یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۶:۳۱ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۷۰۸
سیاست داخلی

جمع شدن بساط خيابانی دلواپسان

دلواپسان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

جماعتی که در هر دوره از تاریخ پس از انقلاب اسلامی نامی بر خود می نهند و شايد نیت و وفاداری مثال زدنی هم به نظام و انقلاب دارند و این روزهای سیاست ایرانی بیشتر زیر بیرق دلواپس شناخته می‌شوند. تلاش برای استیضاح محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه یا دست کم به چالش و مخاطره کشانیدن وزیر خارجه نزدیک ترین تلاش بخشی از این هیات در مجلس شورای اسلامی بود. ناب ترین نیروهای وفادار به سیستم های برآمده از انقلاب ها یا نظام های تجدید‌نظرطلب نقاط مهمی در تاریخ سیاسی سرزمین های مختلف هستند. گروهی که گاه چنان روایت و قرائت و عملکردی دارند که بانیان و اولیاي امور را هم به هراس و تامل وا می دارد که آیا هر نیت خیر فقط به عملکرد و حاصل مفید و در مسیر برای ملک و ملت و ساختار ختم می شود یا خیر؟ گاه کارکرد کسانی که شايد در خلوص تصمیم شان کم ترین تردید است چنان هزینه و گرفتاری‌هایی به بار می‌آورد که مسلمان نشنود و کافر هم نبیند! وقتی انقلاب به حکومت و نظم منجر می شود دیگر کار روتین کشور و تهیه امنيت و نان ملت اهم وقت اهالی سیاست را به خود اختصاص می دهد و در این برهه که به خودی خود هولناک و دشوار است‌آخرین چیزی که سردمداران به آن نیاز دارند نیرویی پرشور اما خوداجتهاد و البته بدون کنترل است که آرمانی و رویایی فکر می کند اما عملکردش بیشتر مناسب روزگار مبارزه برای ثبات است نه روزهای تثبیت.

 

جمع شدن بساط خياباني

این روزها خیابان محل اردوکشی و نزاع گروه های سیاسی نیست، بلکه محل آمد و شد مردمانی است که برای معیشت و لذت بردن از ثبات به خیابان آمده اند. پس عملکرد جماعتی که برای خیابان های خشم و ازدحام مناسبند شايد اغراق شده و دردسرساز است. گروهی که زیر عنوان دلواپسان که همان جبهه پایداری قدیم هستند و قبل ترش هم با نام های دیگری خوانده می شدند حکایت همین جماعت ذکر شده در بالا هستند. هیجان بالایی دارند و عموما به دلیل سابقه کار در نهادهای انقلابی دیدگاه های خاص و محتاطانه تری به سیاست و نحوه اداره کشور و تعامل به جهان خارج دارند. صدای این گروه فریاد است و بیشتر از هر صدایی به گوش می رسد و در بیشتر کنش ها عملکرد نفی گرایانه و مخالف خوانی دارند. با برجام و مذاکره با طرف های مقابل یا مخالف فاصله ای بعید دارندو از شرایط فرهنگی کشور ناراضی هستند و مدام وا اسفا سر می دهند و در هر حوزه ای فریادی از نارضایی و سیمایی معترض به نمایش می گذارند.

 

ژست‌هاي منتقدانه

سخن گفتن از موضع منتقد معترض البته جذاب و مقداری سهل است چرا که کنار گود نشستن است و فرمان به فن زدن اما به عمل کار برآید نه سخنرانی و سخن پراکنی. این طيف رييس‌دولت‌اصلاحات، روحانی و هاشمی فقید را بر نمی تافت و سید حسن خمینی و احمدی نژاد ترکیب شده با مشایی را هم مطلوب نمی دانست. کی روش و اصغر فرهادی هر دو را به یک اندازه می‌نواخت و از ظریف هم که ابدا دل خوشی ندارد. حال می شود از این گروه سوال کرد اگر تریبون و فریاد را به کناری بگذارید واز عرصه نفی وارد ساحت اثبات شوید برنامه عملی و مشخص شما برای اداره کشور در حوزه هایی که نقد وتخطئه می کنید به طور دقيق چیست؟ اگر تمام روسای جمهور و همکاران‌شان بد و در مسیر ناصحیح بوده و هستند پس مطلوب شما چه کسی و با کدام معیارهاست؟ اگر گروهی را لیبرال می نامیدید و می نواختید و گروهی را منفعل و واداده پس کمال مطلوب شما کدام شخص و کدام گروه است؟

 

بهانه‌هاي واهی

پاسخ احتمالی این است که هر شخص و گروهی که در مسیر انقلاب و امام (س) باشد. این پاسخ صحیح است اما به شدت کلی و بدون مصداق است. برداشت ها و قرائت ها متفاوت است و مردم هم تا ابدالدهر نمی‌توانند صبر پیشه کنند. در همین بحران خارج شدن ترامپ مجنون از برجام و به مخاطره افتادن اقتصاد و روان مردم این جماعت مدام بر این طبل می کوبیدند که ما از اول هم گفته بودیم و برجام اشتباه بود و ... و دشنه را از رو برای روحانی و ظریف بستند . جماعت دلواپس تلاش ظریف برای گشودن یک مسیر مالی برای تضمین خرید درصدی از نفت ایران و بازگشت مطمئن ارز حاصل از آن به ایران را هم بیهوده و اعتماد به دشمن می دانند. چه خوب است که روزی آن‌ها جواب بدهند که گیریم همه حرف های شما درست و ظریف در اشتباه مداوم و خوش خیالی مستدام، برنامه شما جماعت پرصدا و منتقد چیست؟ گیرم اروپا فریبکار و دولت پی راه بیهوده ،شما راهکار بدهید از کجا پول لازم براب چرخاندن چرخ‌های کشور و ارز کافی حداقل برای تامین نیازهای اساسی تامین شود؟ پاسخ احتمالی این است« تکیه بر توانمندی‌های داخلی و خودباوری» بي‌شك واژگان به‌شدت شریفی است اما راهکار علمی و عملی آن چیست؟ مردم در تنگنا و کارمندان باریک روزی در پایان ماه نان و غذا و دارو می خواهند و خود عزیزان دلواپس هم حقوق و مزایا و همه این‌ها با شعار و وعده محقق نمی شود. اگر در کنار این همه نفی و نهیب حرف و برنامه ای دارند به میدان و میان بیایند و نشان دهند آن مدینه فاضله‌ای که این دوستان فاضل می گویند و می نمایانند جز مقداری کلیات مبهم و البته در واژه شریف چیزی هست و می تواند در عرصه عمل هم کاری بکند. اگر ذهنیت احتمالی این دوستان همان است که در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد در قالب مدیران ایشان به اجرا گذاشتند که وای بر ملک و ملت واگر غیر از این است اکنون مجال به میدان آمدن و افکندن طرحی نو وماندگار است و این گوی و این میدان در پيش روي شماست.

 

احسان‌اقبال سعيد

 

 

ghanoondaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش