باوجود حواشی متعددی که پیرامون تصمیمگیری مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح حضور اقلیتها در شوراهای شهر و روستا پدید آمد، به نظر میرسد که گره انداخته شده بر قانون شوراها بزودی گشوده خواهد شد.
این امیدواری پس از آن ایجاد شد که محمدجواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه از برگزاری جلسه مشترکی بین کمیسیونهای سیاسی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی طرح اصلاح قانون شوراها خبر داد و با قدردانی از دبیرخانه مجمع گفت که در این جلسه با تصمیم کمیسیون شوراهای مجلس برای عمل بر اساس قانون شوراها مصوب سال ۱۳۷۵ موافقت شده است. نتیجه موافقت کمیسیونهای قضایی و سیاسی مجمع با این پیشنهاد فراهم شدن امکان بازگشت سپنتا نیکنام، منتخب زرتشتی مردم یزد به شورای این شهر است.
زیرا بر اساس ماده ۲۶ تبصره یک آن قانون که میگوید «اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند»، حضور اقلیتهای دینی شناخته شده در شوراهای شهر و روستا بلامانع است.
با وجود این قانونی شدن این موافقت و خواست همچنان به طرح آن در دستور جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیازمند است. روندی که قرار بود روز شنبه پس از نزدیک به یک سال انتظار رخ دهد اما با قرار گرفتن موضوع لایحه پیوستن ایران به پیمان «آسهآن» یک بار دیگر به تعویق افتاد.
پس از آن در حالی که بسیاری از ناظران سیاسی جایگزینی بررسی پیمان «آسهآن» به جای حل مسأله حضور اقلیتها در شوراها را اقدامی از سر عمد تلقی میکردند، روزنامه همبستگی در صفحه نخست روز یکشنبه خود از قول غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: «پرونده سپنتا با نظر دبیر مجمع از دستور خارج شد.» اظهارنظری که از سوی مصباحیمقدم تکذیب شد اما پیش از تکذیب، به این واکنش توئیتری محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت انجامید که: «سیاستزدگی بد و اگر به بیماری تبدیل شود، بدتر است.
با خبرهای دروغ، حقوق اقلیتها را بهانه دعوای سیاسی خود نکنید.» در نهایت به گزارش ایرنا، کولیوند رئیس کمیسیون شوراها در مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح قانون شوراها (حضور اقلیتهای مذهبی در شوراها و موضوع عضویت سپنتا نیکنام) اولین دستور جلسه بعدی مجمع تشخیص مصلحت نظام است، به این غائله خاتمه داد.
سپنتا نیکنام: حضور اقلیتها در شوراها اتحادآفرین است
سپنتا نیکنام نیز که از مدتها پیش اعلام کرده بود در روند پیگیری این ماجرا بیش از هر چیز پیگیر حقوق اقلیتها است و نه فقط حل مسأله حضور خودش در شورای شهر یزد، به آنچه طی دو روز گذشته رخ داده بود، واکنش داشت. نیکنام اگر چه در واکنش کنایهآمیزی به دستور کار روز شنبه مجمع مبنی بر بررسی پیمان «آسهآن» و سکوت درباره وضعیت او در توئیتی منظوم نوشت: «چند ماهی مانده کارم در میان/ هر چه مدت بگذرد باشد زیان/ من نمیدانم کدامش ارجح است/ «آسهآن» یا وحدت ایرانیان»
اما او این خبر را که خروج موضوع شوراها از دستور کار مجمع تعمدی و تصمیم دبیرخانه بوده است بر اساس مواضع پیشین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام کمی دور از ذهن دانست. اشاره او به موضعگیریهای پیشین محسن رضایی بود که آبان ۹۶ در صفحه توئیتر خود نوشت: «نظام اسلامی بنبستی ندارد و مجمع تشخیص مصلحت نظام قادر است مشکل عضو زرتشتی شورای یزد را حل کند. اگر مجلس و شورای نگهبان نتوانند مسأله سپنتا را حل کنند، به مجمع تشخیص مصلحت مراجعه کنند تا مشکل حل شود.»
سپنتا نیکنام با ابراز خرسندی از موافقت کمیسیونهای سیاسی و قضایی مجمع با پیشنهاد کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد که آنچه مایه خرسندیاش شده نه فقط حل مسأله خودش که حل مسأله حضور اقلیتهای دینی در شوراها است. او همچنین در گفتوگو با اعتماد آنلاین، حضور اقلیتها در شوراها را در وضعیت فعلی کشور اتحادآفرین دانست و در عین حال درباره دلایل تعلل در رسیدگی به این موضوع از سوی مجمع تشخیص مصلحت گفت: «مباحثی مانند اختلاف نظر در این مسأله وجود دارد. البته شنیدهها حاکی از آن است که مخالفت و پیگیری یک شخص در این مسأله نقش دارد که ترجیح میدهم فعلاً در این رابطه صحبت نکنم.»
سپنتا نیکنام در انتخابات پنجمین دوره شوراها با ۲۲ هزار رأی از سوی مردم یزد برای عضویت در شورا انتخاب شد. اما با شکایت علی اصغر باقری، نامزد اصولگرا و شکست خورده انتخابات، شعبه ۴۳ دیوان عدالت اداری در حکمی عضویت او را به دلیل مسلمان نبودن معلق کرد.
- 12
- 1
جواد
۱۳۹۷/۴/۲۰ - ۷:۴۹
Permalink