دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۱۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۵۴۹
سیاست داخلی

آیت‌الله جنتی: مسئولان خود را تافته‌ جدابافته از ملت ندانند

احمد جنتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
دبیر شورای نگهبان گفت: برخی از مسئولانی با کنار گذاشتن خلق و خوی ساده زیستی اوائل انقلاب، در حال ضربه زدن به نظام و نوع نگاه مردم به انقلاب هستند.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله جنتی ظهر روز گذشته پس از اقامه‌ی فریضه‌ی ظهر و عصر و در جمع مدیران و کارکنان شورای نگهبان با عرض تسلیت به مناسبت سالگرد فاجعه هفتم تیر ۱۳۶۰ گفت: در قضیه انفجار هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی و  هفتاد و دوتن از یاران امام اگر لطف و عنایت الهی نبود نظام از بین رفته و مملکت زیر و رو می‌شد.

 

دبیر شورای نگهبان با اشاره به اینکه این فاجعه فراموش نشدنی است و مصیبت آن مانند مصیبت عاشورا هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود افزود: باید برای مردم، نسل جوان و افرادی که آن روز را ندیدند، توجیه شود که این شهدا چه اشخاصی بودند و چرا و در چه راهی شهید شدند و فاجعه‌آفرینان چه کسانی بودند و چه قصد و هدفی داشتند.

 

وی تأکید کرد: باید تبیین شود آثار و برکات این شهادت چه بوده است. البته مسلّم است که ما هیچ وقت از شهید دادن و از شهید شدن عزیزانمان ضرر نکرده‌ایم. همانطور که در واقعه کربلا، شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش بسیار جانسوز و جانکاه بود و هیچگاه از صفحه‌ی روزگار و تاریخ محو نخواهد شد اما بعد از حدود ۱۴۰۰ سال آثار و برکاتش همچنان جاری و ساری است.

 

آیت‌الله جنتی اخلاص و بی‌ریایی را از ویژگی‌های بارز اوائل انقلاب برشمرد و اظهار داشت: آن نیروهایی که در انقلاب به دنبال امام حرکت کردند، شهید دادند، زندان رفتند، محرومیت کشیدند و سختی‌ها تحمل کردند، نیروهایی بودند که برای خدا کار کردند. این افراد بعد از پیروزی انقلاب هم به پیروی از امام(ره)، هیچ خواسته‌ی دنیایی نداشتند، دنبال پول و پست و مقام نبودند. اگر در دولت یا مجلس وارد می‌شدند برای خدا و به عنوان انجام وظیفه بود. صاف و پاک و بی‌غل‌وغش. این ۷۲ نفری که در فاجعه‌ی ۷ تیر شهید شدند و در صدرشان شهید بهشتی که شخصیت فوق العاده‌ای بود، از همین جنس بودند.

 

دبیر شورای نگهبان با اظهار ناراحتی از کم رنگ شدن روحیه‌ی انقلابی در برخی مسئولان تصریح کرد: با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب متأسفانه در بین برخی مسئولان روحیه و زندگی اشرافی دیده می‌شود. همین موضوع  اسباب تزلزل ایمان و عقیده‌ی مردم را فراهم می‌کند.

 

وی با توصیه‌ی به آن دسته از مسئولانی که با کنار گذاشتن خلق و خوی ساده زیستی اوائل انقلاب، در حال ضربه زدن به نظام و نوع نگاه مردم به انقلاب هستند، گفت: من به این دسته از افراد سفارش می‌کنم که از توده مردم فاصله نگیرند و خود را تافته‌ی جدابافته از ملت ندانند چرا که این پست و مقام‌ها دوامی ندارد و آنچه می‌ماند اخلاص و روحیه‌ی انقلابی است از همین رو به فکر طبقه‌ی ضعیف باشند و برای رفع مشکلاتشان تلاش کنند.

 

آیت‌الله جنتی با هشدار به این افراد، افزود: این اشخاص یک فکر چاره‌ای به حال خودشان کنند. بدانند مردم، وضع اشرافی، ثروت و اندوخته‌شان را می‌بینند و از آن مطلع هستند. این افراد باید بدانند با این روش، چگونه با افکار مردم بازی می‌کنند. وضع مردم را ببینند، به داخل مردم بروند و احوالی از آنها بپرسند.

 

دبیر شورای نگهبان در ادامه نیروهای انقلابی و مؤمن را نیز مورد خطاب قرار داده و اظهار داشت: سفارش دیگرم به بچه‌های انقلابی و حزب‌اللهی است که گاهی می‌شنوم از اینگونه رفتارهای اشرافی دلزده می‌شوند و احساس دلسردی می‌کنند. به این جوانان عزیزِ انقلابی می‌گویم، طرف شما خداست. شما برای خدا کار کرده‌اید و خدا هم به شما قلب و ایمان پاک و روحیه انقلابی و اسلامی داده است. الان هم در برابر خدا وظیفه دارید. حالا دیگران می‌خواهند به وظیفه شان عمل کنند یا نه. ما که تابع جو  و فضا نیستیم که ببینیم دیگران چه می‌کنند که ما هم همان را انجام دهیم.

 

آیت‌الله جنتی در پایان با بازخوانی رفتار و سفارشات حضرت امیرالمؤمنین(ع) به کارگزارانش در مواجهه با مردم، گفت: فاصله‌ی ما با علی (ع) از زمین تا آسمان است ولی بالاخره باید یک شباهتی به ایشان داشته باشیم. خدا رحمت کند شهید مظلوم بهشتی را. آن اوائل که مسئولیتی گرفته بود می‌گفت من باید یک فکری برای سفره‌ام کنم، چون یک رنگ و آبی دارد. آن بزرگوار به فکر این بود که سفره‌اش آب و رنگی نداشته باشد. اگر ما می‌خواهیم خدا به دادمان برسد باید به داد بندگان خدا برسیم.

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
یه سوزن به خودمون بزنیم و...
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش