دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۹۳۸
سیاست داخلی

از ادعای فتنه ۹۸ تا فتنه زرد

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

فتنه ۹۸ کلیدواژه‌ای است که برخی چهره‌‌های سیاسی اصولگرا برای جلوگیری از رقابت سالم در انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ بر آن تاکید دارند. موضوعی که واکنش دیگر چهره‌های سیاسی کشور را به دنبال داشت و باعث نطق اعتراضی محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس و یادداشت اینستاگرامی علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی شد.

 

صادقی در نطق اخیر خود با انتقاد از «برخی جناح‌های سیاسی که پایگاه خود را در انتخابات ضعیف می‌بینند»، گفت که آنها تلاش دارند با استفاده از ابزارهای قدرت در نهادهای نظارتی انتخابات را مهندسی کنند و کسانی که خود را ناکام از جلب آرای مردم می‌بینند با برچسب‌هایی مانند فتنه، دیگران را متهم می‌کنند.» ولی برخی دیگر بر این عقیده‌اند که واژه فتنه ۹۸ کارکردی خارجی دارد و به معنی فشار اقتصادی است که دشمنان برای ما در سال ۹۸ ایجاد کرده‌اند.

 

خرداد سال جاری بود که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دوره احمدی‌نژاد، در مراسم بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد ارتحال امام خمینی‌(ره) در حرم مطهر رضوی، از «فتنه ۹۸» سخن به میان آورد و گفت: «در سال ۹۷ یا ۹۸ قطعا دشمن فتنه‌ای را طراحی می‌کند و محور آن نیز ولی‌فقیه است.» پس از این سخنان چندی پیش علم‌الهدی، امام جمعه مشهد نیز با ادعای بروز فتنه ۹۸ گفت: «فتنه ۸۸ گذشت و ۹ سال هم از آن سپری شد ولی مهمتر از آن، فتنه ۹۸ است که در ۱۰ سالگی فتنه ۸۸ است. رهبری فرموده‌اند که دشمن در حال زمینه‌چینی برای فتنه ۹۸ است یعنی دشمن درصدد است سال آینده فتنه‌ای از جنس سال ۸۸ ایجاد کند.» او همچنین ادعا کرد: «فتنه ۹۸ هم همین است یعنی در فتنه ۹۸ نقشه دشمن این است که ناتوانی و استیصال مردم و مسائل معیشتی و اقتصادی را هدف بگیرد که مربوط به رهبری نیست بلکه مربوط به دولت و مجلس است. آنها می‌خواهند از این مسائل برای حمله به رهبری استفاده کنند.» 

 

از ادعای فتنه ۹۸ تا فتنه زرد

البته پس از آن سعید جلیلی، چهره اصولگرای مورد وثوق احمدی‌نژاد هم در مراسم ۹ دی سال جاری از فتنه سال ۹۸ تحت عنوان «فتنه زرد» نام برد و ادعا کرد: «قبلا نیز گفته‌ام که می‌خواهند مسائل زرد و حاشیه‌ای را به جای مشکلات اصلی جامعه عنوان کنند تا از آنها غفلت شود. یک دفعه با یک موضوع دست‌چندم یا کاذب، دانشگاه و دانشجو و یا فضای رسانه‌ای ما درگیر آن شود؛ این همان غبارآلود کردن فضا است. نباید اجازه بدهیم غبارهایی بلند شود که موفقیت‌های شما پوشانده شود و اگر فتنه‌ای در کشور همچون سال ۸۸ ایجاد شود فتنه پیش رو فتنه زرد است.»

 

انتقادات به فتنه دانستن انتخابات مجلس در سال ۹۸

 در واکنش به این ادعاها محمود صادقی در نطق خود گفت: «یک سال به انتخابات ۹۸ مانده اما از تریبون‌های نماز جمعه و صدا و سیما می گویند که شاهد شکل گیری فتنه ۹۸ هستیم.»

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: «معلوم نیست که مقصود از این فتنه چیست؛ عده ای که با این القاب و برچسب‌ها کاسبی می‌کنند، بدانند به منافع ملی کشور آسیب می‌زنند.» 

علی مطهری هم در اینستاگرام خود در یادداشتی انتقادی با عنوان «دوستان نادان ولایت فقیه» نوشت: «در روز ۲۱ آذر مقام رهبری گفتند دشمن خارجی همان طور که برای سال ۹۷ برنامه جنجال طراحی کرده بود و به هدف خود نرسید، برای سال ۹۸ هم طراحی کرده است. عده‌ای از این سخن ایشان تعبیر «فتنه ۹۸» کردند و به نیروهای داخلی نسبت دادند. من در پاسخ سوال خبرنگار گفتم «از کسانی که فتنه ۹۸ را مطرح کرده‌اند بپرسید دوباره بناست چه فتنه‌ای را برپا کنند». عجیب است که عده‌ای بیمار روانی و سیاسی گفتند سخن من کنایه به رهبری بوده است، در حالی که اولا ایشان نظر به دشمن خارجی داشتند و ثانیا اساسا تعبیر «فتنه ۹۸» را به کار نبردند. اینها دوستان نادان ولایت فقیه هستند و به این اصل مهم ضربه می‌زنند. به قول شاعر: دشمن دانا به از نادان دوست.»

 

مصادره به مطلوب طیفی خاص از بیانات رهبری

گفتنی است همیشه افرادی هستند که از سخنان رهبری مصادره به مطلوب می‌کنند و با برداشت شخصی از منویات ایشان به دنبال پیشبرد اهداف خود و زیر سوال بردن جریان فکری سیاسی مخالف خود و حذف آنها از گردونه رقابت‌ها هستند. همان افرادی که کوشیدند با دامن زدن به ادعای «فتنه ۹۸» آن را به انتخابات ۹۸ ربط دهند و درصدد تخریب و زیر سوال بردن جریان اصلاح طلب بربیایند.

 

اگر مطمئن هستند فتنه ای در راه است چرا برخورد نمی کنند؟

ابوالفضل موسوی اما در گفت وگو با «ابتکار» با تاکید بر اینکه «اگر برخی اطمینان دارند که فتنه‌ای در سال ۹۸ در راه است چرا درباره آن به طور شفاف سخن نمی‌گویند که جلوی آن گرفته شود»، گفت: «اگر چنین جریانی برای فتنه‌انگیزی در سال ۹۸ وجود دارد باید با همه توان جلوی آن را گرفت. نباید این آقایان مطلع اجازه دهند این اتفاق بیفتد بعد بگویند ما نسبت به آن هشدار داده بودیم.» نماینده اصلاح‌طلب مردم یزد در مجلس ادامه داد: «باید آشکارا درباره آن موضوع شفاف‌سازی کنند و مثلا بگویند نفوذ اطلاعاتی شده است و داخلی‌ها ‌یا خارجی‌ها برنامه چیده‌اند، یا مثلا بگویند گروهی مثل گروه فرقان منحرف شده‌اند. حتما باید تروری اتفاق بیفتد که ما به خودمان بیاییم؟ بنابراین اگر واقعا چنین خطر و فتنه‌ای در کار است و کسی از آن خبر دارد، بهتر است به جای شعار دادن و خط و نشان کشیدن، به دستگاه های ذی‌ربط و مقامات اجرایی بگویند تا جلوی بروز آن را بگیرند.» 

 

فتنه ۹۸ حول تهدیدات خارجی است

محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اما در این باره به «ابتکار» گفت: «فکر می کنم بحث فتنه ۹۸ بیشتر حول تهدیدات خارجی آمریکا و صهیونیست‌ها باشد. نتانیاهو اعلام کرده است آمریکایی‌ها علیه ایران جنگ اقتصادی می کنند و ما جنگ نظامی و سعودی ها هم از طرفی مشغول هستند. کشورهای اروپایی هم به جای همکاری با جمهوری اسلامی، متاسفانه منافقین را فعال کرده‌اند و با دیپلمات‌های ما برخورد می‌کنند.»

 

نماینده مردم فسا در مجلس همچنین احتمال داد: «اگر گفته می‌شود فتنه‌ای در سال ۹۸ در داخل در پیش است، شاید نظرشان درباره افرادی است که می خواهد آن هماهنگی را انجام دهند چون بالاخره دشمنان خارجی برای هماهنگی در داخل عوامل نفوذی باید داشته باشند.»

 

سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان همچنین به «ابتکار» تاکید کرد: «معتقدم در این قضایا نباید طوری صحبت کنیم که مثلا افرادی که با سخنان و نظر من موافق نیستند ولی حامی نظام هستند را از چرخه خارج کنیم. حتما باید با کسانی برخورد شود که خارج از ایده های نظام با دشمن همکاری می کنند.» 

 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: «برخی می‌کوشند یک طیف فکری و جریان سیاسی را از گردونه قدرت خارج کنند در حالی که معتقدم از هردو جناح سیاسی افراد بسیار خوب و دلسوز نظام هستند و افرادی هم باز در هر دو جناح وجود دارند که رفتارشان در راستای منافع و منویات دشمن است و نباید به یک جریان سیاسی خاص این موضوع را ربط داد.»

 

البته حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت وگو با «ابتکار» تاکید کرد: «با توجه به شرایط خاص کشور زمان مناسبی برای طرح چنین مواردی نیست و فرصت حرف زدن در این باره نداریم. باید روی گرانی و مشکل معیشتی مردم متمرکز شویم.» نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس دهم تاکید کرد: «باید سعی کنیم التهاب در جامعه را بخوابانیم و کاری کنیم فشار مضاعفی که به مردم وارد می‌شود را کم کنیم و زمان مناسبی برای طرح چنین موضوعاتی نیست.»

 

به هیاهوی سیاسی و غوغاسالاری دامن نزنیم

ولی علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در مجلس هم با اشاره به طرح فتنه ۹۸ از سوی برخی جریانات سیاسی به «ابتکار» گفت: «به هیاهوهای سیاسی نباید نه مبادرت کنیم و نه اهمیت بدهیم. هیچ کسی هم نباید از هیاهو و غوغاسالاری استقبال کند و دنبال آن برود.» رئیس فراکسیون کارگری مجلس با انتقاد از طرح چنین موضوعاتی از سوی برخی افراد تاکید کرد: «به اندازه کافی در کشور غوغا داریم و به فرض اینکه چنین ادعایی هم وجود داشته باشد، باید مقامات آن را مخفی نگه دارند نه اینکه به کرات در جامعه و از طریق تریبون‌های عمومی به آن بدمند و بیان کنند.»

 

محجوب خاطرنشان کرد: «طرح این ادعا در جامعه و تاکید بر آن توسط اشخاص مختلف به منزله دعوت افراد، گروه‌ها، جریانات و سازمان های جاسوسی است که مترصد این کارها هستند. این یعنی چراغ نشان دادن به این افراد و دعوت آنها برای همراهی با افرادی که برای این کارها آمادگی دارند.» 

 

نماینده مردم تهران این کارها را «عینیت بخشیدن به ذهنیت و تخیل برخی بدخواهان» دانست و افزود: «باید دید ستادها و افرادی که به چنین چیزهایی دامن می‌زنند داخلی هستند یا تحت‌تاثیر و در معرض چنین تخیلاتی قرار دارند.»

 

معصومه معظمی

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
نظارت استصوابی ممکن است واقعا این بار کشور را دچار دردسر کند چون مردم از شرایط اقتصادی خسته اند و خیلی ها ممکن است چیزی برای از دست دادن نداشته باشند دولت و حاکمیت باید شرایط اقتصادی را بسرعت و بهر طریق ممکن بهتر کنند ریشه فتنه احتمالی این است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش