چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۵۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۹۳۷
سیاست داخلی

تاجرنیا: عدم ارائه فهرست در انتخابات آتی محتمل است/ برخی در دولت و مجلس نتوانستد انتظارات مردم را برآورده کنند

علی تاجرنیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
علی تاجرنیا با تاکید بر اینکه عدم مشارکت در انتخابات آتی برای بازیابی سرمایه اجتماعی کافی نیست گفت این اقدام به هر حال می تواند پاسخی برای آن بخش از هواداران اصلاح طلبی باشد که معتقد هستند مرزهای هویتی ما باید کاملا روشن باشد.

 انتخابات بت نیست. این جمله سعید حجاریان تئوریسن اصلاح طلب است و باب گفت و گو در مورد احتمال عدم مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات های آتی را باز کرده است. حجاریان اخیرا در گفت و گویی گفته بود که اگر شورای نگهبان در انتخابات آتی مجلس رد صلاحیت های گسترده داشته باشد ممکن است که اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نکنند. برخی از فعالان سیاسی اصولگرا اما این حرف را جدی نگرفته و این اظهارنظر حجاریان را فرار رو به جلو خواندند. 

 

برای مثال ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با نامه نیوز تاکید کرده بود که اصلاح طلبان طی سال های گذشته با وجود همین ساختار سیاسی و همین شورای نگهبان در انتخابات شرکت کرده اند و بعد از این نیز می کنند. او اصرار داشت که جریان اصلاح طلب هیچ وقت از قدرت کنارگیری نمی کند. فعالان سیاسی اصلاح طلب اما ضمن تاکید بر ضرورت حضور در قدرت از وجود خط قرمزهایی که هویت آن ها را مشخص می کنند ، گفتند. علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی از جمله این افراد است که گمان می کند عدم مشارکت در انتخابات در صورت رد صلاحیت های گسترده شورای نگهبان می تواند موجب اعتماد سازی بین افکار عمومی شود و محتمل است.

 

وی در گفت و گو با نامه نیوز، گفت: «من فکر می کنم تا جایی که ظرفیت برای سیاست ورزی و حضور در انتخابات وجود دارد، باید از آن استفاده کرد. تصور من این است که با توجه به شرایط بین المللی و داخلی قطعا رد صلاحیت ها سخت گیرانه تر از گذشته نخواهد بود اما طبیعا وقتی که  به هر دلیلی امکان استفادها از ظرفیت های یک جریان بوجود نیاید حق آن است که در انتخابات لیست ندهد».

 

تاجرنیا افزود: «ما امروز تاوان عملکرد بخشی از نمایندگانی را در لیست امید می پردازیم که این ها اولویت های اصلی اصلاح طلبان برای حضور در پارلمان نبودند. طبیعتا وقتی که نمایندگان نتوانند حداقل های مورد انتظار یک جریان سیاسی را برآورده نکنند، جریان سیاسی نیز حق دارد که در انتخابات لیست ندهد».

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه « ما اکنون به دو چالش مواجه هستیم» گفت: « نخست چالش رد صلاحیت های گسترده شورای نگهبان که  اجازه نمی دهد ظرفیت های کامل جریان اصلاح طلب به عرصه وارد شود و چالش دیگر افکار عمومی است که وقتی اعتماد می کند و رای میدهد حداقل انتظاراتی از نمایندگان دارند و زمانی هم که انتظارات خود را برآورده نمی بینند، در وهله اول به خود نمایندگان و در وهله دوم به آن جریان سیاسی بی اعتماد می شوند. بنابراین من بسته به نوع موضع شورای نگهبان، عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات آتی را محتمل می دانم.»

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا مشارکت با تمام ظرفیت در انتخابات می تواند ریزش رای جریان اصلاحات به واسطه عملکرد فراکسیون امید و دولت آقای روحانی را جبران کند، گفت: « به نظر من جبران آن دشوارتر از این حرف ها است. الان جریان اصلاح طلب باید سرمایه اجتماعی خود را بازیابی مجدد کند. به صرف اینکه در انتخابات پیش رو همه تایید صلاحیت شود و لیست دهیم موجب جلب دوباره آرا نمی شود. برای اعتماد سازی نیازمند کارهایی دیگری هم هستیم اما بخش مهمی از آن همین است که بتوانیم ظرفت های اصلی را مورد بهره برداری قرار دهیم». 

 

تاجرنیا توضیح داد: « باید روش ها را اصلاح کنیم . ما در جریان اصلاح طلبی نیاز به پالایش داریم.  برخی از افراد با نردبان این جریان بالا آمده و نتوانسته اند در دولت  و مجلس انتظارات مردم را برآورده کنند. این ها اعتماد عمومی را نسبت به جریان اصلاح طلب خدشه دار کرده اند. به صرف اینکه یک سری کاندیداهای دیگر مطرح شوند، این اعتماد باز نمی گردد».

 

نماینده پیشین مجلس در واکنش به اظهارات برخی کارشناسان سیاس اصولگرا که معتقد هستند اصلاح طلبان هیچ وقت از قدرت کنارگیری نمی کنند و قبلا هم در شرایط سخت و با وجود رد صلاحیت های گسترده در انتخابات مشارکت کردند، گفت: « این ها اشتباه می کنند تجربه مجلس پنجم، چهارم یا هفتم نشان می دهد که اصلاح طلبان به صورت جدی در انتخابات وارد نشدند. اصلاح طلبان با شدت و ضعف تجربه عدم حضور در انتخابات را دارد».

 

وی در مورد تاثیرات عدم مشارکت اصلاح طلبان در انتخاب بر فضای سیاسی کشور گفت: « این را باید روشن کنیم که شرکت کردن و لیست دادن در انتخابات حق هر فرد و جریان سیاسی است. این حق ما است و ما مکلف نیستیم. طبعیتا نباید این طور تصور شود که اگر کسی از این حق خود استفاده نکند، مشی غیرمسالمت جویانه ای را در پیش گرفته است».

 

تاجرنیا در مورد نتایج عدم مشارکت در انتخابات برای جریان اصلاح طلب نیز توضیح داد: « شرکت نکردن بخشی از انتظارات طرفداران جریان اصلاح طلبی است. بازگشت سرمایه اجتماعی نیازمند یک سری اقدامات جدی تر است  اما عدم مشارکت در صورت وجود رد صلاحیت های گسترده می تواند پاسخی باشد  برای آن بخشی که معتقد هستند مرزهای هویتی جریان اصلاح طلب باید کاملا شفاف و مشخص شود و به هر قیمتی نباید در انتخابات شرکت کرد».

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا عدم شرکت در انتخابات و واگذار کردن آن به جریان رقیب به نفع کشور است یا خیر، گفت: «من خودم به عدم حضور در انتخابات معتقد نیستم. برای همین هم گفتم تا جایی که ممکن است باید از ظرفیت انتخابات استفاده کرد و با توجه به ساخت قدرت در کشور ما بدون جایگاه داشتن در مجموعه و ساختار دولت اصلا امکان اصلاح طلبی وجود ندارد ولی این هم یک حداقل هایی دارد. اگر خطوط قرمز و حداقل هایی را تعیین نکرده باشیم بیم این می رود که کاملا به ورطه عملگرایی صرف و بی تاثیری و بدون اصول اصول بودن در عرصه سیاسی بیفتیم لذا باید بین حضور و عدم حضور با شرایطی که عرض کردم یک نقطه تعادلی ایجاد کرد.» 

 

 

namehnews.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش