دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۲ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۷۳۱
سیاست داخلی

روحانی خيلی مشورت پذير نيست

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

این روزها گلایه‌هایی نسبت به عملکرد رئیس دولت مطرح است که فصل مشترک تمام آنها این جمله است: «روحانی خیلی به تذکرات آیت‌ا... هاشمی گوش نمی‌داد»، این جمله از زبان یک مخالف و رقیب انتخاباتی دولت نیست بلکه از سوی شخصی است که از یکسو ارتباط نزدیکی با آ‌یت‌ا... هاشمی داشت و از سوی دیگر به عنوان یک فعال سیاسی و از چهره‌های شاخص حزب کارگزاران، تاثیر زیادی در اقناع رای‌دهندگان برای نوشتن نام حسن روحانی بر برگه‌های انتخابات سال‌های ۹۲ و ۹۶ داشت. بنابراین، انتقادهای ایشان نه به دلیل مخالفت با روحانی و نه به دلیل رقابت با اصلاح‌طلبان است بلکه به بازگو کردن گلایه‌هایی می‌پردازد که چند زمانی است از سوی حامیان دوآتشه روحانی هم مطرح می‌شود؛ مانند توجه نداشتن رئیس‌جمهور به پیشنهادها و راهکارهایی که از سوی دلسوزان مطرح و ارائه می‌شود. روز گذشته حسین مرعشی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه «با توجه به نزدیکی فوق‌العاده زیاد شما به مرحوم آیت‌ا... هاشمی، اگر اکنون ایشان در قید حیات بودند نسبت به عملکرد آقای روحانی و دولت ایشان در این شرایط اقتصادی چه موضعی داشتند؟ آیا رضایت داشتند؟» گفت:«سوال سختی است. به هر حال در دوره اول، آقای هاشمی مرتب تذکرات لازم را به آقای روحانی می‌دادند و نواقص کار را منعکس می‌کردند. ولی اکنون واقعا نمی‌توان گفت که اگر آقای هاشمی بودند چه می‌کردند» و در واکنش به اینکه آقای روحانی گوش می‌کردند؟ اظهار کرد: «۵۰-۵۰؛ نه خیلی.‌» مرعشی در پاسخ به این سوال که آقای روحانی کلا از چه کسی خیلی حرف شنوی دارند؟ تصریح کرد: «از خداوند متعال. تا آنجایی که من خبر دارم، در مشاوران هم خیلی کسی نیست که بتواند به طور جدی در آقای روحانی اثر بگذارد. آقای روحانی شخصا خودش تصمیم می‌گیرد.»

 

پیش از مرعشی، فائزه هاشمی دختر آیت‌ا... هاشمی هم به «آرمان» گفته بود:«آقای روحانی در همه موضوعات از بابا مشورت نمی‌گرفت و در خیلی از مواردی که مشورت می‌کرد و بابا به ایشان نظر می‌داد، آن را انجام نمی‌داد و آنچه را که خودش با آن موافق بود، انجام می‌داد.» فاطمه هاشمی هم چند روز قبل در گفت‌وگویی اظهار کرد: «آقای روحانی اصلا نباید اجازه می‌داد که کار به اینجا برسد. حداقل بنده به عنوان یک شهروند از رئیس‌جمهور این توقع را داشتم و دارم، بیاید شفاف با مردم سخن بگوید. مگر در دوران جنگ پدرم در نماز جمعه با مردم صحبت نمی‌کرد یا حضرت امام با مردم حرف نمی‌زدند؟ اما مردم با تمام مشکلاتی که داشتند شفافیت را قبول می‌کردند و خانواده خودشان را هم به جنگ می‌فرستادند.

 

دوم اینکه نه تنها آقای روحانی بلکه به آیندگان نیز می‌گویم که برای جایگاه ریاست‌جمهوری و براساس موازین حقوقی کسانی نامزد می‌شوند که ضمن داشتن جمیع تجربیات‌، ابتدا مجموعه مسائل کشور و چشم‌انداز تحولات آن را در یک قاب مشخصی با سیاست‌ها و اهداف مدون برای خود ترسیم می‌کنند و سپس برآن اساس است که به معرکه تبلیغات ریاست جمهوری وارد می‌شوند. لذا آقای روحانی فردی است که خود درک جامعی از شرایط و اوضاع کنونی و آینده کشور دارد. پس اجرای تعهدات و قول‌هایی که ایشان به مردم داده‌اند نیز امری بدیهی است».

 

رئیس‌جمهور ایستاده!

حسین مرعشی به موضوع کمرنگ شدن نقش جهانگیری در دولت دوم هم ورود می‌کند و می‌گوید:«آقای روحانی در این دوره تصمیم گرفتند خودشان رئیس‌جمهور ایستاده باشند و اکثر جلسات دولت را خودشان پیش ببرند و خودشان تصمیم بگیرند. این تصمیم مبارکی بوده است. در دولت قبل خیلی از کار‌ها را آقای جهانگیری از جمله جلسات دولت اداره می‌کردند. آقای روحانی بیشتر در حاشیه دولت، بیشتر به ملاقات‌های خود با وزرا می‌رسیدند، اما در این دولت تصمیم گرفتند خودشان اداره کنند.»

 

وی در واکنش به اینکه عبدا... ناصری سخن از استعفای جهانگیری زده است، اظهار کرد: «من از استعفا نشنیدم و تا جایی که من خبر دارم آقای عبدا... ناصری سخنگوی آقای جهانگیری نیستند، از دوستانی هستند که من برای او احترام قائلم.» وی افزود: «آقای جهانگیری برنامه استعفا نداشتند.» او درباره خالی بودن کرسی سخنگویی دولت هم توضیح داد: «هنوز تصمیم‌گیری نشده است، یک مدت آقای روحانی نظر داشتند که آقای جهانگیری سخنگو شود که او نپذیرفت.» مرعشی در عین حال تصریح کرد: «رئیس سازمان برنامه و بودجه هم تغییرناپذیر است و تا آخر در داخل دولت می‌مانند، آقای روحانی باید وزیر اقتصادی انتخاب کنند که بین نوبخت و همتی بتواند با یکی از آنها هماهنگ باشد».

 

 

armandaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
این یک اصل کلی است معمولا افرادبیسواد ومغرور وخودخواه همیشه به زعم خود خودشان راعقل کل میدانند ومشورت نمیکنندوبااین بیسوادیشان ملتی رانابود میکنند علی برکت الله هم ازاین افرادند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش