جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۴۹۷
سیاست داخلی

عواقب ۹ سال «حصر خانگی» بر چهره محصوران کوچه اختر

زهرا رهنورد و میر حسین موسوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به گزارش روزنامه همدلی، شامگاه ۱۱ اسفند و همزمان با هفتادوهفتمین زادروز «میرحسین موسوی»، یک تصویر از او و همسرش «زهرا کاظمی» (رهنورد)، و یک ویدئوی کوتاه از نماز جماعت در منزل خواهر نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس، به سرعت شبکه‌های اجتماعی را درنوردید و به خبر بسیاری از رسانه‌های درون و برون کشور بدل شد.

ملموس‌ترین نشانه این تصویر و ویدئو حکایت از آن داشت که ۹ سال حصر خانگی تاثیر زیادی بر چهره محصوران کوچه اختر گذاشته و اگر عکس و تصویر جدیدی از «مهدی کروبی» نیز منتشر شود، به احتمال زیاد آثار سختی‌های حصر بر چهره او نیز مشاهده خواهد شد.

 

حال باید از آمران حصر و در راس آنان رئیس و دبیر شورای عالی امنیت ملی که گفته می‌شود متولی این پرونده هستند، پرسید: بیش از ۹ سال حبس خانگی برای رهبران جنبش سبز، کدام عایدی برای مردم و نظام را در بر داشته است؟

 

آیا آثار این حصر غیر از این است که رسانه‌ها و دولت‌های زاویه‌دار با جمهوری اسلامی، گاه و بیگاه از آن به عنوان دستاویزی برای محدود نشان دادن فضای سیاسی داخل کشور، استفاده می‌کنند؟

 

یا مسئولانی در کشورهای همسایه، وقتی از آنان انتقاد می‌شود خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی بگویند: شما بهتر است به وضعیت محصوران در کشور خود رسیدگی کنید!

 

شکی نیست که این سه‌تن هنوز و پس از گذشت ۹ سال، پایگاه اجتماعی گسترده‌ای در ایران دارند و حصر آنان نتیجه‌ای جز دلسردی و رویگردانی این پایگاه اجتماعی عظیم از ساختار، نخواهد داشت.

 

هرچه باشد میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد منشا خدمات بسیاری در دوران مسئولیت خود بوده‌اند و اگر قرار بود از آنچه گفته و کرده بودند، پشیمان می‌شدند، حصر آنان نیز تاکنون پایان یافته بود.

 

نمونه بی‌اثری حصر را می‌توان در حصر مرحوم «آیت‌الله‌العظمی منتظری» مشاهده کرد. او نه‌تنها در دوران حصر پایگاه مردمی و مقلدان بی‌شمار خود را از دست نداد بلکه پس از آن نیز در نقش یک منتقد باقی ماند و به اپوزیسیون تبدیل نشد و همواره از ایجاد شکاف در جامعه دوری کرد.

 

حد نهایت عملکرد این سه‌تن پس از حصر این است که منتقد باقی بمانند، مگر اینکه طرف مقابل نسبت به نقادی آنان نیز مشکل داشته باشد و در صدد مسدود کردن هرگونه راه نقد باشد که البته مسئولان عالی‌رتبه نظام از رهبری تا رئیس جمهور بارها در سخنرانی‌های خود اعلام کرده‌اند که دَرِ نقد همواره گشوده است و شهروندان حق دارند نقد خود را ابراز کنند.

 

بیش از یکسال پیش و در اواسط بهمن ماه پارسال بود که «علی مطهری» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی سخن از رفع حصر کرد. پس از آن موافقان و مخالفان لب به سخن گشودند. در این بین بسیاری از چهره‌های اصولگرا نیز حصر را بی‌اثر دانسته و خواستار برداشته شدن آن شدند. شماری دیگر اما خواهان محاکمه محصوران بوده و هستند و این درحالی است که محصوران نیز از برگزاری دادگاه علنی و محاکمه خود استقبال کردند که هیچگاه به اجرا در نیامد.

 

از سوی دیگر منسوبان محصوران نیز بر این باور بوده و هستند که رفع حصری رخ نخواهد داد و این سه‌تن همچنان در حصر باقی خواهند ماند. این موضوع به بروز برخی مناقشات نیز انجامید آنجا که «حسام‌الدین آشنا»، معاون رئیس جمهور در پاییز امسال گفت: «از حصر تنها یک پوسته باقی مانده است» که چندی بعد «جعفری‌دولت‌آبادی» دادستان تهران با نقض گفته‌های او تاکید کرد که حصر همچنان به قوت خود باقیست.

 

از سویی گفته می‌شود که گشایش‌هایی در وضعیت محصوران صورت گرفته و آنان می‌توانند با برخی نزدیکان خود دیدار داشته باشند، با این همه «میرمحمود موسوی» برادر مهندس موسوی اعلام کرد که وضعیت حصر تنها از نظر ظاهری تغییرات اندکی کرده اما حصر همچنان به قوت خود باقی است.

 

برداشت عقلایی عرصه سیاسی و اجتماعی ایران که شامل طیف وسیعی از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان هستند به این باور شفاف رسیده‌اند که رفع حصر الزامی است و می‌تواند بهانه‌ای برای وفاق و همبستگی شود. آنچه در این بین باقی می‌ماند نظر مسئولانی است که همچنان بر ادامه حصر تاکید دارند و حتی در گام دوم پس از ۴ دهه از سپری شدن انقلاب نیز حاضر نیستند در مورد حصر تجدید نظر و انعطافی به خرج دهند.

 

شاید رئیس جمهور روحانی در این واپسین سال‌های دوران ریاستش بر شورای عالی امنیت ملی، وقت چندانی برای مهم‌ترین وعده انتخاباتی خود نداشته باشد و بهتر است از این فرصت استفاده کند چون گذر زمان در راه است و فردا می‌تواند خیلی دیر باشد.

 

هرمز شریفیان

 

 

hamdelidaily.ir
  • 79
  • 47
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۳۹
غیر قابل انتشار: ۴۰
جدیدترین
قدیمی ترین
پدر من بدون حصر خانگی به خاطر گرونی ها تو شصت سالگی از این فتنه گر ۷۷ ساله پیرتره.
زندگی عقیده و جهاد یا تحمیل عقاید و رشوه است ؟
آیا اونهایی که الان به بهانه تحریم خون مردم را در شیشه کرده اند ، پسران پیامیران هستند ؟
به هزینه هایی که این چند نفر به ملت ایران تحمیل کردن نگاه نمی‌کنید و فقط به قیافه‌ی اینها توجه دارید؟ گفتید حصر منتظری؟! عجب. مگه همین آدم مورد عتاب امام خمینی قرار نگرفت؟ یرحسین با چه دلیلی گفت تقلب شده؟ عفت مرعشی به جه دلیلی گفت اگه میر حسین رای نیاورد مردم بریزن تو خیابونا؟ مگه فائزه هاشمی با بلندگو بین شورشگرها نبود؟ عکسش که همه جا دیده شد که! این همه هزینه رو کی به ملت تحمیل کرد؟ مگه هاشمی رفسنجانی توی تریبون نماز جمله نگفت مردم میگن تقلب شده حتما یه چیزی هست که مردم این حرف رو میزنن! کروبی چی کاره بود که عدادعای تقلب کرد. اون که کمترین رای رو داشت چرا گفت تقلب شده. شما خودتون هم نمیدونید از کی حمایت می کنید. اما خدایی هست و این چند خائن روزی در پیشگاه خدا باید جواب بدن. قطعا.
به هزینه هایی که این...
خب حالا که به نظرتون مجرم هستنایا بهتر نیست که حاکمه بشن؟
اگر شرایط فراهم بود این خائنین حقشون اعدام بود ولی چه کنیم که دروغ و فریب و نیرنگ عده ای وطن فروش و ماهواره های دشمنان اجازه نداد حقایق روشن بشه و خائنین رو به سزای اعمالشان برسونن.
اگر شرایط فراهم بود ...
خائن کسایی هستن که باعث تحریم و بروز آثار ان مثل اختلاس شدن
جالبه تو پخش نظرات هم مثل جای دیگه گزینشی عمل می کنید
احمدی نژاد - روحانی - میرحسین - رفسنجانی - اصلاح طلب - اصولگرا و و و و ... همه سر و ته یه کرباسن
باسلام - این ساده لوح ها گول امثال هاشمی و خاتمی خیانت کار را خوردند که به این روز افتادند باز هم خدارا شکر باید بکنند که بااین همه خیانت و آشوب در کشور اعدام نشدند .
باسلام - این ساده لو...
فقط اعدامو خوب بلدین،تنها کاری که خیلی خوب از دستتون برمیاد
احمدی نژاد - روحانی ...
و به ریش امت ساده لوح میخندن
حالا اگه توی خونشون بودند پیر نمیشدن؟ پدر و مادر ما ظرف ۹ سال چقدر شکسته تر هستند
فکر کنم نظر سنجی سایت شما هم مثل نظر سنجی صدا و سیما باشه
هرکس صادقانه کارکردبراشون وصله ناجورمیزننداین بنده خداها حامیان محرومین بودند
اینا دشمنان این مرز و بوم و جوانان پر پر شده در راه انقلاب اسلامی هستند که میخواستند کشور را دو دستی تسلیم بیگانه میکردند کاش اینارا بفرموده حسن روحانی که اول انقلاب باید در نماز جمعه اعدام میکردند
چطور در کشورداری از کشورهایی مثل ترکیه مثال میزنند که چقدر موفق بودند و سیاستشون رو به رخ ما میکشن ولی نمیگن در ترکیه یک شب کودتا شد و چندین هزار نفر برکنار و زندانی شدند اما در ایران چندین ماه کشور رو اینها معطل کردند و اینهمه خسارت زدند و بنای براندازی نظام رو داشتند، بعد اینجوری تطهیرشون میکنید؟ جالبه همین افرادی که داعیه دار حمایت از اونها هستن اوضاع اقتصادی کشور رو بهم ریختن، ولی اعتراضاتش به جای دیگه سوق داده میشه متاسفاه این جریان با این همه اشکالات هنوز حمایت بخشی از مردم رو دارن و با این عقبه مردمی، اهداف خودشون رو پیش میبرند اگر مردم چشمهاشون رو باز میکردن و میفهمیدن از چه جریانی باید حمایت بکنن، اونوقت شاهد این همه ناعدالتی و نابرابری نبودیم
چطور در کشورداری از ...
ببخشید فرمودین جریان . اصلا جریان یعنی چه
واقعا هرجای دیگه بود اعدامشون میکردن ولی جمهوری اسلامی رافت به خرج داد
بالاخره یه سایت رسمی عکس این بنده خداها رو منتشر کرد، آخه انتشار عکس هم ترس داره از عکسشون و ظلمی که بهشون شد هم میترسید شما ها
من و شما کی باشیم که اینقدر قضاوت میکنیم؟دوستان عزیزم،قضاوت جایگاهیست بسیار سخت و تا مجبور نباشیم،نباید بر این مسند بنشینیم.قضاوت با خداست
بالاخره هرکی خربزه میخوره پای لرزش هم میشینه
بالاخره هرکی خربزه م...
موافق آنهم خربزه باعسل باطعم فتنه وخیانت به نظام ومردم
موافق آنهم خربزه باع...
فتنه فتنه بس کنید بابا مردم رو بدخت کردید اگه همون ۸۸ گذاشته بودید میرحسین بیاد مردم به این فلاکت نمی افتند
چقدراب وهوا و استراحت وخوردن وخوابیدن بهشون ساخته وعمر کردن حقیقتا اینها درهرکشور دیگری بودن واین خیانت را کرده بودن همان روز اعدام میشدن واقعا شانس اوردن وبهشون خیلی لطف شده
واقعا حق این دوبزرگوار نبود من خودم اول نشناختمشون بس کنید دیگه چی عایدتون شد چقدر کینه آخه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش