به گرارش رویداد۲۴، «گاهی به نظر میآید اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره خواهد شد» این صحبت یکی از فرماندهان نظامی در پایگاه خبری نزدیک به یک جریان نظامی-سیاسی است.
در روزگاری که فرماندهان نظامی برای ورود دوباره به سیاست آماده میشوند، سردار رحیم صفوی صریحتر از همیشه به میانه میدان آمده است. عربستان را «تهدید» میکند و از حقوق پایین فرماندهان سپاه و حقوق بالای روابط عمومی وزارت نفت مثال میزند.
رحیم صفوی هیچگاه چهره تاثیرگذاری در سیاست ایران نبوده است و بیشتر فرماندهی در پادگان بوده تا سیاستمداری در میدان. شاید به این خاطر که هر وقت از خط قرمز فرماندهی نظامی عبور کرده، با هشدار و نقد شدید مواجه شده است.
آن طور که خود میگوید خطبه عقد او را آیتالله طاهری امام جمعه اصفهان خوانده و علی اکبر پرورش هم در مراسم عقد او سخنرانی کرده است؛ دو فردی که به مرور در دو جناح فکری مختلف قرار گرفتند. ماجرای اختلاف رحیم صفوی با آیت الله منتظری هم در آن زمان نقل محافل بود. با این حال مهمترین چالش زندگی رحیم صفوی چند سال بعد بود. زمانی که جمعی از فرماندهان سپاه خواستند وارد مجلس شوند و به تعبیر جمع دیگری از فرماندهان، همین غفلت موجب شد فاو سقوط کند. گذر از سالها باعث شد از میان فرماندهان سیاسی شده، اسم رحیم صفوی باقی بماند.
چند سال بعد وقتی مرحوم هاشمی به کنایه از فرماندهان نظامی گفت، یادآور خاطرات تلخ برای سردار رحیم بود «وقتی این فرمانده، فاو را با آن همه امکانات و اموال رها کرده، خلخالی درخواست اعدام داشت.
حسن روحانی هم در مصاحبهای در سالهای پیش از ریاست جمهوری به این ماجرا اشاره میکند «سپاه یکی از ذهنیتهایش این بود که اگر تعدادی از نیروهای سپاه به مجلس بروند، مشکلات آنها بهتر حل میشود و پشتیبانی بهتری از جبههها میشود.... آمدند عدهای از مسئولان سپاه و سرداران را تشویق کردند تا کاندیدا شوند و خود آنها هم در این زمینه فعال شدند. لذا وقتی که فاو سقوط کرد، سپاه سمیناری در کرمانشاه داشت و عمدۀ فرماندهان در غرب بودند.»
رسانههای نزدیک به رحیم صفوی این ماجرا را تکذیب میکنند. رازینی هم در مصاحبهای با فارس گفته این موضوع صحت ندارد و برای هیچ فرمانده نظامی حکم اعدام صادر نشده است. جدا از تمام تاییدها وتکذیبها، به نظر میرسد در مقطعی رها کردن جنگ برای رسیدن به قدرت سیاسی، باعث سقوط فاو شد. حال ماجرا در حال تکرار شدن است. در روزگاری که فشار تحریمهای آمریکا در کنار برخی تصمیمات غلط داخلی، بازار را ملتهب کرده، سردار حرف سیاسی میزند تا برخی این صحبتها را مقدمه ورود او به سیاست قلمداد کنند.
یکبار دیگر بعد از حوادث کوی دانشگاه نامه او و جمع دیگری از فرماندهان سپاه مثل سردار قالیباف به سیدمحمد خاتمی، شائبه تحت فشار قرار دادن دولت را میان بخشهایی از جامعه به وجود آورد. حال باید دید رحیم صفوی که این بار هشدار داده است، میخواهد با موفقیت در مجلس یازدهم، خاطرات بد مجلس سوم را فراموش کند یا برای ریاست جمهوری برنامه ریزی کرده است؟
سوال دیگر اینکه آیا جناح سنتی اصولگرا (بازار و موتلفه) و جریان نو آن (احمدی نژاد و جریان عدالتخواه دانشجویی) که انتقاد تندی به دخالت نظامیان در سیاست داشتند، حاضر به ائتلاف با رحیم صفوی هستند؟ زمان به این سوالات پاسخ خواهد داد. بحث ریاست جمهوری نظامی این روزها داغ شده است!
- 14
- 18