سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۳۳۵۰
سیاست داخلی

احتمال صفر تصویب CFT و پالرمو در مجمع

بانک مرکزی ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
 با توجه به ضرورت‌های موجود و برای حل مشکلات اقتصادی کشور، امیدواریم که مجمع تشخیص مصلحت نظام به این لوایح رأی مثبت دهد». این یکی از آخرین نقل ‌قول‌های ظریف درباره دو لایحه از لوایح به‌ اغما‌ر فته FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

لوایحی که روز گذشته مخالفانش از احتمال به ‌صفر‌ رسیدن تصویب آن خبر داده‌اند. بعد از اقدام آمریکا مبنی‌بر قرار‌دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، همه آن افراد و چهره‌های وابسته به جریان‌هایی که مخالف تصویب لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند، گویا حالا دلیل خوبی برای کنارگذاشتن آنها پیدا کرده و از اغمای همیشگی این لوایح خبر داده‌اند. 

 

در این شرایط اما گویا موافقان ترجیح داده‌اند سکوت پیشه کنند؛ لوایحی که تصویب آن تا ‌آنجا حیاتی به نظر می‌رسید که به نامه‌نگاری دسته‌جمعی برخی وزرای دولت به مقام معظم رهبری درباره لزوم تصویب آن منجر شد. اما با ادامه این وضعیت و با به‌پایان‌رسیدن فرصت ما در تیرماه، به احتمال زیاد ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی در پول‌شویی(FATF) قرار خواهد گرفت.

 

دو عضو پیش ‌تر موافق و سپس مخالف لوایح FATF در مجمع، نیز دیروز از احتمال قریب به یقین کنار‌گذاشته‌شدن لوایح سخن گفته‌اند. غلامرضا مصباحی‌مقدم گفته است: «با قرارگرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، شانس تصویب FATF در مجمع تشخیص کاهش یافت. قطعا این اقدام آمریکا موضع اعضای مجمع درباره FATF را مستحکم کرده و احتمال تصویب‌نکردن آن قوی‌تر شد».

 

احمد توکلی هم گفته است: «این اقدام آمریکا حتما بر روند تصویب FATF تأثیرگذار خواهد بود. اینکه آمریکا یک نهاد رسمی و قانونی ایران را تروریست می‌خواند یک متغیر بسیار مهم است، زیرا همین کشور از ما می‌خواهد هر کاری که او می‌گوید انجام دهیم. هرقدر مقابل آمریکا کوتاه بیاییم، چوب می‌خوریم. 

 

الان هم می‌گویم شانس تصویب FATF کاهش یافته است، اما توجه کنید که تصمیم اجزای مختلفی دارد. ما بخشی از آن مثل قانون پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم را داریم. اما آمریکا پشتیبان بخشی از FATF است که ما نمی‌توانیم قبول کنیم».او با اشاره به اینکه بحث پیوستن به گروه اقدام مالی مشترک باید منتفی شود، گفته است: «زیرا هر قدر ما کوتاه بیاییم اینها پُرروتر می‌شوند. FATF اصلا ربطی به موشک و این حرف‌ها ندارد، اما به آن می‌پردازند. 

 

در همین بیانیه اخیر علیه ما گفته‌اند که نباید موشک بسازیم و حتی در برد موشک‌های ما دخالت می‌کنند».جواد کریمی‌قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم معتقد است که از همان ابتدا راهکار آمریکا این بوده که از طریق لایحه CFT (یکی از لوایح چهارگانه FATF) سپاه را تضعیف کنند. 

 

او گفته است: «راهکار آنها این‌گونه طراحی شده بود که با دست مسئولان جمهوری اسلامی زمینه انزوا و تضعیف سپاه پاسداران را در داخل فراهم کنند و آن چیزی نبود جز کنوانسیون‌های استعماری به‌ویژه CFT که عملا مجموعه‌های سپاه را مورد هدف قرار می‌داد و نقش مؤثر نیروی قدس را در تثبیت امنیت مردم مسلمان سوریه، یمن و عراق تحت پیگرد قرار می‌داد. ترامپ منتظر بود پیش از اجرائی‌کردن این تصمیم جمهوری اسلامی به تصویب CFT، پالرمو و امثالهم اقدام کند که در این صورت شاید آمریکایی‌ها این تصمیم را دیرتر اجرائی می‌کردند».

 

ابوالفضل ابوترابی، عضو فراکسیون ولایی مجلس، هم گفت: «ما از مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم که این لوایح را تأیید نکنند؛ چراکه اهداف اصلی این کنوانسیون‌ها جلوگیری از فعالیت‌های سپاه پاسداران برای دفاع از مظلومان جهان است».رسانه‌های وابسته به جریان اصولگرایی که از همان ابتدا هم به‌شدت با پیوستن ایران به FATF مخالف بودند و آن را در رده معاهداتی چون ترکمانچای و گلستان ارزیابی می‌کردند، روز گذشته پیشاپیش به استقبال رفته و مدعی شدند که این لوایح نه در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلکه در کاخ سفید تعیین تکلیف شد. 

 

سایت رجا‌نیوز نوشت: «در حالی برای اولین‌بار نیروی نظامی یک کشور در لیست گروه‌های تروریستی قرار گرفته است که غرب‌گرایان و در رأس آنها دولت و وزارت خارجه منتقدان FATF را متهم به هم‌صدایی با تروریست‌ها می‌کردنند و خواسته‌های اروپا و آمریکا از ایران را در راستای مبارزه با تروریسم نشان می‌دادند! از آنجا که یکی از مهم‌ترین مسائل اصلی در پذیرش خواسته‌های FATF تعریف تروریسم بود، آمریکا با اقدام اخیر خود صحنه را شفاف کرد و نشان داد که مدافعان امنیت ایران را هم تروریسم می‌داند و درپی ضربه ‌زدن به آن از طریق گروه استعماری FATF است. 

 

به نظر می‌رسد این اتفاق عملا باعث خالی‌شدن دست غرب‌گرایان و رد‌شدن قطعی لوایح استعماری ‌شده است؛ چراکه آنها مدعی بودند که نیروهای مقاومت و در رأس آن ایران در تعریف آمریکا از تروریسم قرار ندارد!» ادعاهای رجانیوز درحالی است که در این میان کسی پاسخ‌گوی دغدغه‌های اقتصادی پیش روی ملت و چه باید کردهای آتی نیست. تا جایی که همین دیروز مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، عمده‌ترین مشکل تجار و بازرگانان ایرانی را نداشتن امکان استفاده از نظام بانکی بین‌المللی اعلام کرد و خواستار اتخاذ تدبیری درباره الحاق به FATF شد. 

 

او به ایبنا گفته است که مشکل تجار و بازرگانان کشور علاوه بر تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا، ممانعت‌هایی است که برای استفاده از نظام بانکی بین‌المللی به دلیل عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF در ایران وجود دارد.

 

روزنامه کیهان هم در یادداشتی با اشاره به این گفته لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری که گفته بود تقریبا تمامی کشورها به FATF پیوسته‌اند، نوشته بود: «درحالی‌که ایران به‌دلیل ادعاها و اتهام‌افکنی‌های آمریکا در فهرست سیاه FATF قرار می‌گیرد، رژیم‌های جنایتکاری مانند آمریکا و عربستان و اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی که در صدر حامیان تروریسم و پول‌شویی و جرائم سازمان یافته قرار دارند، در حاشیه امنیت FATF و CFT قرار گرفته‌اند... برخی مقامات دولتی، به‌ هنگام هیجان برجام ادعا می‌کردند امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است و اوباما بسیار مؤدب است و...، اما عاقبت ماجرا به لگدکوب‌شدن برجام توسط طرف غربی منتهی شد. همین طیف اکنون اعتراف می‌کنند که هیچ تضمینی برای رفع تحریم‌ها در صورت قبول مطالبات FATF نیست اما با این وجود باز هم ادامه آن مسیر غلط و پرخسارت را به هر قیمت توصیه می‌کنند».

 

sharghdaily.ir
  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
از مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم قاطعانه این لوایح استعماری را رد کنند/من_یک_سپاهی_ام
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش