در میان جریانهای فکری و سیاسی داخل کشور افرادی هستند که عنوان پدرخوانده فکری یا تئوریسین را یدک میکشند. اگر در اردوگاه اصلاح طلبان، علی شریعتی و عبدالکریم سروش نمونه این متفکران هستند، در جناح فکری اصولگرایان نیز حسن عباسی و حسن رحیمپور ازغدی نیز از این دسته محسوب میشوند. تفاوتها اما اینجاست که فقط چهرههای جریان اصولگرا تریبوندار هستند. دو نمونه عباسی و پور ازغدی تریبوندار و از حاشیهسازان فضای فکری و رسانههای هستند که در بیان حملات و انتقادات خود ابایی ندارند. نسل اخیر این صنف از اصولگرایان که حاشیه میسازند و در سطحی پایینتر قرار میگیرند، ظاهرا جسارت بیشتری دارند؛ «وحید یامینپور» از این جمله است. مجری کارشناسی که در جایگاه یک قاضی در انتظار حکم افساد فی الارض برای وزیر امور خارجه توییت میزند. در این گزارش به تشریح آخرین مواضع حاشیهساز و سیاستزده حسن عباسی، رحیمپور ازغدی و وحید یامین پور پرداختهایم.
حسن عباسی: هشدار به وزیر اطلاعات و رئیس قوه قضائیه
هشدارهای خاص و جنجالی حسن عباسی این بار به سوی وزیر اطلاعات و رئیس قوه قضائیه نشانه رفت. حسن عباسی در کلیپی قدیمی که اخیرا پربازدید شده به این شبهه که چرا مقام معظم رهبری در برخی مسائل مثل اختلاسها مستقیما ورود نمیکنند، نیز پاسخ داده است. رئیس مرکز بررسیهای دکترینال میگوید:«من صدبار از این وزیر اطلاعات پرسیدم چرا در جمهوری اسلامی مقامات حکومت باید فرزندانشان در آمریکا زندگی کنند؟ مگر ما نمیگیم مرگ بر آمریکا؟ مگر ٣٩ سال آمریکا به ما ضربه نزده؟ مگر هر روز آمریکا نمیگه من علیه جمهوری اسلامی طرح براندازی دارم؟ خدا لعنت کنه مدیری در جمهوری اسلامی را که بچهاش تو آمریکا زندگی میکنه، ولی وزارت اطلاعات ما در مورد مسأله فساد فرزندان مسئولان مملکت در آمریکا، انگلیس و کانادا که چند صد نفر هستند سکوت میکنه! مردم! مطالبهتان از وزیر اطلاعات باشه نه رهبری.»
عباسی ادامه میدهد: «آقای آملی لاریجانی! آقای علوی! بیمبالاتی شما جهت فلش مسئولیتها را برده سمت رهبری، آقا برخورد کنید، یه مقداری انقلابی برخورد کنید! اگر مردم میگن چرا رهبری مثل امام علی(ع) برخورد نمیکنه قوه قضائیه! دو تا از برادران گردن کلفت مسئولان این مملکت را بگذار کنار چوبه دار تا مردم بفهمند یعنی چه!»
حسن عباسی درحالی به اینگونه اظهارات خود ادامه میدهد که حکم ٧ ماه زندانی او با شکایت رئیس جمهوری به اتهام توهین صادر شده است. اگرچه با وجود اینکه این حکم به صوررت قطعی صادر شده، اما هنوز به زندان نرفته است. عزت الله ضرغامی در نشستی که همین چند روز پیش با خود عباسی داشته، به نقل از وی و با اشاره به حکمی که در مورد عباسی صادر شده، گفته که او به کنایه معتقد بوده که مجازات ۷ ماه حبس برای عنوان اتهامی او بسیار ناچیز است!
وحید یامین پور: در انتظار صدور حکم افساد فی الارض برای ظریف
جنجال آفرینی سخنان ظریف درباره وجود «پولشویی گسترده در ایران» همچنان ادامه دارد؛ اصولگرایان و رسانههای همسو با آنان بعد از سخنان وزیر امور خارجه، حملات دامنهداری را تا به حال علیه او سازماندهی کردهاند. موضعگیریها اما هر چه میگذرد، آهنگ تندتری به خود میگیرد. توییت وحید یامین پور فعال رسانهای و مجری اصولگرا را باید در این راستا قلمداد کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا گفته: «همچنان منتظریم قوه قضائیه نسبت به ادعاهای وزیر امور خارجه در رسانه منتسب به علی لاریجانی واکنشی نشان دهد. یا پیگیری مدعا یا تعقیب مدعی. نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به طور گسترده مستند به ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی از مصادیق افساد فی الارض است.» ظریف در مصاحبه با خبرآنلاین، با تأکید بر اینکه پولشویی در ایران یک «واقعیت» است، گفت:«دلیل فضاسازیها علیه لوایح ضد پولشویی «منافع اقتصادی» افراد است.» ظریف در این مصاحبه ویدیویی گفت که «خیلیها از پولشویی منفعت میبرند» و «از آنجایی که هزارانمیلیارد پولشویی انجام میدهند حتما آنقدر توان مالی دارند که دهها یا صدهامیلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور» علیه قوانین ضد پولشویی ایجاد کنند. او افزود: «مجموع بودجه دلاری و ریالی وزارت امور خارجه ١١٠٠میلیارد تومان است، یعنی کمتر از بودجه برخی دستگاههای فرهنگی که با ارگانهای قدرتمند کشور ارتباط دارند و ما نمیتوانیم با آن فضاسازی مقابله کنیم.»
خاستگاه سخنان ظریف کجاست؟
در ماههای اخیر صحنه سیاسی ایران شاهد اختلافات گستردهای بر سر پیوستن ایران به کنوانسیونهای بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی بوده است. مخالفان از هیچ راهی برای مانعتراشی بر سر عضویت ایران در این کنوانسیونهای بینالمللی دریغ نکردهاند. مخالفان، اظهارات ظریف مبنی بر وجود پولشویی گسترده در ایران را تهمتی بزرگ به نظام دانسته و آن را بازی در زمین دشمن تفسیر میکنند. مخالفان همچنین با عتاب و شتاب خاصی به دنبال این بودهاند که ظریف بگوید اگر پولشویی انجام میشود، کجا انجام میشود؟ برخی از اصولگرایان اظهارات ظریف را «خصمانه» توصیف کرده و معتقدند که طرفداران FATF (پیوستن ایران به کنوانسیونها) همان طرفداران برجام (توافق هستهای) هستند. از نظر این جریان، برجام قراردادی یکطرفه، بدون تأمل و تعمق بوده است.
رحیمپور ازغدی: مسئولان و مدیران با تظاهر به اشرافیت رسیدهاند
حسن رحیمپور ازغدی که برخی رسانههای اصولگرا از او با عنوان «چهرهای جدید در نظریهپردازی انقلاب اسلامی» یاد میکنند. رحیمپور ازغدی از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. او هرگونه گرایش حزبی را که به وی نسبت داده میشود، مردود و خود را مبرّی از هر نوع جریان سیاسی که در داخل فعالیت میکند، میداند. او همچنین عضو هیأت ارزیابی علمی و فرهنگی و مدیر مسئول و سردبیر نشریه کتاب نقد است. او در صدا و سیمای جمهوری اسلامی دارای تریبون است. رحیمپور ازغدی ازجمله چهرههای فرهنگی و فکری است که در رسانه ملی دارای تریبون است. اگرچه به گمان برخی از منتقدانش و علیرغم عبوسی آزارنده چهره و لحنی که سد راه ارتباط مخاطب با او میشود، از سخنانش میتوان وجهی از تفاسیر دینی بیرون کشید که ایدئولوژیکمحور است. رحیمپور ازغدی در توصیف وضعیتی که او آن را مسبب «تحریف اسلام» میداند، معتقد است که «مدیرانی که با تهریش، یقه آخوندی، سه انگشتر عقیق و جای مُهر برای خودشان حقوق صدمیلیونی مینویسند» این فضا را به وجود آوردهاند. رحیمپور ازغدی ازجمله چهرههای اصولگرایی است که همواره به موضوعات مهم و اساسی کشور و چالشهای پیش روی آن ورود کرده است. رحیمپور ازغدی همواره با استفاده از اطلاعات و دانشی که در علوم دینی و تاریخی و همچنین فلسفه اسلامی دارد، تلاش کرده با ورود به موضوعات ریشهای به رشد و بالندگی انقلاب اسلامی کمک کند. در آخرین گفتههای چالشبرانگیز، رحیمپور ازغدی به مسأله تظاهر در بین برخی مسئولان و مدیران و زندگی اشرافی ورود کرده و میگوید: «مدیرانی با تهریش، یقه آخوندی، سه انگشتر عقیق و جای مُهر برای خودشان حقوق صدمیلیونی مینویسند.» او تأکید میکند که «اسلامی که مستحبات باشد ولی اشرافیگری هم باشد، اسلام تحریفشده است.»
چرا رحیمپور ازغدی به نقد اسلاف خود بازگشته است
رحیمپور ازغدی اوایل دهه ٨٠ پایش به رسانه ملی باز شد و از این راه به تفسیر آرا و اندیشههای متفکران مسلمان، نقد اصلاحگرایان دینی و بررسی ابعاد فکری و سیاسی بنیانگذاران جمهوری اسلامی پرداخته است. رحیمپور ازغدی در سالهای اخیر به حوزه سیاست روز نیز سرک میکشد و در این مسیر، علاوه بر نقادی از جهتگیریهای سیاسی که مرزبندی جدی سیاسی با آنها دارد، اسلاف و اخلاف نزدیک به خود را نیز از نقد مبرّی نکرده است. حمله او به مدیرانی که به گفته او با محاسن تهریش، یقه آخوندی، سه انگشتر عقیق و جای مُهر تظاهر میکنند را باید از این زاویه تفسیر کرد. رحیمپور ازغدی در انتقاد خود از این افراد معتقد است که این افراد از این راه زندگی اشرافی ساختهاند.
- 16
- 8