی در این خصوص شکست.

 

برجام فرصتی بود البته فرصت کم و کوچکی بود. من نظراتی درباره برجام دارم اما این نظرها کارشناسی نیست؛ بنابراین صحیح نمی‌دانم که در این خصوص اظهارنظر کنم.

 

*به نظرتان ایران باید برجام را با طرف‌های اروپایی ادامه دهد یا مانند صحبتی که برخی از مخالفان دارند باید از آن خارج شود؟

حتما باید ادامه دهیم. باید کار را ادامه دهیم تا نتیجه مشخص شود. باید ثابت کنیم که اروپایی‌ها نسبت به این موضوع چگونه عمل کرده‌اند، آزمایش کنیم و بدانیم که اروپایی‌ها چگونه هستند و این آزمایش را به جهانیان اعلام کنیم. مردم دنیا بدانند که چه کسی دورغ‌گو است و چه کسی حقیقت می‌گوید. نباید اجازه دهیم که ما را ناقض برجام و تعهدات بین‌المللی بدانند اما زمانی که اروپایی‌ها نقض کردند و به تعهد عمل نکردند می‌گویند که آمریکا ناقض بود و پس از آن هم اروپا برجام را نقض کرد، اما ایران تا آخر پای کار و تعهد خود باقی ماند. در همان روز هم ایرانیان می‌توانند هر کاری که خواستند انجام دهند چون تا آخر پای کار ماندند. در این صورت نه چیزی از دست می‌دهیم و در مقابل جامعه بین‌الملل هم زبانمان دراز است.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش