چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۱۲۶
سیاست داخلی

فتاح برای ریاست جمهوری آماده می‌شود؟

پرویز فتاح,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 همگان بر این موضوع اذعان دارند که وظایف و تعهدات شهردار پایتخت اگر بیش از یک وزیر نباشد، کمتر از آن نیست. ارتقای سطح رفتارهای اجتماعی و فرهنگی شهروندان و تعاملات با گروه‌های سیاسی جزئی از وظایف شهرداران است که این موضوع در کلانشهر تهران از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا پیشانی شهرهای کشور است. انتخاب شهردار هم از زمان تاسیس شوراهای شهر و روستا به این نهاد واگذار شد که البته این انتخاب در تمام دوره‌ها با چالش‌هایی همراه بوده است؛ جز دوره پنجم که پس از کنار رفتن محمدعلی نجفی، محمد افشانی با آرای اعضای شورای شهر بر بلندترین و با اهمیت‌ترین کرسی بهشت تکیه زد.

 

اما گویا کرسی بهشت نفرین شده و قرار نیست تعامل نهادهای دیگر با آن مثبت و قابل پذیرش باقی بماند به نحوی که حتی آرام‌ترین سیاستمداران که تصور دخالت و سنگ‌اندازی آنان هم به ذهن خطور نمی‌کند برای نیل به اهدافشان بالاخره تیری به سمت سکاندار بهشت پرتاب می‌کنند. نکته قابل تامل آنجاست که برخی در لباس دوست هم که توفیقی در راهیابی به بهشت نداشتند در مدت کوتاهی لباس دشمن بر تن کرده و در صدر هجمه‌کنندگان به شورای شهر و شهرداری خود را معرفی می‌‌کنند.

 

تلاش برای جذب رأی

ساده انگاری است که برخی اظهارات را تنها جملاتی معمولی دانست که بدون هدف خاصی بیان می‌شود؛ به‌ویژه آنکه گوینده این جملات سابقه مطرح شدن برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را هم داشته باشد. برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نام پرویز فتاح از سوی جمنا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد که چنین نکرد، اما این به معنی منصرف شدن از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نبود. چنانکه ۱۷ مرداد سال گذشته بود که تسنیم از پرویز فتاح سوال کرد‌:«برای ۱۴۰۰، برنامه‌ای برای ریاست جمهوری دارید؟» و او با خنده پاسخ داده بود: «بله. اگر عمر باشد من یک رأی دارم و چون وظیفه داریم در این امر بزرگ ملی مشارکت کنیم حتما به‌عنوان یک رأی‌دهنده، حضور خواهم داشت و کنار نخواهم کشید.» بنابراین فتاح کاندیداتوری خودش را در انتخابات ۱۴۰۰ رد نمی‌کند و اقدامات و اظهارات اخیرش نشانگر آماده شدن برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم است.

 

توصیف مشابه!

فتاح وزیر دولت احمدی‌نژاد بود و جالب اینکه برخلاف برخی از دولتمردان نهم، او حاضر به انتقاد از احمدی‌نژاد نیست و می‌گوید:«سابقه رفاقت و دوستی من و آقای احمدی‌نژاد به زمان انقلاب برمی‌گردد؛ به هر حال در دولت نهم ایشان رئیس‌جمهور منتخب مردم بودند که شعارهایشان مورد پسند مردم بود؛ لذا آن زمان پس از دعوتی که از بنده شد و با توجه به شناختی که از ایشان داشتم، آن مسئولیت را پذیرفتم و سعی کردیم واقعا کار فنی مربوط را انجام دهیم ولی اینکه چرا این همکاری ادامه نداشت، توافق دو طرف بود» اما فتاح خوب می‌داند احمدی‌نژاد دیگر چهره کاریزما برای کسب رأی به نفع او در انتخابات نیست و حتی اگر هم می‌توانست آرای قابل توجهی برای یک کاندیدا جذب کند، فتاح را انتخاب نمی‌کرد.

 

پس، وزیر احمدی‌نژاد برای جلب رأی باید گرایش خود را به سمت افراد معقول‌ و مورد توجه جامعه تغییر دهد و چه چهره‌ای بهتر از محسن هاشمی؟ فتاح محسن هاشمی را هماگونه توصیف کرد که پیش از این درباره احمدی‌نژاد گفته بود. او که به شورای شهر تهران آمده بود، چنین گفت: «ما علاقه‌مند بودیم مهندس هاشمی شهردار تهران شود و این موضوع را به خود ایشان هم اعلام کرده بودیم.

 

دلیل این موضوع این بود که ایشان رأی مردم و صبغه و وجاهت و متانت بالایی دارند که از پدر مرحوم بزرگوارشان به ارث برده‌اند.» و پس از آن در جمع خبرنگاران توصیفی که درباره احمدی‌نژاد به کار برده بود، در مورد محسن هاشمی هم به کار برد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اعلام کرده‌اید علاقه‌مند هستید محسن هاشمی شهردار تهران شود، تاکید کرد‌: «من اعلام کردم که دوست داشتم این اتفاق بیفتد، چرا که من و هاشمی ارتباط قدیمی با یکدیگر داریم و به نظرم جامعه نیز چنین انتظاری داشت».

 

رأی حامیان افشانی

اظهارات فتاح بیش از حمایت از محسن هاشمی بوی جلب حمایت انتخاباتی داشت. جالب آنکه او از افشانی هم تعریف کرد تا شاید چند رأی هم به‌واسطه شهردار تهران به سبد رأی انداخته شود. فتاح گفت:‌ «افشانی زمانی که استاندار بودند من ایشان را یک مددکار می‌دیدم چرا که کمک‌های بسیاری به کمیته امداد کردند. شاید این مطلبی را که می‌خواهم بگویم ایشان راضی نباشند؛ هنگام تودیع و معارفه آقای هاشمی در سمت استانداری، هدایایی که در طول دوره دریافت کرده بودند که ۲۲ سکه بود به ایتام و زوج‌های جوان استان فارس بخشیدند. من از این اقدام ایشان درس گرفتم».

 

ایجاد شکاف؟

جالب‌ترین بخش اظهارات فتاح به شکاف‌اندازی میان دولت و شورای شهر مربوط بود. او مدعی شد: «برخی از اعضای شورای شهر تهران انتقاد داشتند که ما با دولت زاویه داشته باشیم، اما باید این را اعلام کنم که ما درباره دولت‌ها قضاوت نمی‌کنیم، اما لازم به ذکر است که کمیته‌ امداد در کنار روحانی است و در حال‌ حاضر نیز شرایط به گونه‌ای است که خیلی‌ها روحانی را تنها گذاشته‌اند و زخم زبان می‌زنند، ولی ما به عنوان کمیته‌ امداد در کنار دولت هستیم، چرا که دولت، مردم است و خیالتان در این خصوص راحت باشد.» مشخص نیست فتاح با چه انگیزه‌ای درصدد ایجاد شکاف میان شورای شهر و دولت است. تنها گمانه‌ای که به ذهن می‌رسد این است که یکی از شعارهای انتخاباتی فتاح در ۱۴۰۰ ادامه مسیر دولت دوازدهم خواهد بود.

 

armandaily.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش