دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۱۳ - ۲۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۲۲۳
سیاست داخلی

 حرف سردار خریدار ندارد/ محسن رضایی بلاتکلیف میان سیاست و سپاه!  

محسن رضایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
محسن رضایی این روزها با امضای نامه‌ای درباره لایحه مقابله با تروریسم (fatf) دوباره خبرساز شده است. البته در جواب نامه به او به طعنه گفتند این موضوع به مجمع تشخیص مربوط نمی‌شود. دولت پاسخ به نامه محسن رضایی را در حد رییس جمهور ندید تا رییس دفتر روحانی فقط به جمله «کار عجولانه‌ای بود که به مجمع مربوط نمی‌شود» بسنده کند.

 به گزارش رویداد۲۴، بعد از دو سه سال بی خبری، این هفته محسن رضایی خبرساز شد. یک بار به خاطر اینکه قسمتی از نامه سال ۹۵ خود به روحانی را بازنشر کرده بود. نامه‌ای که در آن روحانی با یاسر عرفات مقایسه شده بود و اشاره شده بود که جمهوریخواهان آمریکایی که در دوره بوش قرارداد خود با فلسطین را شکستند، در دولت ترامپ هم وفای به عهد نخواهند کرد. «رفتار اوباما با جنابعالی، دقیقاً مشابه رفتار کلینتون با یاسر عرفات بود که‌ پس از حاکم شدن جمهوری‌خواهان، بوش، انتخابات فلسطینی‌ها زیر نظر سازمان ملل را نپذیرفت و عملاً تعهدات کلینتون را زیر پا گذاشت.» این نامه با واکنش تند نزدیکان روحانی مواجه شد و محسن رضایی بعد از این واکنش ها مجدد سکوت کرد.

 

خبرسازی دیگری که محسن رضایی را در توجه رسانه‌ها قرار داد، خارج کردن موضوع سپنتا نیکنام از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. این بار هم محسن رضایی در اینستاگرام نوشت «با این همه، فضای شایعه پراکنی و غوغاسالاری که فرصت طلبان سیاسی به وجود می‌آورند، مایه برخی نگرانی‌هاست. این افراد با دروغ‌پردازی، محیط عقلانی تصمیم‌گیری را هدف قرار داده‌اند. برخی از آنها نه به ایران، نه به مردم ونه به اقلیت‌ها رحم نمی‌کنند و با سیاسی‌کاری فقط به دنبال منافع خود هستند.»

 

رضایی معتقد بود اگر رسیدگی به پرونده سپنتا نیکنام یک سال دیگر عقب بیفتد و پرونده او تعلیق شود شاید بتوان برای اقلیت‌ها کاری کرد ولی رسیدگی فوری به آن (یک سال بعد از طرح موضوع!) باعث خواهد شد نظر شورای نگهبان تایید شود. نظری که باز هم با اعتراض افکار عمومی مواجه شد.

 

محسن رضایی این روزها با امضای نامه‌ای درباره لایحه مقابله با تروریسم (fatf) دوباره خبرساز شده است. البته در جواب نامه به او به طعنه گفتند این موضوع به مجمع تشخیص مربوط نمی‌شود. دولت پاسخ به نامه محسن رضایی را در حد رییس جمهور ندید تا رییس دفتر روحانی فقط به جمله «کار عجولانه‌ای بود که به مجمع مربوط نمی‌شود» بسنده کند.

 

در دنیا فرماندهان نظامی که با لباس ژنرالی به مقام سیاسی رسیدند کم نیستند. از ژنرال دوگل در فرانسه تا هیتلر در آلمان. در ایران هم البته نظامیان بخت خود را برای ورود به سیاست امتحان کرده‌اند. مشهورترین آنها رضاخان بود که سلطنت پهلوی را تاسیس کرد.

 

بعد از انقلاب هم سال‌های آخر دهه شصت برخی نظامیان به خاطر انتخابات مجلس سوم مراکز حساس را ترک کردند. بعدا از قول مرحوم هاشمی گفته شد که ترک این مراکز حساس هزینه‌هایی را به ایران تحمیل کرد و امام خمینی به دنبال مجازات متخلفین بود.

 

با اینکه علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد و حتی حسن روحانی سابقه فعالیت در ارتش و سپاه را دارند اما به خاطر سابقه تاریخی ایرانیان هیچوقت به حضور نظامیان در سیاست خوشبین نبوده‌اند. مشهورترین سردار ناکام سیاست حاج محسن رضایی است. از فرماندهان نظامی که برای سیاستمدار شدن بیست سال است پشت در صندوق‌های رای به انتظار نشسته است. معلوم نیست محسن رضایی ۶۵ ساله که دو دهه پیش با شعار حمایت از جوانان وارد سیاست شده بود، بار دیگر با شعار حمایت از تجربه پیرمردها وارد عرصه انتخابات خواهد شد؟

 

اولین بار انتخابات مجلس ششم. قرار گرفتن در لیست جناح راست در کنار محمود احمدی‌نژاد، هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی. شکست در انتخابات برای حاج محسن درس عبرت نشد تا سه بار در انتخابات ۸۴ و ۸۸ و ۹۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود و هر سه بار شاهد پیروزی رقیبان باشد. تلاش محسن رضایی به خصوص در سال ۹۲، با هزینه و تبلیغ فراوان صورت گرفت و بعد از آن حاج محسن یک بار دیگر لباس فرماندهی به تن کرد. برای او عرصه سیاست تمام شده بود و بازگشت به روزگار نظامی‌گری، می‌توانست او را از گزند نقد و طعنه‌ها دور نگه دارد.

 

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم محسن رضایی قوی‌ترین شروع فعالیت سیاسی نظامی را در میان مسئولان کشور داشت. احتمالا تحلیلگران آینده‌ خاصی را برای جوانی تازه‌وارد می‌دیدند که ۱۶ سال فرماندهی بزرگترین نهاد نظامی را در دست داشت. هرچند پیش‌بینی‌ها محقق نشد و محسن رضایی نه از پس صندوق‌های رای برآمد، نه از پس بلاتکلیفی خود در انتخاب مسیر. چه آنکه محسن رضایی هیچگاه نتوانست راهی میان نظامی بودن و سیاستمدار بودن را انتخاب کند؛ زمانی لباس نظام از تن بیرون می‌آورد و خود را دکتر می‌خواند و حامیان او حزب تاسیس می‌کردند و زمانی دیگر رخت نظام را با دو ستاره کنار گندم‌هایش از گنجه بیرون می‌آورد و با همان شمایل به نماز جمعه می‌رفت و از تمایلش برای بازگشت به سپاه می‌گفت. گاهی هم همان لباس را می‌پوشید بدون قبه‌ها و درجه! شاید همین تردیدها و بلاتکلیفی‌های محسن رضایی بود که او هیچگاه از اندازه دبیری مجمع تشخیص بالا نرفت. حالا بار دیگر حاج محسن خبرساز شده و در قبای سیاستمدار به دولت نامه می‌نویسد.

 

  • 15
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش