دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۰۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۳۷۷
سیاست داخلی

فاطمه هاشمی: با يك تلفن اخراج شدم

فاطمه هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پس از درگذشت آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني بنيانگذار دانشگاه آزاد اسلامي، سكان هدايت اين دانشگاه به علي‌اكبر ولايتي سپرده شد. چهره‌اي كه پس از روي كارآمدن بلافاصله تصميم به بازنگري در سياست‌هاي دانشگاه آزاد گرفت و در راستاي اجراي همان سياست‌ها، بسياري از استادان اصلاح‌طلب و اعتدالي از تدريس در اين مجموعه آموزشي كنار گذاشته شدند. دايره اصلاح دانشگاه آزاد به سبك ولايتي، محدود به اساتيد نبود بلكه نقطه آغاز اين ماجرا از مجموعه رسانه‌اي دانشگاه آزاد آغاز شد و در چند مرحله تمامي اين رسانه‌ها از خبرنگاران حامي تفكر اصلاح‌طلبي پاك‌سازي شد تا شرايط براي فعاليت نزديكان فكري به ولايتي مهيا شود.

 

رويه‌اي كه ولايتي در پيش گرفته است، ‌سبب انتقاد بسياري از فعالين سياسي اصلاح‌طلب، اساتيد دانشگاه و همچنين دانشجويان و كارمندان دانشگاه آزاد شده تا جايي كه واحد‌هاي مختلف اين مجموعه آموزشي با نوشتن بيانيه‌هاي مختلف به تصميمات ولايتي اعتراض كرده‌اند. جديدترين و شايد عجيب‌ترين تصميم ولايتي اخراج دختران آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني از دانشگاه آزاد است؛ اقدامي كه شايد بتوان از آن به عنوان تير خلاص ولايتي بر بازماندگان آيت‌الله هاشمي در دانشگاه آزاد ياد كرد. فائزه هاشمي روز گذشته در گفت‌وگو با روزنامه آرمان خبر از اخراج خود و خواهرش از دانشگاه آزاد داد.

 

فائزه هاشمي گفت: «مسوول واحدي كه در آن تدريس مي‌كنم اعلام كرد كه به او گفته‌اند ديگر نيازي به حضور بنده در دانشگاه آزاد نيست كه اين موضوع را نپذيرفتم؛ چرا كه بايد حكم اخراج رسما ابلاغ شود و به‌ صورت شفاهي قابل پذيرش نيست و وجاهت قانوني ندارد. همين موضوع را به خواهرم يعني فاطمه هم گفته‌اند.» اين موضوع سبب شد تا جزييات بيشتر درباره اين اخراج را از فاطمه هاشمي جويا شويم.

 

فاطمه هاشمي به «اعتماد» گفت: «چهارشنبه هفته گذشته حوالي ساعت ۱:۳۰ ظهر فردي از دانشگاه با من تماس گرفت و خود را كارمند معاونت آموزشي دانشگاه معرفي كرد. اين فرد به من گفت دسترسي شما از روي سايت برداشته شده و ديگر حق ورود به دانشگاه را نداريد.» وي افزود: «پس از اين اظهارات از فرد تماس‌گيرنده پرسيدم منظور شما چيست و ايشان صراحتا پاسخ داد يعني ديگر براي آموزش به دانشگاه مراجعه نفرماييد. در پاسخ به ايشان گفتم كه منظورتان اين است اخراج شده‌ام؟ كه اين فرد به جاي پاسخ به سوال من خنديد!»

 

فاطمه هاشمي در ادامه درباره دليل اين اخراج گفت: «وقتي دليل اين اخراج را جويا شدم به من گفتند كه اين موضوع از بالا ابلاغ شده و از مسوول آموزش خواسته‌اند تا اسم من را از روي سايت دانشگاه حذف كنند.» وي درباره اينكه آيا حكم اخراج به صورت كتبي براي شما ابلاغ شده است يا خير، گفت: «من از فرد تماس‌گيرنده درخواست كردم تا حكم اخراج را به صورت كتبي به من ابلاغ كنند اما تا اين لحظه حكمي به من ابلاغ نشده و موضوع به صورت تلفني به من اطلاع داده شده است.»

 

هاشمي در ادامه به دلايل احتمالي اخراجش از دانشگاه آزاد اشاره كرد و افزود: «احتمال مي‌دهم به دو دليل عذر من را از دانشگاه خواسته باشند. نخست شيوه تدريس من در درس انقلاب است. به‌هرحال من مانند ساير اساتيد نمي‌توانم به واقعيات انقلاب اشاره نكنم و ظاهرا اين موضوع خوشايند مديريت جديد دانشگاه آزاد نيست. من اعتقاد دارم دانشجو بايد واقعيات را بداند. اين اتفاق مسبوق به سابقه بوده تا جايي كه دو ماه پيش يكي از اساتيد به من گفت كه از آموزش خواسته شده تا ديگر درس انقلاب توسط شما ارائه نشود زيرا مسائلي در كلاس‌ها عنوان مي‌كنيد كه براي دانشجويان مفيد نيست.»

 

وي افزود: «دومين دليل احتمالي مي‌تواند حمايت من از اعتراض هفته گذشته دانشجويان نسبت به شرايط جديد دانشگاه آزاد و اخراج برخي اساتيد باشد. هفته گذشته من در حمايت از اعتراضات دانشجويان نامه‌اي خطاب به آقاي ولايتي نوشتم.

 

هاشمي ادامه داد: «به نظر مي‌رسد آقاي ولايتي از آن نامه سرگشاده بسيار عصبي شده و تصميم به حذف دختران آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني از دانشگاه آزاد گرفته است زيرا ايشان پيش‌تر نيز از اين دست برخوردها داشته و زماني كه عصبي مي‌شوند تصميمات احساسي اتخاذ مي‌كنند.» استاد اخراجي دانشگاه آزاد خبر از نگارش نامه‌اي جديد خطاب به رييس گروه علوم سياسي دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب داد و افزود: «در اين نامه كه يك رونوشت آن خطاب به رييس دانشكده تهران جنوب است، درخواست كرده‌ام حكم اخراج به همراه توضيحات درباره چرايي اين حكم بايد به صورت كتبي به من ابلاغ شود.»

 

فاطمه هاشمي درباره دلايل اصرار بر ابلاغ حكم كتبي گفت: «فرم ساعت‌بندي كلاس‌ها پيش از آغاز ترم جديد در اختيار من قرار گرفت و من طبق برنامه، فرم را پركردم. دو جلسه از كلاس‌هاي ترم جديد نيز با حضور دانشجويان تشكيل شده و دليلي بر اخراج در ميان ترم وجود ندارد. اگر حكم به من ابلاغ نشود و من به‌واسطه يك تماس تلفني از حضور در دانشگاه منصرف شوم، ممكن است بعدها عنوان كنند كه من خودخواسته از حضور در كلاس‌ها امتناع كرده‌ام و اين موضوع تبديل به بهانه‌اي براي اخراج من از دانشگاه شود. به همين دليل من اصرار بر ابلاغ حكم كتبي دارم.»

 

هاشمي در پاسخ به سوالي مبني برآنكه آيا پيش از اين اخراج تذكري داده شده است يا خير، گفت: «تذكري به من داده نشده است اما چند ماه گذشته هنگامي كه قرار بود رييس جديد گروه علوم سياسي انتخاب شود، اسم من به همراه دو استاد ديگر از رشته حقوق از ميان كانديداها با فشار از بالا حذف شد.»

 

وي تصريح كرد: «پيش از انتخابات جديد من رييس گروه علوم سياسي بودم. از آنجا كه انتخاب رييس گروه انتخابي و از ميان اساتيد است، مجددا براي رياست گروه علوم سياسي اعلام آمادگي كردم كه با فشار از بالا بر رييس واحد اسم من در رشته علوم سياسي و دو استاد ديگر در رشته حقوق از ميان كانديداها حذف شد. نكته جالب توجه آن است كه جايگزين من پيش از انتخابات معلوم بود.» هاشمي به عدم ابلاغ حكم كتبي درباره حذف نامش از ميان اساتيد كانديدا براي رياست گروه علوم سياسي خبرداد و افزود: «درآن ماجرا هم موضوعي به صورت كتبي به من ابلاغ نشد بلكه آقاي دكتر مرتضوي رييس دانشگاه اعلام كردند كه اسم من با فشار از بالا حذف شده است.»

 

هاشمي در پايان به چشم‌انداز تاريك دانشگاه آزاد در آينده با توجه به سبك مديريت فعلي اين مجموعه آموزشي اشاره كرد و گفت: «من اعتقادي به نابودي دانشگاه با توجه به مديريت فعلي دانشگاه آزاد ندارم اما واقعيت آن است كه آينده خوبي در انتظار دانشگاه آزاد نيست. زماني كه از اساتيد در رشته‌اي مانند علوم سياسي خواسته مي‌شود پيرامون بسياري از موضوعات صحبت نكنند، چه انتظاري از اين دانشگاه مي‌توان داشت؟ با مديريت آقاي ولايتي دانشگاه آزاد چشم‌انداز روشني ندارد. كافي است سري به يكي از واحد‌هاي دانشگاه آزاد زده و از نزديك ببينيد كه از دانشجو تا استاد و كارمند از مديريت فعلي به‌شدت ناراضي هستند. اين نارضايتي به حدي است كه موج بازخريد كارمندان در دانشگاه آزاد به راه افتاده است.»

 

زهير موسوي

 

etemaad.ir
  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ناراحتی نداره. شما قبلا با یک تلفن رفتی دانشگاه آزاد، با معدل زیر ۱۲هیات علمی شدی، زمین و ملک و خانه و.... گرفتی و حالا با یک تلفن فقط موقتا شغلت را گرفتند. فعلا هم برای هفت پشتتان آذوقه دارید در وضعی که مردم به نان شب خود و خانواده شان محتاجند.
ناراحتی نداره. شما ق...
بجای که خودشواصلح کنه انتقاد میکنه چسپیده کمی خوردیت وجمع کردید بروراه برای دیگران بازکن
خانم دلواپس!!! حالا حتماً شما باید تو دانشگاه های تهران درس بدید دختر هاشمی مگه ادعا ندارید برو مرز به بچه ها درس بده اگه اینکار رو هم نمی کنی پول تو جیبی یه روزتون رو به مستمندان کمک کنید حالا شما تو دانشگاه درس انقلاب ندی نمیشه:)(:
خانمهای محترم حالا حتمافکرکردید اگرمردم موضوع اخراجتان ازدانشگاه رابفهمتد حتما ۴۵روزعزای عمومی درکشوراعلام میشه یااینکه شورای امنیت سازمان ملل جلسه فوق العده تشکیل میده دست ازاین لوس بازیها وخودبزرگ بینی های الکی بردارید تووبرادرانت کم ضربه به ابروی این کشورنزدند چرابزادرت باید۱۵سال درزندان باشه خوب اتهامات وجرایم که ازصداوسیما وجرایدقبلا اعلام شده خودت چرازندان بودی؟باورکن دختران شاه وخواهران شاه هم رانت وسواستفاده ازمقام پدرکردند دیگر حال امده ای ننه من غریبه ام دراوردید که ازدانشگاه اخراجمون کردن اصلا یک سعوال توباچه مجوزی به اصطلاح استادشدی وتدریس میکردی؟واقعا غیرازرانت و؟؟؟؟؟؟بوده دست بردارید وحجاب را به ان چوب حراج نزنید که گفته اید باید رفراندم گذاشته شود خبرداری شهدا که میخواستندشب عملیات به جلوبروند چه پیامی میدادند؟خواهرم سیاهی حجاب تو(چادر)کوبنده ترازسرخی خون من است حالا امدی درخواست کردی که رفراندم بگذارن؟چی چی را رفراندم بگذارن حجاب که خداوند وپیامبر وامامان صراحتا صحبت کرده اند واقعاکه ؟؟یادتان باشد که اگرپارا ازگلیم خودتان درازترنماییدهستندمدافعان خون شهدا که شما راسرجایتان بنشانند ضمنا اخراجتان علی برکت الله باد
اخی حیف شداخراجتان کردند حالا بعدازمدتی داخلتان میکنند
علی برکت الله توکه رییس جمهور پارتی شماست بگو بایک تلفن برگردونه تورا جای اولت که البته بعیدمیدونم بتوانی برگردی جای اولت
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش