سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۰۳ - ۲۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۵۷۴۴
سیاست داخلی

خرازی: رهبری از روحانی حمایت می‌کنند/ علاقه‌مند به نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان هستیم

سیدکمال خرازی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حمایت رهبری از دولت گفت: حتی وقتی برخی در زمانی خواهان استعفای حسن روحانی شدند، ایشان مخالف بودند و گفتند که وی باید در قدرت باقی بماند و تمام تلاشش را برای غلبه بر مشکلات انجام دهد.

به گزارش ایسنا، سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، در گفت‌وگو با فرانسه ۲۴، در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدام ایران در مقابل تحریم‌های اعمالی آمریکا  گفت: همه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را محکوم کرده‌اند، از جمله مردم ایران که از تحریم‌ها زجر می‌کشند. آن‌ها مدعی شده‌اند که دولت را تحریم‌ کرده‌اند اما در واقع این مردم‌اند که تحریم شده‌اند. بزرگسال‌ها، بچه‌ها و زنان تحریم شده‌اند و ما قطعا چاره‌ای جز مقاومت نداریم.

 

وی در پاسخ به سوالی حول محور وعده‌های محقق نشده‌ اروپا در قبال ایران گفت: آن‌ها قول داده‌اند چیزهایی که آماده کرده‌اند در آینده‌ای نزدیک عملیاتی خواهد شد. تا بدین جای کار که به آن‌ها اعتماد کرده‌ایم.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا صبر ایرانی‌ها برای باقی ماندن در توافق هسته‌ای برجام رو به پایان است،‌ افزود: آن‌هایی باید بازخواست شوند که عملیاتی شدن وعده‌های‌شان را تسریع نمی‌کنند. تا بدین جای کار، ایران شکیبایی نشان داده و همچنان بخشی از این توافق بوده است. ایران نباید بازخواست شود که چرا همچنان در توافق باقی مانده است. طرف دیگر که تامل می‌کند باید مورد بازخواست قرار بگیرد.

 

خرازی در پاسخ به سوال مجری در قبال اتهامات وارده به ایران از طرف فرانسه و دانمارک اظهار کرد: دشمنانی علیه روابط میان ایران و اروپا وجود دارد. ما باور داریم که این‌ها توطئه‌ای علیه روابط عادی میان ایران و کشورهای اروپایی است و امیدواریم که این مسئله ثابت شود.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌که «دولت دانمارک اطلاعات خود را از موساد گرفته‌ است»، بیان کرد: این اطلاعات از اسرائیل می‌آید. آن‌ها گفته‌اند که این اطلاعات را به دولت دانمارک داده‌اند؛ اما این‌که می‌گویند یک مرد نروژی عکاسی  کرده، مضحک است. این‌ها همه اتهام است و ربطی به ایران ندارد.

 

وی در پاسخ به این‌که آیا رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از اعلام تحریم‌های ضدایرانی آمریکا، همچنان پشت حسن روحانی مانده است؟ اعلام کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از دولت حمایت می‌کنند و این را نیز اعلام کرده‌اند. حتی  وقتی برخی در داخل زمانی خواهان استعفا حسن روحانی شدند، ایشان مخالف بودند و گفتند باید در قدرت باقی بماند و تمام تلاشش را برای غلبه بر مشکلات انجام دهد.

 

خرازی در پاسخ به سوال مجری شبکه فرانسه ۲۴ مبنی بر دلایل حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق پس از شکست داعش اظهار کرد: یکی از دلایل حضور ما در سوریه و عراق، جنگ داخلی است. حضور ما به دعوت خود آن کشورها انجام گرفته است. دلیل دیگر امنیت ملی ایران است. داعش در شرف تسخیر دمشق و بغداد بود و آن‌ها می‌توانستند به مرز ایران بیایند. پس ما نه تنها به خاطر دولت‌های سوریه و عراق، بلکه به خاطر امنیت ملی خودمان نیز آنجا بوده‌ایم.

 

وی همچنین در رابطه با روابط ایران با سایر کشورهای منطقه گفت: روابط میان ایرانی‌ها با عراقی‌ها و سوری‌ها و لبنانی‌ها تاریخچه‌ای طولانی دارد. قرن‌هاست که ایرانی‌ها و آن‌ها به یکدیگر نزدیک بوده‌اند. اخیرا در اربعین، دو میلیون ایرانی برای شرکت در این مراسم به عراق سفر کردند و مردم عراق از آن‌ها میزبانی کردند.  پس روابط ایران با عراقی‌ها و همچنین سوری‌ها و لبنانی‌ها دوستانه و معنوی است و این چیزی نیست که با زور به دست بیاید.

 

وی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر تهدید حزب‌الله برای  رژیم صهیونیستی اظهار کرد: حزب‌الله در حال دفاع از محدوده لبنان است. حزب‌الله‌ همانی بود که اسرائیل را از لبنان بیرون راند. اسرائیل لبنان را تسخیر کرده بود. آن‌ها (حزب‌الله) حق آن را دارند که با اشغال مقابله کنند و با اشغال‌کنندگان بجنگند.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین گفت: ایران از لحاظ سیاسی از حوثی‌ها حمایت می‌کند؛ چراکه آن‌ها تنها به دنبال جایی در دولت آینده خود هستند.

 

خرازی در پاسخ به سوال مجری که پرسید آیا ایران از مذاکرات صلح حمایت می‌کند؟، پاسخ داد: ما قطعا از مذاکرات صلح حمایت می‌کنیم. ما با برخی از کشورهای اروپایی بر سر مسئله یمن در حال همکاری هستیم اما متاسفانه عربستان سعودی همکاری نمی‌کند.

 

وی در رابطه با کمک مالی عربستان به منافقین و دسیسه‌چینی سعودی‌ها برای ترور مقامات ارشد ایرانی و برهم زدن اقتصاد جمهوری اسلامی ابراز کرد: این مسائل عجیب نیست. عربستان سعودی همیشه حامی تروریسم و آن‌هایی که خواهان کشتن ایرانی‌ها هستند، بوده است. این ذهنیت و ذات آن‌هاست.

 

وی در پاسخ به رغبت ایران برای مذاکره با سعودی‌ها اعلام کرد: قطعا ما همیشه مایل به مذاکره با عربستان و سایر کشورها برای بهبود شرایط منطقه بوده‌ایم.

 

خرازی در ادامه با اشاره به وخامت اوضاع در منطقه افزود: تنها با مذاکره کشورهای کلیدی خاورمیانه می‌توان به شرایط بهتر دست یافت.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد  حقوق بشر و وضعیت دوتابعیتی‌ها در ایران گفت: هر کشوری دشمنان خود را دارد و کسانی هستند که مرتکب جرم می‌شوند. در فرانسه نیز آن‌ها را دستگیر و محاکمه می‌کنند. در ایران نیز این‌چنین است.: قوه قضاییه پرونده این  اشخاص را رسیدگی می‌کند؛ اما اگر مسئله امنیت ملی مطرح باشد، دولت این حق را دارد که اقدام و این اشخاص را محاکمه کند و دریابد که مشکل این اشخاص چیست.

 

مدارک علیه زاغری، باقر و سیامک نمازی‌ و محکومان محیط زیست علنی می‌شود

سؤال: درباره وضعیت حقوق بشر ایران می‌پرسم. نازنین زاغری، باقر و سیامک نمازی و شماری از فعالان محیط زیست. این‌ها بخشی از ده‌ها شخص دوتابعیتی هستند که در حال حاضر در ایران زندانی هستند. چرا شفافیت به خرج نمی‌دهید و مدارک جرم آن‌ها را علنی نمی‌کنید. سال قبل گفته بودید اگر مجرم باشند، مدارک علیه آن‌ها علنی می‌شود.

 

خرازی: قطعا این مدارک علنی می‌شود. هر کشوری دشمنان خود را دارد و افرادی هستند که جرمی مرتکب می‌شوند. در فرانسه کسانی که جرمی مرتکب می شوند، بازداشت و محاکمه می‌شوند. دقیقا در ایران هم چنین است. قطعا می‌دانید قوا در ایران از هم تفکیک شده‌اند و دستگاه قضایی است که به وضعیت بازداشت‌شدگان رسیدگی می‌کند. اما وقتی مسئله امنیت ملی مطرح باشد، دولت محق است که مجرمان را بازخواست کند.

 

به گزارش فارس، سید کمال خرازی چند روز اخیر سفری به اتریش و فرانسه داشت. وی در مجمع اروپایی در اتریش سخنرانی کرد و با رئیس جمهور پیشین اتریش نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.وزیر خارجه اسبق ایران همچنین در نشستی با شخصیت‌ها و نخبگان سیاسی اتریش مسائل منطقه و روابط ایران و اروپا را بررسی و تحلیل کرد.

 

خرازی همچنین در مدت حضورش در پاریس با «دومینیک دو ویلپن» نخست‌وزیر پیشین فرانسه و «اخضر ابراهیمی» فرستاده ویژه سابق دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان و سوریه و به درخواست وی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین در نشست مجمع صلح پاریس در پایتخت فرانسه شرکت کرد.

 

 

  • 10
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش