جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۵۱ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۰۵۳
سیاست داخلی

آقای ذوالنوری؛ حداقل حق کپی‌رایت را از آمدنیوز رعایت کنید!

آمدنیوز,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

هر چند وقت یک‌بار حرفی عجیب و غریب از دهان یکی از منتقدان سفت و سخت دولت شنیده می‌شود که به سرعت جایش را در صدر اخبار روز پیدا می‌کند و تا دولت بخواهد تکذیب کند یا سند و مدرک بخواهد، هزار دست چرخیده است. حساب انتقادهای معمولی یا راه حل‌های همراه با تندی که همیشه وجود داشته، از این حرف‌های عجیب جداست.

 

اصلا سطح اعجاب‌انگیز بودن این حرف‌ها باعث می‌شود که مخاطب اگر کوچکترین آشنایی با فضای سیاسی کشور داشته باشد، تصمیم بگیرد قبل از باور کردن آنها حداقل چرخی در اینترنت بزند. در اغلب موارد هم در همان دقایق نخست چرخ‌زدنش سر از سایت‌ها و کانال‌هایی درمی‌آورد که از آن طرف آب هدایت می‌شوند و حتی در میان اپوزیسیون هم حیثیت قابل اتکایی ندارند. چرا راه دور برویم، همین سایت و کانال  آمدنیوز که چنان در شایعه‌سازی و خیال‌بافی‌هایش غرق شده که مردم عادی هم در فضاهایی مانند توییتر فارسی به خبرسازی‌هایش می‌خندند و در عین حال بسیاری از همین خبرسازی‌ها منبع الهام حمله  به دولت می‌شود.

 

از تو به یک اشاره

اواخر فروردین ماه همین امسال کانال آمدنیوز فهرستی از فرزندان مسئولان در خارج از کشور منتشر کرد؛ فهرستی که بعدا بارها برای حمله به دولت از آن استفاده شد؛ مثلا همین چند روز پیش همزمان با رفتن ولی‌الله سیف از بانک مرکزی، حمید رسایی که در حمله به هر چیزی که خلاف تفکراتش باشد، دوست و دشمن نمی‌شناسد

 

در توییتر که حالا تریبون اوست، اعلام کرد که هر چهار فرزند سیف و همسرش اقامت استرالیا را دریافت کرده‌اند و بعید نیست که خودش هم راهی کشوری دیگر شود. این حرف از سوی همفکران رسایی دنبال شد و در آخر خیلی پخته‌تر و موثق‌تر به آمدنیوز برگشت. حالا این کانال می‌تواند با اتکا به حرف‌های نماینده سابق مجلس ادعایی را که خودش کلید زده بود، مطرح کند. البته حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری به این موضوع واکنش نشان داد و پایین همان توییت خطاب به رسایی نوشت: «لطفا با این آوای رسا عملیات روانی پمپئویی را به جمعه پمپاژ نکنید. مریم و رضا و بن یامین و مایکل در این حد از شما توقع ندارند.»

 

یکی ذوالنوری را بگیرد

یکی از کسانی که دارد گوی سبقت را از آمدنیوز می‌رباید و دست به انتشار اخباری می‌زند که ترامپ و اوباما هم از شنیدنشان تعجب می‌کنند، مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس است. یک‌بار می‌گوید رئیس‌جمهوری آنقدر سرمایی است که وقتی برف می‌آید از خانه بیرون نمی‌رود. یک‌بار دیگر اعلام می‌کند که پسر رئیس‌جمهوری سه‌تابعیتی است و بار دیگر چنان بر آتشی که آمدنیوز راه انداخته می‌دمد که صدای موافقان و مخالفان دولت را همزمان درمی‌آورد؛ نمونه‌اش به همین یک ماه پیش برمی‌گردد که ایشان اعلام کرد طی مذاکرات مربوط به برجام، برای ٢٥٠٠ نفر از وابستگان به دولت گرین‌کارت آمریکا صادر شده و اصلا این موضوع بخشی از مذاکره بوده است. عجب اینکه در بهمن‌ماه سال ٩٥ آمدنیوز تیتر زده بود: «توافق ایران و دولت اوباما؛ اعطای ۲۸۰۰ گرین‌کارت به منسوبین مقامات کشور».

 

منبع الهام

عده‌ای از مخالفان دولت نشان داده‌اند که حتی اگر به آمدنیوز به عنوان منبع خبر نگاه نکنند، عمدا یا سهوا از خبرهایی که این کانال و سایت منتشر می‌کند به عنوان منبع الهام استفاده می‌کنند. همزمان با افزایش قیمت سکه طلا، آمدنیوز اعلام کرد که دلیل این اتفاق فرستادن حجم زیادی طلا به کشور عراق در پوشش بازسازی عتبات عالیات است و این کار نظم بازار را به هم زده است. کمی بعد کریمی قدوسی، نماینده مجلس در ادعایی مشابه گفت که عده‌ای نفوذی ٣٥٠٠ تن سکه را به سلیمانیه عراق می‌فرستند تا بازار را متلاطم کنند.

 

کپی‌رایت را رعایت کنید

حداقل ذوالنوری با جابه‌جا کردن اعداد و قدوسی با تغییر در جزییات اخبار، آنها را تا حدی مال خود کردند، اما در مواردی هم خبرهای آمدنیوز به همان شکل منتشر می‌شود، تا جایی که اگر قانون کپی‌رایت در کشور ما به رسمیت شناخته می‌شد، برخی از سایت‌های حمله‌کننده به دولت باید به آمدنیوز خسارت می‌دادند. نمونه نزدیک این اتفاق انتشار شایعه استعفای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری بود که آمدنیوز اول از همه آن را در قالب داستانی تخیلی منتشر کرد و برخی رسانه‌ها و سایت‌های داخلی هم دنبالش را گرفتند تا جایی که سخنگوی دولت مجبور به پاسخگویی و تکذیب شد.

 

دولت هیچ،‌ دولت نگاه

کمی که به عقب برگردیم به مواردی برمی‌خوریم که الهام گرفتن یا تکرار سناریوهای آمدنیوز از سوی مخالفان داخلی، چنان عجیب و غریب بوده که حتی دولت هم تکذیب آنها را در شأن خودش ندید؛ مثلا کمی بعد از اینکه آمدنیوز اعلام کرد دولت درخواست فیلترینگ تلگرام را داده بوده و حتی برای مسدودسازی آن با چین وارد قرارداد شده است، سایت‌های مخالف دولت تیتر زدند: «چه کسی دستور فیلترینگ تلگرام را صادر کرد؟» برخی از آنها مستقیم و برخی هم غیر مستفیم دولت را مسئول فیلترینگ اعلام کردند.

 

در موردی دیگر هم آمدنیوز تصاویری منتشر و ادعا کرد که سایپا و ایران‌خودرو با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال احتکار خودرو هستند تا قیمت‌ها را بالا ببرند. نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس به دولت تاخت و اعلام کرد که شرکت‌های خودروسازی ٩٠ هزار خودرو را دپو کرده‌اند.

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش