چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۴ - ۲۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۷۶۱۱
سیاست داخلی

بازگشت‌ نوری‌ها به سیاست

عبداالله نوری و ناطق نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

نوری‌ها به عرصه بازگشتند! ناطق نوری و عبدا... نوری؛ دو نوری که سکوت وجه اشتراک آنها در سال‌های گذشته بود. دو نوری که هرگاه سخنی بر زبان می‌آورند به مثابه نقشه راه گروه‌های سیاسی است. دو نوری که همیشه سیبل هجمه آنانی بودند که منافع شخصی و گروهی برای‌شان در درجه اولی اهمیت است. دو نوری که سر بزنگاه نیاز کشور روزه سکوت را می‌شکنند و به آنچه تکلیف می‌دانند عمل می‌کنند. مخاطبان ناطق نوری وسیع‌تر از عبدا... نوری هستند که بر همین اساس او سخنان خود را خطاب به همه اقشار جامعه بیان می‌کند. البته نباید از تاثیرگذاری او در عرصه سیاست غافل بود.

 

ناطق نوری، شیخ مصلحت

ورود ناطق نوری در عرصه سیاست سال‌هاست که در پشت پرده اتفاق می‌افتد و سال‌هاست که نام او در لیست‌های انتخاباتی مانند مجلس نیست. اما ساده‌انگاری است که او را در عرصه سیاست و تصمیمات سیاسی تاثیرگذار ندانست. بزرگان اعتدالگرا همواره نقش مهمی در انتخابات‌ مختلف داشته‌اند و آنگاه که سیاسیون در تصمیم نهایی با بن‌بست مواجه می‌شوند در آن هنگامه است که نقش امثال ناطق نوری برای کنار زدن بن‌بست مشاهده می‌شود.

 

چندی پیش که تصویری از گفت‌وگوی ناطق نوری و حداد عادل در مجمع تشخیص منتشر شد برخی سایت‌ها نوشتد: «اگر علی لاریجانی خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ و مجلس یازدهم آماده می‌کند به میزان قابل توجهی مستظهر است به حمایت‌های همیشگی شیخ نور». فارغ از آن نمی‌توان از نقش او در انتخاب روحانی به عنوان رئیس‌جمهور عبور کرد و نمی‌توان از این گمانه هم عبور کرد که شیخ نور گزینه مناسبی برای انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری است.ناطق نوری سال‌هاست که با رفتار و گفتارش تبدیل به یکی از شخصیت‌های مورد وثوق جریان اصلاحات هم شده است و پربیراه نیست مورد حمایت انتخاباتی این جریان سیاسی باشد.

 

روایت ناطق نوری از یک انتخاب

ناطق نوری در این برهه دایره سخنان خود را در دو حوزه تعیین کرده است. یکی جلوگیری از اتهام زنی به خود و دیگری هدایت جامعه برای گذر از مشکلات. چند روز پیش که بحث پس گرفتن خانه‌های مصادره‌ای مطرح شد او درباره زمین حوزه علمیه لواسان که مدیریت آن را بر عهده دارد، توضیح داد که زمین آن اهدایی یک معلم بازنشسته است و اهدایی نهادهای دیگر و مصادره‌ای نیست.

 

پس از آن هم روز یکشنبه به موضوع مذاکره با آمریکا که بحث روز کشور است ورود کرد و گفت: «پیشنهاد برخی برای مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی ممکن است عملی و به مصلحت کشور نباشد. نسبت به درایت رهبر انقلاب برای عبور از بحران اعتماد کنیم. پیشنهاد برخی فعالان سیاسی برای مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی ممکن است عملی و به مصلحت کشور نباشد ولی به هر حال اینکه کسانی از سر دلسوزی پیشنهادی را مطرح کنند حرام نیست و بدیهی است که تصمیم‌گیری و صلاحدید در چنین مواردی به عهده رهبری معظم انقلاب است که خوشبختانه اشراف کامل بر سیر تحولات دارند» و دیروز در مراسمی که به مناسبت چهلمین روز درگذشت حجت‌الاسلام احمد احمدی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه تهران برگزار شد، حضور یافت و گفت: «آنچه که امروز در اداره کشور مورد نیاز است، تخصص و تعهد در کنار اخلاق و داشتن فرهنگ برخورد مناسب با مردم بر اساس عقلانیت است. اگر در جامعه‌ای مدیری هم تخصص و تعهد داشته باشد و هم از اخلاق خوب برخوردار باشد بر اساس عقلانیت آن جامعه رشد و پیشرفت خواهد کرد.»

 

وی با اشاره به تاکیدات شهید بهشتی درباره ویژگی‌های شخصیتی یک مدیر، خاطرنشان کرد: «شهید بهشتی معتقد بود که مدیر کسی نیست که زیاد بدود و کار کند، بلکه مدیر فردی است که بیندیشد، فکر و برنامه‌ریزی کند و از انسان‌های متخصص و متدین در جای خود استفاده کند. یکی از مشکلات امروز کشور نیز مربوط به حوزه مدیریتی است».

 

ناطق نوری افزود: «گاهی برخی از مدیران آنقدر سرگرم مسائل خرد می‌شوند که به برنامه‌ریزی، فکر کردن و استفاده بهینه از نیروها نمی‌رسند و گاهی نیز بر این بی‌برنامگی مسائلی از جمله گرایش‌های سیاسی، جناحی و باندی اضافه می‌شود.» ناطق نوری با تاکید بر اینکه تخصص، تعهد و اخلاق از ویژگی‌های شایسته‌سالاری است، به بیان خاطره‌ای از روند انتخاب رئیس صداوسیما در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: «در ابتدای انقلاب هنوز اینگونه نبود که رئیس صداوسیما را امام یا رهبری تعیین نمایند و به این صورت بود که شورای انقلاب فردی را در این زمینه انتخاب می‌کرد.در آن ایام من که مسئولیتی در جهاد سازندگی داشتم برای انجام کاری نزد آیت‌ا... بهشتی در دیوان عالی رفتم.

 

هنگامی که در کنار آیت‌ا... بهشتی بودم، برای ایشان لیستی از اسامی افراد دارای صلاحیت برای ریاست بر صداوسیما ارسال کرده بودند و ایشان نیز آن لیست را بررسی و در کنار برخی اسامی علامتی به نشانه تایید قرار داده بودند. آیت‌ا... بهشتی لیست مذکور را به من نشان دادند و از من نیز خواستند که راجع به آن نظر خود را بیان کنم، هنگام مشاهده لیست به نام فردی بر خوردم که آیت‌ا... هاشمی در کنار نام او علامتی به نشانه تایید قرار داده بود. این در شرایطی است که آن فرد نسبت به ایشان بی‌مهری‌های بسیاری ابراز کرده بودند.» وی افزود: «موضوع را با آیت‌ا... بهشتی در میان گذاشتم، اما ایشان فرمودند «خوب آقای نوری، ممکن است ایشان با شخص بهشتی مشکل داشته باشد و از چهره من خوشش نیاید، اما مدیر لایقی است».

 

پایان سکوت عبدا... نوری؟

نام عبدا... نوری هم مانند ناطق نوری این روزها زیاد شنیده شده است که دلیلش هم پیشنهاد ریاست عبدا... نوری برای ریاست پارلمان اصلاحات بود که از سوی برخی اصلاح‌طلبان مطرح شد. برخی این پیشنهاد را منتسب به غلامحسین کرباسچی کردند تا از آن برای شکاف‌اندازی در جریان اصلاحات بهره ببرند، اما دبیرکل حزب کارگزاران با توضیحی مانع این سوءاستفاده شد و گفت‌: «موضوع اين بود كه مصاحبه‌كننده پرسيد اگر قرار باشد شوراي عالي تغيير كند ممكن است افرادي جاي آقاي عارف را بگيرند؟ من گفتم اين موضوع به انتخاب شورا بستگي دارد.

 

خود شورا ممكن است افرادي را به عنوان رئيس، منشي و... انتخاب كنند. دوباره پرسيد ممكن است افرادي مثل آقاي عبدا... نوري به عنوان رئيس شورا مطرح شود. من گفتم بله ايشان هم مي‌تواند مطرح شود.» اما بدون شک جریان اصلاحات نمی‌تواند به راحتی چشم از قدرت سازمان‌دهی عبدا... نوری بردارد، چرا که او بارها و در مقاطع مختلف نشان داده قدرت سازمان‌دهی و به اجماع رساندن نیروهای اصلاح‌طلب را دارد. طرح نام ریاست عبدا... نوری شاید بهانه‌ای برای پایان دادن به سکوت او بود.

 

یاسمین طالقانی

 

armandaily.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش